Interviu HotNews.ro

Andrei Codrescu: "Apocalipsa a venit si numai albinele si-au dat seama"

de Vlad Mixich     HotNews.ro
Miercuri, 31 octombrie 2007, 0:00


Andrei Codrescu

Vlad Mixich: Pe unde mai reusiti sa respirati aer proaspat acoperit fiind de atatea laude? Incercati sa va cultivati moderatia sau ati inceput deja sa savurati un pahar la umbra statuii lui Andrei Codrescu?
Andrei Codrescu: Sa stii ca fiind sfios din fire si ardelean prin nastere, nu am “savoir-faire-ul” natural de a ma comporta firesc cu oamenii sau de a agata fetele fara o poveste solida cu care sa ma apar daca ma palmuiesc.

Laudele imi sunt necesare in situatii in care m-as topi de sfiala si de neindemanare daca nu mi-as aminti ce-a spus New York Times-ul. Dupa ce imi amintesc, am curajul sa ma uit in ochii femeii cu care vorbesc cu indiferenta si raceala (simulata) a unei statui de bronz. Desigur, daca se apropie suficient devin carnos imediat si uit care exact fusesera laudele.

Aer proaspat e mai greu de gasit in zilele noastre, chiar de oameni mai putini renumiti pentru palavrageala lor fermecatoare, fiindca toate ziarele, televizorul, profesorii si politicienii sunt plini de fraze moarte cu care asasineaza limba si murdaresc aerul. Cand am timp, ma retrag la tara unde stau pe o banca de piatra intr-o pestera, ascult galgaitul izvorului si ma bucur ca-s viu.

Din cand in cand fug si in locuri exotice (Cluj, de exemplu) unde ma sui pe matura vrajitoarei Ruxandra cu care zburam peste oras, in timp ce ea imi explica schema magica a burgului.

[c:1:s]Diavolii si ingerii Romaniei

V.M.: Vocatia dumneavoastra de „gazetar de revista cereasca”, necesita un atent studiu al diavolilor si al ingerilor. De pe matura vrajitoreasca cu care zburati deasupra Romaniei se vad mai multe decat de aici de dupa blocuri. Privind din departare, care sunt cei mai eficienti diavoli ce bantuie azi Romania si care sunt cei mai plictisitori ingeri?

Andrei Codrescu: In primul rand, la voi e greu sa separi ingerii de diavoli caci unii se mascheaza in ceilalti. Dar hai sa incepem cu ingerii ca ei sunt mai profesionist plictisitori decat diavolii.

Sau mai bine zis, hai sa incepem cu ingerii falsi care bantuie prin peisajul vostru: 1) pe frontul cultural, gasca germanofila-nationalista care se insinueaza in creierul febril dar tanar al fragedei voastre democratii cu fantezii seducatoare extrase din ortodoxie si din fascisti perimati.

2) pe plan social, securistii cu aripi recent lipite pe corpuri prost varuite, care zumzaie in parlament si-n ziare (in vietile lor anterioare au fost nu numai securisti dar si preoti si ingineri), 3) arhitectii care supun peisajul unor atrocitati fara precedent din banii acelor nouveaux-riches deja mentionati, 4) circulatia de masini noi pe autostrazi nonexistente,
5) televiziunea timida pe care se vad domnisoare frumoase si istete, dar inca mult prea multi manipulatori ai limbii de lemn. Aveti si diavoli cu adevarat diavolesti, de exemplu Vadim Tudor, poet si demagog, ramasite ceausiste ca inflamabilul domn Adrian Paunescu, si mafioti de talie mijlocie.

De pe matura vrajitoreasca se mai vad si urzeli cu adevarat ingeresti: Sibiul reconstruit din centru, tinerii artisti maniosi care se ocupa de minciunile parintilor lor cu demna inversunare, pensionari saraci cu inimi de aur si o bunatate sincera, provinciali cu plase care cumpara covrigi si sunt calcati de masini noi pe atrocele autostrazi, tineri frumosi si destepti care se
denomenclaturizeaza prin studii serioase, internetisti fara frontiere care creeaza viitorul fara sa-si dea autohtonii de seama, smecheri ingeniosi care fura de la mafioti si deschid mici cafenele pentru poeti, un mediu spectacular pe care comunistii n-au reusit sa-l distruga total, ceea ce acum incearca noii bogatani.

