Statele din estul Europei au devenit, in ultimii ani, principalul centru de productie al componentelor electronice de pe continent, depasind tarile din vest, se afirma intr-un studiu dat publicitatii de Reed Electronics Research (RER).

Potrivit studiului, mai mult de jumatate din productia de componente electronice din Europa se realizeaza in prezent in estul si centrul continentului, favorizata de investitiile straine masive si costurile de productie reduse.

“Tarile din centrul si estul Europei au depasit statele occidentale de pe continent in industria componentelor electronice”, precizeaza studiul. Veniturile din industria de profil au fost de 25.7 miliarde de euro in 2006, iar tarile din Europa Centrala si de Est au realizat 50,4% din suma totala.]

Principalul producator din regiune a fost Ungaria, urmat de Cehia si Polonia.

Studiul prognozeaza ca veniturile din industria producatoare de componente electronice vor inregistra cresteri usoare in vestul Europei pana in anul 2011, iar principalii producatori vor fi companiile medii din Germania.

Reed Electronics Research face parte din Reed Electronics Grup, una din cele mai importante surse de informatii din industria electronica. RER ofera studii diverse despre starea industriei la nivel mondial.