PD cere guvernului sa organizeze sectii unice de vot pentru referendumul si europarlamentarele din 25 noiembrie. Emil Boc spune ca suma s-ar putea ridica la 40 milioane euro. Ministrul de interne, Cristian David, sustine ca nu doar sectiile de vot vor fi separate, ci si comisiile si softurile vor fi diferite in scopul eliminarii fraudelor.

Liderul PD, Emil Boc, sustine ca organizarea referendumului si europarlamentarelor in sectii de vot separate va ridica costurile la peste 40 milioane de euro. " Ar fi bataie de joc la adresa romanilor daca s-ar organiza sectii separate. Cetatenii au mai primit si la alte alegeri buletine de vot separate pentru primari, consilierii locali si cei judeteni. Nu stiu de unde va gasi Guvernul resursele financiare".

Boc considera ca in acest fel se va descuraja participarea romanilor la vot, boicotindu-se astfel referendumul.

In plus, sustine liderul PD, nu sint suficiente spatii pentru dublarea numarului de sectii." In calitate de primar al Clujului, nu stiu cum voi putea gasi inca 147 de sectii de votare", a declarat Emil Boc, precizind ca sunt localitati unde organizarea separata de sectii este practic imposibila.

Cristian David, ministrul de interne, a afirmat simbata intr-o conferinta de presa ca vor fi organizate sectii de votare separate pentru referendum si alegerile europarlamentare, iar softul, comisiile si sistemul de numarare vor fi si ele separate. David precizeaza ca detaliile vor fi stabilite in viitoarea sedinta de guvern.