V.M.: Ati gustat miezul vremurilor hippie cu toate aromele ei mirabile. Cum privesc ochii batranului vrajitor hippiot lumea tanara de astazi, cu toate gandurile comprimate in pixeli mici? In afara de tinerete, ce invidiati la noua generatie pentru care plasticul pare sa devina mai important decat carnea?

Andrei Codrescu: Asta e o intrebare cam grea la care raspund diferit de la o zi la alta. O zi, luni sa zicem, cred ca tinerii sunt exploatati ca materie prima pentru productia de bani ai mesterilor tehnologiilor, coca topita pentru aur volatilizat; timpul pe care voi il petreceti pe internet e banut pur pentru Google.

Media terfeleste si fermenteaza mesajul (neimportant care) si va face sclavi. Pe de alta parte (marti), comunicarea peste frontiere face posibil si spectacolele vii si intalnirile in carne care sunt mai bogate si mai numeroase decat pe vremea cand scrisorile aveau nevoie de o luna sa ajunga la destinatie.

Noul Cezar e Microsoft sau Google si trebuie sa-i platesti 10-15%, exact cum platesti si depasitului stat national unde locuiesti, iar restul e al tau sa-l cheltuiesti in compania altor tineri cu gusturile tale.

Exista si posibilitatea (mai neagra, de miercuri) ca aceste gusturi muzicale si trupesti realizate gratie internetului, sa fie si ele o forma de comert controlat care sa aduca profit acelorasi papusari.

Acum doua nopti m-am dus invitat prin internet la un concert unde niste baieti draguti distribuiau reviste gratis si, niste fete frumoase imbiau baieti sa bea un nou soi de vodka al carei nume era scris pe maiourile lor strimte impunse de nuri impozanti. Revistele erau pline de reclame si fetele erau pline de cifre.

Pe de alta parte (joi), ce-i asa de rau cu ideea ca lumea se imparte la nesfirsit si ca lucrusoare noi se nasc in fiecare zi din capul oamenilor ca sa faca bani din ele? Daca esti adept al unei vieti pline, te lasi umplut de toate (virtual si carnos) si mai nascocesti si tu citeva ca sa nu fii numai victima pasiva a culturii.

Noi hipiotii ne-am batut cu puterile zilei sa ne rupem de ideologiile funerare are ne controlau viata. Ele mai exista desigur, dar daca nu ne omoara pe toti cu nucleare, exista si posibilitatea de a intemeia comunitati pe masura imaginatiei. Vezi asadar ca sunt “pesoptimist”, cum spunea Naom Chomsky. Important e sa nu fii pasiv, sa crezi cel putin ca participarea e esentiala.

“Cel mai profitabil e sa faci amor”

V.M.: Voi v-ati batut cu cineva... tocmai aici e diferenta. Chiar si in Romania, incepand de la pasoptisti fiecare generatie a avut un dusman declarat: s-a inceput cu lupta impotriva turcului si prin felurite batalii s-a ajuns la ultima lupta, impotriva comunistilor. Tinerii de azi nu mai au impotriva cui sa lupte. In triburile sioux batranii samani indicau dusmanul real. Aratati-ne dusmanul! Pe cine sa luam in bataia pustii?

Andrei Codrescu: Inamicul s-a mai sofisticat, nu a disparut. S-a sofisticat asa de bine incat a intrat inauntru. La noi, tot omul de rind care poseda vreo 5 actiuni in Dow Chemical crede ca e o parte vitala din fabrica sociala. Faptul ca Dow Chemical a produs napalm si alte gaze ucigase nu-l intereseaza atata timp cat isi imagineaza ca-i revine ceva din cistiguri.

[c:2:d]Iluzia asta corporatista e una din cele mai insinuante arme ale diavolului. Poti sa-i arati omului cum ar cistiga mai mult decit cele 5 actiuni daca ar protesta activ impotriva confectionarii de unelte ucigase, dar el nu te crede. De aia avem nevoie de poeti: sa demonstreze alb pe negru ca cel mai bine si mai profitabil e sa faci amor nu sa omori.

La voi, inamicul e si mai vizibil, caci in noul capitalism se vad firele albe de la zece kilometri: securistii de ieri sunt marii patroni de azi (nu totdeauna dar de obicei). Eu le-as desena graffiti pe case.

