N95 8GB, varf de lance

Noua versiune, N95 8GB, vine cu o serie de imbunatatiri, in comparatie cu modelul original. Memoria este mult extinsa, pana la 8GB. Astfel, pot fi stocate pana la 20 de ore de continut video sau pana la 6.000 de melodii.

Dimensiunile ecranului au fost de asemenea marite, de la 2,6 inci la modelul initial, pana la 2,8 inci. A fost pastrata camera de 5 megapixeli si a fost imbunatatita autonomia bateriei, o problema la primul N95. Slotul pentru carduri de memorie a fost inlaturat, deoarece telefonul are memorie flash.

Acest lucru face acum imposibile transferurile de date prin intermediul cititoarelor de carduri. Noul N95 va fi disponibil la un pret de 560 de euro, inainte de alte taxe.

Unul nou si pentru gameri

N81, membru nou al seriei N, este un slider ce vine in doua variante: una cu o memorie de 2 GB (prin intermediul unui card microSD) si o alta care are 8GB de memorie flash.

Telefonul, compatibil 3G, poate fi folosit drept consola pentru jocuri, deoarece este configurat pentru a facilita descarcarea si rularea de muzica si jocuri, disponibile pe site-urile Nokia Music Store si N-Gage.

Aparatul include difuzoare stereo puternice si un conector pentru casti de 3,5 mm. Pretul unui Nokia N81 va fi de aproximativ 360 de euro.

„Playerele” muzicale de la Nokia

Nokia 5310 Xpress Music dispune de taste dedicate ce permit accesul rapid la functiile pentru muzica si de o baterie cu o autonomie de pana la 18 ore in regim de redare audio.

Telefonul are un ecran de 2 inci ce poate reda 16 milioane culori si ofera suport pentru extinderea memoriei prin intermediul unei cartele microSD de 4GB. Pretul estimativ este de aproximativ 225 de euro.

Nokia 5610 Xpress Music are un ecran de 2,2 inci, capabil sa redea 16 milioane de culori. In regim de redare de muzica, bateria tine pana la 22 de ore. Telefonul poate stoca pana la 3.000 de melodii, deoarece memoria poate fi extinsa prin intermediul unui card microSD pana la 4GB.

Beneficiaza de o camera de 3,2 megapixeli cu autofocus si de tehnologie 3G. Pretul anuntat pentru acest terminal este de 300 de euro, inainte de alte taxe.

E51, telefon pentru oamenii de afaceri

Nokia E51 este un telefon cu design clasic, destinat oamenilor de afaceri, care au nevoie de conexiuni fiabile, in timp real, la documente si persoane.

Un articol de Adrian Popa

Integral in Evz