„Am anuntat eu intr-o emisiune ca as vrea sa-mi fac un institut in care sa investesc pentru descoperirea unor tratamente pentru boli incurabile: cancer, diabet, leucemie, precum si solutii pentru prelungirea vietii si poate chiar stoparea imbatranirii.

Oamenii au auzit ca vreau sa fac acest centru de cercetare si vor sa lucreze si ei acolo“, ne-a spus interpretul.

Asa ca oamenii au inceput sa-i trimita lui Mihai mesaje care mai de care mai comice... De exemplu, un domn care spune ca este cercetator biochimist in Republica Moldova ii taie elanul lui Traistariu, spunandu-i ca n-are cum sa invinga moartea, care e absoluta, ci, eventual, are ceva sanse sa traiasca in plus vreo 300 de ani.

In opinia stimabilului, „moartea este o notiune absoluta, care nu poate fi vindecata. Viata, dimpotriva, este o notiunerelativa, care poate fi vindecata. Iata de ce, draga coleg, v-as da dreptate doar in ceea ce priveste posibilitatea prelungirii vietii prin indepartarea mortii. Cu cat? Admitem ca pana la 300 de ani.

Sensul? Astfel, am putea intra intr-o contradictie cu autoreproducerea vietii. Viata se gaseste intr-o continua autoreproducere“. No comment.

Un alt mesaj vine de la „un artist si un om de stiinta al vietii ca intreg“, cum se autodescrie, care il sfatuieste pe Mihai sa-si duca visul la indeplinire, „chiar daca turma va realiza beneficiul dupa 1000 de ani“. Probabil cei 1000 de ani de viata prelungita la institutul cu pricina.

I-au mai scris lui Traistariu matematicieni-fizicieni, studenti la biologie sau asa-zisi cercetatori intr-ale geneticii, care, intr-un limbaj steril, incearca sa-l convinga de sansele de reusita ale unui astfel de demers.

Printre ei se numara si o doamna biochimista, care recunoaste ca „putina reclama nu i-ar strica“ si ca este dispusa sa apara in emisiuni televizate pentru a-si face cunoscute ideile „revolutionare“ legate de stoparea imbatranirii.

Desi ridicolul afirmatiilor acestor vraci visatori sau dornici de profit este evident, Mihai spune ca va ramane in contact cu ei: „Pana sa investesc intr-un institut, deocamdata, tin legatura cu ei, pentru ca sunt oameni inteligenti, pasionati si dornici sa faca lucruri marete“.