Ancheta declansata de DNA impotriva unor oameni din fotbal a inceput deja sa starneasca reactii. Adrian Porumboiu, finantatorul clubului FC Vaslui, nu apare pe lista patronilor ce vor fi chemati la DNA pentru explicatii, dar crede ca e necesara curatirea fotbalului intern. Porumboiu spune insa ca metodele prin care se realizeaza ancheta trebuie sa respecte legea.

Reporter: Ce credeti despre aceasta ancheta declansata de DNA in ceea ce priveste neregulile din fotbalul romanesc?

Adrian Porumboiu: Daca se doreste sa se faca in acest fel curatenie, e foarte bine. Nu avem o problema din acest punct de vedere. Dar nu numai fotbalul e bolnav. Intreaga societate trebuie sa se inzdraveneasca.

Reporter: In ultimul timp ati trecut pe la DNA sau v-a sunat cineva de acolo in acest sens ?

Adrian Porumboiu: Nu m-a sunat nimeni si nici nu am ce sa caut pe acolo. Vasluiul nu a fost si nici nu va fi implicat in presupusele mizerii din fotbalul romanesc .

Reporter: Cum comentati faptul ca anumitor conducatori de club le-au fost ascultate telefoanele in cadrul acestei anchete ?

Adrian Porumboiu: Nu mi se pare normal. Sa li se asculte telefoanele doar oamenilor asupra carora exista indicii ca au savarsit fapte penale. Si asta doar cu aprobarea judecatorilor. In caz contrar, inseamna ca ne intoarcem inainte de anii 90.

Reporter: George Copos si Gigi Becali au trecut deja pe la DNA. Credeti ca fotbalul romanesc a ajuns un subiect pentru DNA?

Adrian Porumboiu: Nu stiu, dar fotbalul romanesc este un segment din societate. Daca sunt chemati acolo ministri, de ce nu ar merge si oamenii din fotbal? E un subiect la moda .

Parafrazand un vers celebru - “nu esti om daca nu ai scris o poezie“ - in actualitate ar fi “Nu esti om daca nu treci pe la DNA“! Dar, repet , Vasluiul si Adrian Porumboiu nu au nici o problema!