Presedintele PIN, Cozmin Gusa, sustine ca ministrul justitiei este cercetat de DNA pentru fapte penale savarsite in aprilie 2007, afirma Evz. Gusa sustine ca Chiuariu ar fi avizat o asociere ilegala dintre Posta Romana si o firma privata, noteaza Gandul. Firma ar apartine un grup de interese din jurul democratilor si liberalilor, considera Romania libera. In acelasi dosar ar mai fi cercetati si premierul Calin Popescu Tariceanu, alaturi de Varujan Vosganian si Nagy Zsolt, scrie Cotidianul.

"Presedintele PIN, Cozmin Gusa, sustine ca ministrul justitiei este cercetat de DNA pentru fapte penale savarsite in aprilie 2007.

El il acuza pe Chiuariu ca a avizat o asociere ilegala dintre Posta Romana si o firma privata, care provine din zona de influenta a PNL, avand ca obiect un ansamblu imobiliar de pe Calea Victoriei, nr 133-135.

Printr-o hotarare de guvern din 10 iulie 1996, imobilul era declarat proprietate publica a statului, aflat in administrarea Postei Romane, ceea ce insemna ca nu putea fi folosit in asocieri imobiliare", scrie Evz.

"Presedintele PIN Cozmin Gusa a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, este cercetat in calitate de invinuit de catre DNA, sustinand ca acesta a avizat o asociere ilegala dintre Posta Romana si o firma privata.

Gusa sustine ca in prima sa luna de mandat, in aprilie 2007, ministrul Justitiei a avizat favorabil o hotarare de guvern - semnata insa de ministrii Comunicatiilor si Finantelor - prin care imobilul situat pe Calea Victoriei nr. 133-135,

cu terenul aferent, trecea din domeniul public al statului in cel privat al statului, girand astfel o asociere ilegala, datata 1 august 2005, dintre Posta Romana si un grup de interese din jurul democratilor si liberalilor.

In urma asocierii a rezultat firma Imopost Development SA, in care Posta Romana detine o cota minoritara de actiuni", scrie Gandul.

"In prima sa luna de mandat, in aprilie 2007, ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a avizat favorabil o hotarare de guvern prin care imobilul situat pe Calea Victoriei nr. 133-135,

cu terenul aferent, trecea din domeniul public al statului in cel privat al statului, girand astfel o asociere ilegala datata 1 august 2005, dintre Posta Romana si un grup de interese din jurul democratilor si liberalilor.

In urma asocierii a rezultat firma Imopost Development SA, in care Posta Romana detine o cota minoritara de actiuni", noteaza Romania libera.

"Primul-ministru si ministrii Economiei si Justitiei sint anchetati de procurori pentru o hotarire privind un imobil al Postei.

Informatia ca premierul Calin Popescu Tariceanu, Tudor Chiuariu, Varujan Vosganian si Nagy Zsolt, fostul ministru al Comunicatiilor, sint cercetati de DNA a fost data ieri de liderul PIN, Cozmin Gusa.

Surse judiciare au confirmat apoi ca cei patru actuali si fosti demnitari au intrat in vizorul DNA in luna aprilie a acestui an, pentru ca au semnat o hotarire de guvern, prin care imobilul Postei Romane din Calea Victoriei nr. 133-135 a fost trecut in proprietatea privata a statului.

Miza a fost terenul de 13.000 mp, intrucit cladirea, in fapt un fost sediu al Ministerului Industriilor, prezenta un risc seismic ridicat, motiv pentru care a si fost demolata anul acesta.

Fosta sefa a Directiei Avizare din Ministerul Justitiei Alina Vrabie si-a dat demisia din functie in aprilie deoarece a refuzat sa semneze proiectul actului normativ care urma sa fie inaintat Guvernului", afirma Cotidianul.