Cosmote a anuntat marti, depasirea pragului de trei milioane de clienti pe piata din Romania, continuand sa fie operatorul cu cea mai dinamica evolutie a numarului de utilizatori de pe piata de telefonie mobila, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Operatorul de telefonie mobila estimeaza ca isi va atinge obiectivele financiare anuntate pentru Romania, de a inregistra un rezultat pozitiv in anul 2008 si a raporta profit in 2009.

Pentru marcarea acestui eveniment, Cosmote a incheiat un parteneriat cu Asociatia Nationala a Surzilor din Romania (ANSR) pentru a oferi membrilor acestei organizatii 3 milioane de SMS-uri gratuite in retea. ANSR are peste 30.000 de membrii cu deficiente de auz in Romania.

Parteneriatul incheiat cu ANSR include mai multe proiecte. Pe langa numarul gratuit de mesaje in retea pentru membrii Asociatiei, Cosmote pune la dispozitia celor care doresc sa faca donatii catre ANSR o linie dedicata - 1277, fiecare SMS trimis catre acest numar reprezentand o donatie de 2 euro (inclusiv TVA), in sprijinul persoanelor cu deficiente de auz.

Odata cu cresterea cotei de piata si a cererii pentru produsele si serviciile sale, compania estimeaza ca isi va atinge obiectivele financiare anuntate pentru Romania, de a inregistra EBITDA pozitiv in anul 2008 si a raporta profit in 2009.

Cosmote Romania, membra a Grupului Cosmote, si-a lansat operatiunile comerciale in luna decembrie 2005, cu scopul de a face telefonia mobila accesibila tuturor romanilor. Grupul Cosmote se bucura de cea mai extinsa prezenta in tarile din sud-estul Europei, unde inregistreaza un numar total de peste 13,1 milioane utilizatori.