Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este pentru a doua oara consecutiv pe primul loc in topul celor mai puternice femei ale lumii, clasament intocmit de revista americana Forbes.

In mod surprinzator, pe locul al doilea se situeaza vice-premierul chinez Wu Yi care o detroneaza pe secretarul american de stat Condoleezza Rice, aflata abia pe locul al patrulea.

Pe locul al treilea este Ho Ching, cea mai puternica femeie din Singapore ajunsa director executiv. La cei 54 de ani, Ho conduce Temasek Holding, o companie nationala de investitii. Ea este casatorita cu premierul Singaporelui, Lee Kwan Yew, fiul fondatorului acestei tari din Asia.

In primele 10 femei din top, cinci sunt din SUA, iar trei vin din Asia. De mentionat ca Sonia Gandhi, presedintele Indiei este pe locul 6.

Hillary Clinton, candidata democratilor la prezidentialele americane din noiembrie 2008, este pe locul 25, urmata de presedinta Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi.

Din randul vedetelor media Oprah Winfrey, care conduce propriul sau grup de televiziuni, reviste si posturi de radio a fost clasata pe locul 21, in timp ce sotia magnatului Bill Gates, Melinda, ocupa locul 24.

29% dintre femeile care au intrat in clasament fac parte din guvernele statelor lor, iar 66% sunt femei de afaceri.

16 dintre cele mai puternice femei aflate in topul Forbes din acest an, apar pentru prima data in acest clasament. Intre acestea sunt: presedintele director general al Chanel, Maureen Chiquet (locul 80), directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan (locul 37) si presedinta Universitatii Harvard, Drew Faust ( locul 47).

Vedeti aici lista completa a primelor 100 femei puternice ale lumii.