V.M.: “Un om cu talent care scrie lucruri care plac oamenilor, o sa fie platit”, spuneati referitor la necesitatea poetului de a se hrani si cu altceva decat cu aer. Tinerii poeti romani de astazi au felurite meserii pentru ca nu fac din poezie suficienti bani.
Nu mai exista in Romania poeti suficient de talentati pentru a trai din scris? Sau nu mai are poezia suficienta putere ca sa scoata banul din buzunarul romanului?


Andrei Codrescu: Poetii nu au trait niciodata din poezie, si daca au incercat, au murit tineri de foame si de boli tratabile dar scumpe. Romanticii ne-au vandut cumva ideea ca poetii ar trebui sa fie numai poeti si ca lumea le datoreaza ceva pentru greierie.

Eu cred mai degraba ca poetul, ca orice om, ar trebui sa se priceapa la multe chestiuni intelectuale si manuale: la geografie si limbi moarte, la tamplarie si la horticultura. Nici nu stiu cum ai putea sa traiesti si sa scrii fara sa te ocupi de cresterea copiilor (ca de facerea lor nu e nevoie de expertiza), cultivarea pomilor, de albine si de faguri de miere, sau de astronomie.

Mi se pare mie ca poetul e mai bun cand e colectionar de meserii decat un lenes cu vise vagi. Pe de alta parte, traim intr-o lume mediatica in care se poate trai din scris, nu necesar din poezie. Cronicile, romanele, scenariile de film si scrisorile de santaj se platesc destul de bine, asa ca e posibil ca un manuitor al tastaturii sa fie capabil sa-si castige traiul din batai ritmice pe litere.

Mie imi place tamplaria si citesc tot ce pot despre fizica si astronomie, si imi castig traiul din productii scriitoricesti si conferinte de tot felul, inclusiv pe teme bizare ca "aparatele pentru stingerea focului," la care sunt angajat de un agent care ma vinde pe conceptul ca am "simtul umorului," ceea ce e foarte apreciat la noi.

“Apocalipsa a venit”

V.M.: Nu va voi intreba cum suna epitaful pe care vi l-ati scris azi-dimineata. Dar ce cuvinte ar rosti Andrei Codrescu de astazi daca ar putea prezida momentul nasterii din urma cu sase decenii al lui Andrei Perlmutter (numele lui A.C.)?

Andrei Codrescu: ... la nasterea mea am fost prezent si am zis "Vai!". Cind eram tinar abia asteptam sa scap din provincie pentru ca imi imaginam ca o sa ajung eventual undeva unde imi va fi recunoscut talentul si farmecul. Acel loc chiar a existat pentru mine in 1967 in Lower East Side la New York, un loc care era un pic ca Sibiul dar mai viu, mai divers si mai liber.

Cartierul acesta face parte din Greenwich Village, un adevarat sat din care nu m-am deplasat "uptown" decit din necesitati dure. Asa ca nu am incetat sa fiu provincial, am schimbat numai provincia. La Paris in 1976 l-am intrebat pe Emil Cioran daca ar fi interesat sa tina o conferinta in SUA.

Nu, mi-a raspuns ingrozit, eu sunt un provincial! Desigur, provincia lui era St. Germain de Pres si centrul lumii intelectuale, dar era si un cartier mic si asezat cu obiceiuri fixe. Dupa locuiri in alte orase americane, mari si mici, ma provincializez din nou. Nu mai simt nevoia unei "scene," numai de timp si de libertate am nevoie.

Cit despre ultima intrebare, azi nu mi-am scris inca epitaful, dar uite unul: "N-a fost la sedinta."

V.M.: Ultima intrebare are desigur de-a face cu sfarsitul. Cum va arata apocalipsa civilizatiei noastre si care va fi ultima intrebare care va plezni in urechile traitorilor ei?

Andrei Codrescu: Apocalipsa a venit si numai albinele si-au dat seama. In vremurile postapocaliptice si idilice in care traim, toate intrebarile incep cu "ai timp?".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


1191 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  numele de botez Perlmutter (Miercuri, 31 octombrie 2007, 21:51)

  lucid [anonim]

  Nu are rot sa ma refer la aberatziile explicabile emise de ardeleanul nostru dar as vrea sa-l intreb pe Vlad Mixich (de care nu am auzit pana acum): ce vrea sa spuna cu "numele de botez Perlmutter" al lui Andrei Codrescu?
  • 0 (0 voturi)    
   nume de botez (Duminică, 15 februarie 2009, 14:20)

   sff [anonim] i-a raspuns lui lucid

   adica "codrescu" e pseudonim. andrei codrescu e evreu - perlmutter.
 • 0 (0 voturi)    
  Ghici ciuperca.... (Miercuri, 31 octombrie 2007, 22:23)

  logic [anonim]

