Producatorul european Airbus va livra, luni, la Toulouse, primul exemplar din aeronava gigant A380 companiei Singapore Airlines, anunta Newsin.

La ceremonia de lansare, aeronava va rula pe pista, fara sa decoleze, in fata a peste 600 de angajati ai Aibus, ai companiei Singapore Airlines si ai presei. Aeronava va decola marti spre Singapore, urmand sa efectueze primul zbor la data de 25 octombrie, catre Sydney.

Livrarea primului aparat din modelul A380 are loc cu o intarziere de 18 luni, din cauza problemelor industriale, mai ales in ceea ce priveste instalarea cablurilor electrice.

Aeronava A380 poate sa transporte 525 de pasageri in versiunea standard si pana la 853 de persoane in cazul optiunii charter. Producatorul european are, in prezent, 189 de comenzi ferme din partea unui numar de 16 clienti, proveniti din regiunea Golfului Persic, Asia si Europa.

Cheltuielile legate de intirzierile de productie ale modelului A380 au facut ca Airbus sa inregistreze pierderi de 572 milioane euro in anul trecut, anunta Newsin.