O parte din cei 24.000 de vizitatori ai tirgului nu doar ca s-au declarat interesati de apartamentele expuse la vinzare, ci chiar au semnat contracte in valoare de 3,2 milioane de euro, sustin organizatorii evenimentului. De asemenea, contractele de rezervari sint evaluate la 4,6 milioane de euro.

„Potentialul de vinzare dupa tirg este de peste 10 milioane de euro“, afirma Vlad Vlasceanu, director Timon.

Tirgul Imobiliar National (Timon) a fost deschis in perioada 3-7 octombrie la World Trade Center Bucuresti si a reunit peste 40 de dezvoltatori si promotori imobiliari. In cadrul tirgului au fost expuse peste 100 de proiecte imobiliare cu peste 20.000 de locuinte, de la apartamente pina la vile si locuinte de vacanta.

Proiectele imobiliare au acoperit toate zonele Capitalei, precum si orasele Costinesti, Baia Mare, Sinaia, Saturn, Bran, Galati, Iasi etc.

Cele mai multe oferte de la tirg au vizat Capitala. Din cele 15.000 de locuinte disponibile in prima zi de desfasurare a evenimentului, 10.000 au fost din Bucuresti. Cea mai ieftina locuinta in cadrul tirgului a fost o garsoniera din Costinesti cu pretul de 27.000 de euro.

In Bucuresti, cea mai ieftina proprietate pusa la vinzare a fost tot o garsoniera, situata in zona Theodor Pallady, cu pretul de 47.000 de euro. Dezvoltatorii au oferit discounturi consistente sau diverse facilitati, precum aer conditionat, mobila sau loc de parcare gratuit, pentru cei care au achizitionat un apartament.

Potrivit directorului Timon, cele mai mici preturi in Bucuresti au fost de aproximativ 1.110-1.300 de euro pe metrul patrat construit, iar in provincie pretul a fost de 800-900 de euro pe metrul patrat construit. Ponderea blocurilor in cadrul noilor ansambluri rezidentiale a crescut, iar organizatorii apreciaza ca acest trend se va mentine si la editiile urmatoare.

„Au aparut foarte multe proiecte cu blocuri, fiind toamna cu cea mai accentuata explozie imobiliara. Este foarte clar ca sintem la mijlocul boomului si vom asista la proiecte din ce in ce mai accesibile. In doi-trei ani vom asista la prabusirea preturilor imobilelor vechi“, spune Vlad Vlasceanu.

integral in Cotidianul