Potrivit presei britanice, J.K. Rowling, scriitoarea care i-a dat viata celebrului vrajitor Harry Potter, lucreaza in prezent la un roman politist, ceea ce reprezinta cu siguranta o surpriza pentru numerosii ei fani. Asa cum facea in trecut, J.K. Rowling lucreaza adesea in cafenelele si micile localuri din Edinburgh, Scotia, unde a fost vazuta adesea de chelneri scriind total absorbita.

Inainte de a devenit celebra si bogata, datorita aventurilor lui Harry Potter, J.K. Rowling obisnuia sa scrie in cafenele, pentru a reduce factura la incalzire de acasa. Numai ca atunci era doar o anonima ce scria aventurile unui ciudat vrajitor, astazi este o celebritate mondiala, cu o avere estimata la un miliard de dolari.

Cea de a saptea - si ultima - parte din aventurile lui Harry Potter a fost lansata pe 21 iulie, fiind cea mai rapid vanduta carte din toate timpurile, cu peste 11.3 milioane de exemplare vandute in primele 24 de ore doar in SUA, Marea Britanie si Germanie. In total, primele sase parti ale seriei s-au vandut in peste 325 milioane de exemplare in intreaga lume.

La cateva zile dupa lansarea ultimului volum Harry Potter, J.K. Rowling anuntase sa lucreaza la doua noi carti, dintre care una pentru copii, refuzand sa dea mai multe detalii. Putand acum sa uite de problemele financiare din trecut, J.K. Rowling si-a pastrat insa pasiunea de a lucra intr-o cafenea micuta, unde atmosfera si amintirile o inspira mai mult ca orice.