Vicepresedintele PD Anca Boagiu l-a acuzat, duminica, pe ministrul de Externe Adrian Cioroianu ca nu a comunicat lista sectiilor de votare din afara tarii pentru referendumul care va avea loc pe 25 noiembrie, amintind ca se repeta situatia de la referendumul, privind suspendarea presedintelui.

"Ca si in cazul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu din 19 mai a.c., Ministerul Afacerilor Externe, condus de domnul Cioroianu, incearca sa ii impiedice pe romanii din afara tarii sa isi exercite dreptul constitutional de a vota", a avertizat Boagiu, intr-un comunicat remis presei.

In comunicat se arata ca, potrivit legii, ministerul de Externe este obligat sa organizeze si sa doteze sectiile de votare de pe langa misiunile diplomatice si consulare si din alte localitati din afara tarii. "Nici pana acum, cu doua saptamani inainte de data referendumului, nu a fost facuta publica lista sectiilor de votare pentru milioanele de romani care locuiesc in afara tarii.

Daca domnul Cioroianu isi inchipuie ca asa va reusi sa impiedice cetatenii romani sa voteze propunerea de vot uninominal, atunci acest fapt este regretabil si de condamnat", a afirmat vicepresedintele PD.

"Mandatul domnului Cioroianu seamana cu parcursul unei masini in care soferul se uita numai in oglinda retrovizoare la masinile pe care le-a tamponat pana acum. Este vremea sa ii spunem domnului Cioroianu sa se dea jos de la volanul acestei masini pentru a opri bataia de joc la adresa cetatenilor romani", este concluzia fostului ministru.