  Oare cine e gasca germanofil-nationalista??? :-)) Ghici ciupera ce-i....
 • 0 (0 voturi)    
  ce porcarie! (Miercuri, 31 octombrie 2007, 22:24)

  seba [anonim]

  Cand citesc aberatii de-astea de pica americanii in cur la ele imi vine sa ma retrag in munti. Si la nenea Perlmutter ii sta ortodoxia in gat si bineinteles trebuia sa o asocieze cu nazismul. "Noul Cezar e Microsoft sau Google si trebuie sa-i platesti 10-15%.." Bine ba si ce ai vrea sa facem, oricum banii se duc tot la voi ca sa va publicati aberatiile si sa va laudati singuri. Un fas! Nenea Potter ia un LSD si lasa-nee...
 • 0 (0 voturi)    
  :) (Miercuri, 31 octombrie 2007, 22:46)

  V [anonim]

  mie mi-a placut. Chiar mi-a turat neuronii putin..
 • 0 (0 voturi)    
  si mie (Joi, 1 noiembrie 2007, 0:55)

  Daniel [anonim]

  Mi-a placut si nu cred ca afirmatiile sale sunt pe masura
  incrancenarii de care dau dovada comentariile de dinainte. De
  ex. afirmatia: "fantezii seducatoare extrase din ortodoxie" nu cred
  ca pune semnul egal intre ortodoxie si nazism.
 • 0 (0 voturi)    
  lucid si seba? (Joi, 1 noiembrie 2007, 2:34)

  petcu [anonim]

  nici unul dintre voi n-o sa moara de luciditate, o sa muriti de altceva, mult mai rau (atita doar ca nedureros), care incepe cu "p" si se termina cu "rostie".
  Lucidule fara cautare, oare ce vrea sa zica cu numele Perlmutter? Mama, mama, ce-ar fi tara asta, fara vigilenti ca tine... Sat fara ciini!
  Seba, dragalasule, nu vezi ca un raspuns ca al tau nu face decit sa justifice metaforele care apropie ortodoxia (era sa zic Jihadul ortodox) de nazism? Citi sinteti acolo, asa incit sa ceri lui Andrei Codrescu, la plural, "lasa-neee"? Sau te-au mandatat toti fratiorii tai, laturalnicii din galeria Stelei?

  Pentru Daniel: nu se pune semnul egal intre ortodoxie si nazism. Ajunge un "aproximativ". Cum e Seba: un fel de om.

  Apropo, nici eu nu sint absolut de acord cu Andrei Codrescu: nu-mi place ca l-a ales tocmai pe Chomski, cind a fost sa citeze pe cineva (de ce nu Mao?); nu-mi place pledoaria excesiva pentru poezie, mai ales atunci cind vede bine ca poezia militaro-patriot-bisericeasca suceste tot atitea minti (daca nu mai multe...); dar asta nu inseamna ca nu-mi plac inteligenta si farmecul lui si ca nu pot sa ma bucur sa stiu ca-i merge bine.

  bun interviu!
 • 0 (0 voturi)    
  La balamuc (Joi, 1 noiembrie 2007, 8:19)

  weather [anonim]

  Sa mai vorbesti in sec XXI de vrajitori mi se pare un simptom clar al unei afectiuni psihice.Sa mai iei interviuri si sa le si publici demonstreaza ca personajele sint in mod cert dintre clientii fideli ai unui stabiliment psihiatric...
 • 0 (0 voturi)    
  Mult succes dlui Codrescu (Joi, 1 noiembrie 2007, 10:07)

  Titu Maiorescu Jr. [anonim]

  Sper ca in fine un SCRIITOR ROMAN va primi Nobelul. Sigur unul dintre Norman Manea si Andrei Codrescu vor primi NOBELUL. Asa ca ne vom mandri si NOI romanii cu un Nobel, luat de autori si inchinat PATRIEI MAMA.

