Cele 18 cluburi din Liga 1 au aprobat modalitatea in care se va organiza licitatia pentru drepturile de televizare a campionatului, in urmatorii 4 ani. Spre deosebire de anii trecuti, LPF solicita tuturor celor care vor intra in licitatie sa depuna o garantie de 20 de milioane de euro si abia apoi sa se dea drumul licitatiei.

Cluburile au acceptat ca modalitatea de impartire a banilor sa ramina aceeasi - in functie de locul ocupat in clasament. Este o decizie care nemultumeste cluburile mari din Bucuresti (Steaua, Dinamo, Rapid) care considera ca fac ratinguri mari si ar trebui sa primeasca o suma mai mare.

[c:1:d]Presedintii cluburilor din prima liga estimeaza ca un pret corect pentru drepturile TV ar fi intre 15 si 20 de milioane de euro pe an. Actualul contract cu Telesport (acord ce va inceta la finalul acestui sezon) a adus LPF o suma de 28 de milioane de euro in patru ani.

Adunarea LPF de luni a fost tulburata de injuraturile si strigatele patronului Stelei care a parasit sedinta trintind usa.

Nemultumirea finantatorului a fost taxata de presintele LPF, Dumitru Dragomir: "Pe mine m-a injurat domnul Becali. El vrea caiet de sarcini international si nu vrea sa se depuna garantia. Dumnealui este atoatestiutor si nu are nevoie de sfaturi de la nimeni. Noi facem cum e mai bine pentru toata lumea. El ma injura, eu il injur".