De la inceputul acestei saptamani, Business Standard prezinta zilnic cate o analiza amanuntita a mediului de afaceri, a nivelului de trai, “o patrundere in starea de fapt a economiei”, din Romania si Bulgaria. Mai precis, "Cursa Banilor" pune fata in fata cele doua state despartite de Dunare, dupa mai mult de jumatate de an de la momentul integrarii in Uniunea Europeana.

Proiectul face parte dintr-o "strategie de a oferi informatii de ultima ora la prima mana despre tarile Europei Centrale si de Est.

Concurenta dintre Romania si Bulgaria este tot mai acerba, iar evolutia celor doua tari a starnit un interes mult mai mare pentru investitorii occidentali dupa aderare", a declarat pentru HotNews.ro Andreea Rosca, director Business Press Division in trustul Realitatea-Catavencu, din care face parte si Business Standard.

Fiecare material este realizat in urma unei documentari directe in Bulgaria, unde au fost realizate zece interviuri cu personalitati de prima mana ale businessului bulgar. In plus, materialele beneficiaza de suportul cotidianului de afaceri bulgar Dnevnik.

Proiectul se va desfasura timp de doua saptamani. Intreg efortul jurnalistic se va desfasura in sectiunea "Cursa banilor", fiind sustinut de analize, statistici, dar articole si dezbateri interesante puteti gasi si pe blogul lui Leonard Ancuta, "Povesti din tara lui UE".