Institutia implineste in aceasta luna cinci ani de la infiintare si se axeaza mai mult pe preventie, pe audierea reclamantilor si reclamatilor amenzi intre 400 si 8.000 de lei. Verdictul dat de CNCD constituie insa o proba importanta in solicitarea in fata instantei a despagubirilor si restabilirea situatiei anterioare discriminarii.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii functioneaza in Piata Valter Maracineanu nr. 1-3, etaj 2, camera 213, sector 1, Bucuresti, dar se poate ajunge mai usor prin intrarea din str. Victor Iftimiu.

Sesizarile se pot face in scris, dar si personal, in cadrul audientelor care se acorda luni, marti, joi intre orele 8 si 16,30 si vineri intre 8 si 14. Se intocmeste o nota de audienta, se primesc dovezile, se indica martorii, apoi se transmit colegiului director format din 9 membri, pentru a se face un dosar al cazului.

Colegiul dispune sau realizeaza investigatii, citarea partilor, prezenta nefiind obligatorie, si decide daca este sau nu discriminare sau nu este competent in rezolvarea cazului.

Integral in Romania Libera