  Mult succes domnule Codrescu la obtinerea marelui premiu literar. Il meritati prin toate calitatile pe care le aveti din nastere.
 • 0 (0 voturi)    
  Apocalipsa n-a ajuns pt ca a ramas blocata in trafic (Joi, 1 noiembrie 2007, 10:32)

  aghiuta [anonim]

  Si mie mi-a placut! Partea buna e ca exista si romani fericit. Partea rea e ca toti traiesc in afara tarii! (neoriginal, asa e, dar pe cat de trist, pe atat de adevarat!).
  Nu pot sa nu remarc progresul: poetii romantici scriau dar nu vindeau si deveneau celebri dupa ce mureau, veniturile din vanzari mergeau la patrimoniul national; poetii de azi scriu pt ca sunt celebri pt ca vand, parte din venituri merg la vrajitorii piaristi. N-am citit nimic din scrierile stimatului domn ce graieste atat de frumos, dar sigur cartile domniei sale se vor vinde bine in Ro, pt ca PR'u merge ca uns. :)
 • 0 (0 voturi)    
  graffiti (Joi, 1 noiembrie 2007, 10:45)

  scarletlora [anonim]

  Mi-a placut ideea cu desenatul pe case. E si asta o forma de arta, si nu se aseamana cu banderola obligatorie de la mina.
  Si e frumos ca se mai gandeste cineva sa traiesti crescand copii , facand horticultura si astronomie, si citind in limbi moarte.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru #7 (Joi, 1 noiembrie 2007, 11:41)

  petcu [anonim]

  sa nu intelegi nimic, dar sa nu-ti dai seama de asta, ba, mai mult, sa te mai bagi si-n seama, aiurea...
 • 0 (0 voturi)    
  destept (Joi, 1 noiembrie 2007, 13:13)

  Harmy [anonim]

  Daca ar trai in Romania mai multi oameni ca el poate ca i-am convinge pe cretini sa nu mai injure in trafic, sa nu intre peste tine pe trotuar cu bolizii


  @ "La balamuc"
  Stii putine despre psihiatrie. Dai impresia ca stii destule insa nu stii decat vreo 20% (cel mult) din ceea ce trebuie sa stii in domeniu. Existenta unui simptom (lucru dubios in cazul de fatza) nu atenueaza valoarea/adevarul celor spuse de Codrescu.
  @ seba
  Esti nedecis daca sa pleci in munti sau sa iti mai iei un job. Proiectezi lipsa ta de decizie in ACEST OM. Nu uita ca el nu este vreun patron care incearca sa iti vanda ceva (deci nu-i nevoie sa-i reprosezi ca banii ajung "la voi") si nici un profet care iti cere sa te pocaiesti (deci nu-i nevoie sa-i reprosezi ca iti cere sa te refugiezi in munti). Astea sunt limitele in care se desfasoara viata ta, repet. Ce nu vezi tu la omul asta este ca e suficient de abil incat sa vada umorul sanatos din viata de zi cu zi. stie sa eschiveze, stie sa se aprere, e alunecos. Nu-i poti da ordine sa-l umilesti. Ceea ce nu se poate vedea la tine. Tzafna ta consta in invidia pe care i-o porti pentru modul relaxat de a trai, in compromisurile pe care tu insuti le faci cu viata, in umilintele pe care le suporti de la sefi pentru ca esti incapabil sa iti impui punctul de vedere. Vrei sa te retragi in munti ceea ce inseamna exterma vietii pe care o duci acum. Omu' asta a gasit calea de mijloc. Bravo lui! Apuca-te sa-i citesti scrierile pt. ca ai multe de invatat de la el.
 • 0 (0 voturi)    
  no 8: excelent! (Joi, 1 noiembrie 2007, 13:19)

  lucid [anonim]

  Asa e cand esti sidefiu si ai o perla ca mama.
 • 0 (0 voturi)    
  am impresia stringenta ca pleiada de (Joi, 1 noiembrie 2007, 13:20)

  telectuali [anonim]

  autohtoni duce lipsa apasatoare a geniului ardelean. Ar rotunji-o formidabil de armonios.
 • 0 (0 voturi)    
  minunat (Joi, 1 noiembrie 2007, 13:25)

  Un fel de om: seba [anonim]

  Andrei Codrescu: Apocalipsa a venit si numai albinele si-au dat seama.

  Seba: Mesia a venit si numai "Pelmutter"-ii nu si-au dat seama.

  Oare de ce oamenii astia nu ies in fata cu numele lor de "botez". Le e rusine de parintii din care se trag sau le e frica. De cine le e frica?
 • 0 (0 voturi)    
  gretzuk (Joi, 1 noiembrie 2007, 14:33)

  ed [anonim]

  Ma umple usor de greatza articolul.
  Sa vorbim despre vrajitori si maturi fermecate cu care zburam peste orase , mi se pare frumos, in orice secol s-ar intampla (pt: weather). Mai exact, toata admiratia pentru un magician, un virtuoz al cuvintelor si al metaforelor.

