Gest de caritate din partea presedintelui bolivian Evo Morales si al adjunctului sau, Alvaro Garcia, care au hotarat sa doneze jumatate din salariile lor lunare pentru a ajuta victimele seismului de saptamana trecuta, din Peru, care a provocat moartea a peste 500 de persoane, transmite AFP.

In cadrul campaniei de solidaritate "Bolivia si La Paz ajuta statul Peru", Evo Morales a anuntat ca va oferi sinistratilor jumatate din salariul sau lunar, respectiv 951 de dolari, asemenea vicepresedintelui sau, in cazul acestuia din urma suma fiind de 925 de dolari. Ministrii bolivieni vor dona, la randul lor, 25% din veniturile lor pe o luna.

Liderul bolivian a adresat si un apel populatiei sa faca, la randul ei, orice fel de donatii pentru a ajuta sinistratii cutremurului care a facut ravagii in Peru, pe data de 15 august.

Salariul lunar al presedintelui din Bolivia ajunge la 14.900 boliviano (echivalentul a 1.902 de dolari), cel al vicepresedintelui, la 1.851 de dolari, cel al ministrilor, la 1.634 de dolari, iar cel al viceministrilor, la 1.379 de dolari. Salariul minim in aceasta tara reprezinta echivalentul a 62 de dolari pe luna.

Seimul cu o magnitudine de 7,9 grade pe scara Richter a provocat moartea a peste 540 de persoane si ranirea altor 1500, in timp ce alte 200.000 sunt sinistrate. Orasul La Pisco a fost distrus complet in timpul cutremurului care a durat aproape doua minute.

In urma acestei catastrofe, Bolivia, tara vecina cu Peru, a trimis imediat un avion direct la locul tragediei, cu 12 tone de alimente si medicamente si si-a aratat sprijinul fata de autoritatile peruane.