Cine isi doreste o locuinta noua in zona, cu spatii verzi si toate facilitatile necesare, are la dispozitie o noua varianta: Cosmopolis, un proiect cu peste 4.600 de locuinte.

Acesta va fi ridicat in zona Stefanesti-Tunari pana in 2014, in sapte faze de constructie. Complexul se va desfasura pe o suprafata totala de 1.000.000 de metri patrati (100 de hectare) la o distanta de 13 kilometri fata de Piata Victoriei si 2,5 kilometri fata de Scoala Americana.

Acesta va oferi, pe langa locuinte - in apartamente si vile - cladiri de birouri, locuri de joaca pentru copii si spatii comerciale, un hotel, un spital, o scoala si chiar o biserica. Cosmopolis este dezvoltat de compania Opus Project&Development, parte a grupului de companii din domeniul constructiilor, Buyukhanli Group.

Prezent inca din 1953 pe piata din Turcia, grupul are experienta in zona proiectelor rezidentiale, comerciale si hoteliere din Turcia.

Vanzarea oficiala, pe 20 septembrie

Prima faza a proiectului a fost demarata in aceasta vara si va fi gata la sfarsitul anului 2008. Pe un teren de 65.000 de metri patrati se vor construi 565 de apartamente de doua, trei si patru camere, o gradinita, o biserica, o cafenea si o scoala de echitatie pentru copii.

Vanzarea apartamentelor va incepe pe 20 septembrie, dar o parte dintre viitorii clienti au facut deja rezervari.

„Pretul unei locuinte se situeaza intre 1.071 si 1.250 de euro metrul patrat cu TVA inclus. Apartamentele au suprafete cuprinse intre 81 si 288 de metri patrati”, a declarat Murat Kavurga, reprezentantul CEO Opus Project&Development.

Chiar daca nu pot vedea niciun apartament finalizat, persoanele interesate au la dispozitie showroomul Cosmopolis, amplasat chiar in locul in care a inceput dezvoltarea proiectului. Aici pot vedea machetele tuturor corpurilor de locuinte si un apartament decorat.

500 de noi locuri de munca

Intregul ansamblu presupune o investitie de 700 de milioane de euro, dintre care 60 de milioane vor fi cheltuiti pentru dezvoltarea infrastructurii in zona, asa cum sustin oficialii dezvoltatorului.

Pentru finantare, compania Opus a obtinut un imprumut de la Garantibank Romania, oferind garantii pentru sumele necesare.

Integral in Evz