  In schimb de la inaltimea americana unde l-a dus nush' ce ustensila magica pe Dl Codrescu, scotandu-l din mediocritatea autohtona, nu se vad decat generalitati. Material usor, protest steril si banal. Prozaic - ca sa nu subscriu nici eu (idem petcu) la elogiul adus poetului. Vorbim de lupta si incercam sa invatam despre adevaratii inamici... Sigur. Prin asta ar trebui sa regasim cumva placerea de a fi usor palmuiti peste fundulet, didactic, constructiv, de catre romanul provincialo-americanizat care nici macar nu vede pentru ce exact o face ?

  Si dak tot tre' sa fim luptatori, ca asa ne sade bine noua tinerilor, si avem nevoie de adversar, multumim stimate Domn ca ni-i aratati pe cei care pica pe spate si se intrec in laude pentru ideile de "revolta " - precum sunt afirmatiile Dvs din acest interviu.
 • 0 (0 voturi)    
  mainstream (Joi, 1 noiembrie 2007, 14:40)

  ed [anonim]

  era scris: "REVOLTA MAINSTREAM"
  mersi
 • 0 (0 voturi)    
  ingeri-turbo-reactori (Joi, 1 noiembrie 2007, 22:41)

  florin [anonim]

  Sa-mi vrajeasca si mie mobilu" sa-l gasesc repede cand m-o pali apocalipsa.

  Ma framanta o intrebare (nu shtiu de ce ma framanta, dar asta e...): tratamentele psihiatrice or fi acoperite de sigurarile medicale din SUA?
 • 0 (0 voturi)    
  felicitari, Hotnews.... (Vineri, 2 noiembrie 2007, 10:52)

  lucid [anonim]

  .......pentru faptul ca atzi corectat ineptzia cu numele de botez. Pentru cei care nu sunt la curent cu toate dedesubturile "vietzii literare" dambovitzene, poate ar fi fost utila si o explicatzie privind lunga colaborare - intrerupta cam acum doi ani, cred - a dlui A C cu "gaschca germano-natzionalisata". Ca A C nu-i suporta pe fascistii expiratzi Eliade si Cioran si pe complicele lor Ionesco (admirabil demascat de madam Alexandra L ex-Hurezeanu), e oarecum de intzeles, dar ca da cu copita in cei care l-au publicat atata timp saptamanal in Dilema.....
 • 0 (0 voturi)    
  Bun interviu... (Vineri, 2 noiembrie 2007, 12:55)

  Sensei [anonim]

  cu intrebari si raspunsuri altfel decat ineptiile culturale cu care ne obisnuiti. Codrescu e prea talentat pentru tara asta..Pentru lucidu...din cate stiu eu Codrescu e inca gazduit de Dilema. Oamenii astia functioneaza dupa alte criterii decat noi.
 • 0 (0 voturi)    
  @lucid (Vineri, 2 noiembrie 2007, 15:56)

  valer [anonim]

  poti detalia? haraielile literatilor sunt mult mai faine decat alea comune, pacat ca nu transpira in media, ar avea multa savoare sa-i vezi pe boierii mintii dandu-se in stamba ca Andreea si Mihaela; pe cine mai exact are boala Andrei Codrescu? Pe Patapievici, ca-i de dreapta; se intrevede un front de lupta Humanitas - Polirom?
  • 0 (0 voturi)    
   paranoia (Duminică, 15 februarie 2009, 14:30)

   lhkljhk [anonim] i-a raspuns lui valer

   cand vad comentariile astea am impresia ca tara asta e plina de paranoici. dar ma insel, mai sunt si oameni intregi la minte, doar ca nu isi pierd 5 ore pe zi comentand articole pe internet. ei sunt invizibili. isi traiesc viata si isi vad de treaba. imi pare bine ca mi`am demonstrat un lucru: tara asta continua sa fie una feudala in mentalitate, rudimentara si necioplita. si cand zic asta, zece nationalisti frustrati imi sar la gat. huuuoooo evreii, catolicii, capitalistii, ne fura tara. mi-e mila. care tara, mai? ca nu stiti ce sa faceti cu ea. v-o furati unul altuia pana va plictisiti. fanariotisme precare.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by