“Un fond de investitii din Anglia mi-a propus ca toate participatiile firmelor mele sa fie adunate intr-o companie. Iar aceasta sa fie cotata pe bursa, ei fiind interesati sa investeasca. Le-am spus sa-mi prezinte un plan de bataie si discutam.

Din discutiile avute cu partenerii din Anglia am inteles ca, la prima vedere, este vorba despre 800-1.000 milioane de euro”, spune Ovidiu Tender.

Tender a ajuns la suma de un miliard de euro pe baza profitului inregistrat in primele sase luni din acest an de companiile sale. “Calculul a fost unul simplu. Profitul companiilor detinute de mine la 6 luni a fost de 34 de milioane de euro.

Deci, la finalul anului vom vorbi despre un profit brut de 80-100 de milioane de euro. Concluzia: holdingul face in jur de un miliard de euro”, crede Tender.

Omul de afaceri vrea sa vinda pe bursa in jur de 30-40% din actiunile noii entitati. Adica se asteapta sa primeasca pe actiuni 300-400 de milioane de euro.

Cum suma este una destul de mare, inca nu s-a hotarit la ce bursa va fi cotat SIF-ul: la bursa bucuresteana sau la cea londoneza. Banii primiti pe actiuni vor fi reinvestiti, potrivit lui Ovidiu Tender.

Cele mai mari companii ale lui Tender, Prospectiuni, Vulcan si Altas Gip vor urma intre timp un program de dezvoltare. “Speram ca la finalul anului 2008 sa realizam afara un volum de lucrari cel putin egal cu cel din tara. Asta inseamna o dublare a cifrei de afaceri si, implicit, a profitului”, spune Tender.

Pentru modernizarea companiilor listate pe Rasdaq se va apela la banii de pe piata de capital. “Vom urmari sa facem noi majorari de capital la Prospectiuni si Vulcan.

Aceste majorari se vor face prin transformarea profitului in actiuni gratuite, dar vom realiza si majorari de capital cu banii investitorilor”, mai declara omul de afaceri timisorean.

Integral in Cotidianul