Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat scaderi in sedinta de joi, in care Societatile de Investitii Financiare (SIF) au inregistrat pierderi medii de 1,55%. Toti indicii s-au depreciat, desi piata a deschis pe crestere si a inchis cu un rulaj general peste lichiditatea din ultimele doua zile.

“Am avut parte de o sedinta bursiera mult mai interesanta, chiar daca a pornit cu corectii relativ mari, din cauza scaderilor din pietele americane si cele asiatice. S-au inregistrat volume bune pentru indici care, e drept, au inchis sedinta pe rosu, insa pe un optimism crescut”, a declarat Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust.

Indicele BET, care include cotatiile celor mai lichide zece companii listate, a incheiat sedinta cu o scadere de 1,10%, atingand nivelul de 9.447,36 puncte. BET C, indicele compozit al pietei, s-a diminuat cu 1,48%, terminand ziua la 6.481,90 puncte. O depreciere de 1,55% a avut indicele BET-FI, care a ajuns astfel la 73.258,37 puncte.

“Interesant ca in a doua parte a sedintei, volumul de titluri din cerere a depasit aproape dublul ofertei. S-a format un minim destul de puternic, drept pentru care sper ca ziua de maine sa aduca o revenire in forta a investitorilor”, a adaugat Adrian Simionescu

Lichiditatea BVB a atins joi 44 milioane de lei (12,95 milioane de euro), in crestere cu 35% fata de rulajul sedintei anterioare, care a fost de 32,53 milioane de lei (9,58 milioane de euro).

Valoarea tranzactiilor cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) s-a ridicat la 33,26 milioane lei si a reprezentat 75,6% din rulajul total al pietei. Titlurile SIF Oltenia au inregistrat cele mai bune tranzactii, acoperind o treime din piata cu 12,8 milioane de lei, urmate de actiunile SIF 2 Moldova si SIF 1 Banat-Crisana.