Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", regizat de Cristian Mungiu, a fost ales, sambata, printre filmele care vor intra in cursa pentru Premiul Academiei Europene de Film, informeaza site-ul europeanfilmacademy.org.

Pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" s-a numarat printre cele 42 de filme selectionate pentru Premiile Europene de Film 2007 si a fost nominalizat in urma votului celor 1.800 de membri ai Academiei Europene de Film.

Ceremonia de decernare a premiilor Academiei Europene de Film va avea loc la data de 1 decembrie, la Berlin.

In cursa pentru cel mai bun film vor mai intra, alaturi de pelicula romaneasca, alte 5 filme: "The Edge of Heaven", al regizorului turc Fatih Akin, "The last king of Scotland", de Kevin Macdonald, "La mome" ("La Vie en Rose"), de Olivier Dahan, "Persepolis", de Marjane Satrapi & Vincent Paronnaud si "The Queen", in regia lui Stephen Frears.

Cristian Mungiu a mai fost nominalizat si la categoriile "Cel mai bun regizor european" si "Cel mai bun scenarist european", in timp ce Anamaria Marinca, una dintre interpretele principale din "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", a fost nominalizata pentru "Cea mai buna actrita europeana" in anul 2007.

Pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a primt, deja, premiul pentru cel mai bun film european la Festivalul de Film de la Cannes, dar si Hollywood World Award, premiu care anticipeaza cu mare precizie filmele straine care vor ajunge sa ia Oscarul decernat de Academia americana la sfarsitul lunii februarie a anului urmator.