Majoritatea imaginilor inregistrate de camerele de luat vederi din Marea Britanie sunt folosite pentru depistarea soferilor indisciplinati si mai putin pentru capturarea infractorilor, potrivit unui raport al autoritatilor de la Londra si preluat de Daily Telegraph.

Potrivit documentului, aproximativ 80 la suta din camerele de supraveghere sunt de slaba calitate, majoritatea nefiind amplasate in zonele unde ar putea ajuta la prevenirea si depistarea unor infractiuni grave, a crimei organizate si pentru combaterea terorismului.

Guvernul si politia intentioneaza sa extinda reteaua de camere de supraveghere - cea mai mare din lume, respectiv o camera la 12 persoane, pentru a acoperi toate spatiile publice. Studiul recunoaste insa ca autoritatile nu stiu numarul camerelor de supraveghere si cate sunt amplasate in zone necorespunzatoare.

Documentul mentioneaza ca imaginile surprinse de camerele de supraveghere "sunt departe de ideal". In raport se mai precizeaza ca cetatenii britanici se asteapta ca astfel de sisteme sa fie instalate pentru siguranta lor, insa imaginile furnizate nu sunt suficient de bune din punct de vedere calitativ pentru a fi folosite in anchete penale.