Actrita de Palme d’or Laura Vasiliu, confundata in Italia cu o traficanta de minoriCampania antiromaneasca din Italia a avut urmari cu totul neasteptate noaptea trecuta cand intr-un hotel central din Torino actrita Laura Vasiliu s-a trezit cu usa sparta de carabinierii italieni. Acestia au navalit in camera, i-au facut perchezitie si erau gata sa o aresteze.

Contractul semnat cu casa de productie italiana care a invitat-o pe actrita, aflata in fruntea distributiei recentului succes romanesc de la Cannes, 4,3,2 in regia lui Cristian Mungiu, i-a facut pe politistii italieni sa inteleaga in cele din urma ca au facut o confuzie si sa-si ceara scuze.

Se pare ca actrita romanca a fost confundata cu o persoana aflata pe lista de cautati a politiei torineze, invinuita fiind de trafic de minori, si purtand un nume asemanator, insa e limpede ca verificarile nu au fost bine facute.

Mai mult, cand actrita a sunat la receptie dupa ce a auzit bataile in usa, de acolo i s-a raspuns ca nimeni nu poate interveni, desi hotelierii stiau pe cine aveau in gazda.

Mama actritei, Maria Vasiliu, care este judecatoare in Piatra-Neamt si se confrunta adesea cu cazuri din lumea interlopa si arestari in miez de noapte, spune ca a avut o presimtire cand Laura a plecat spre Torino, data fiind isteria generala contra romanilor: „A venit pentru cateva zile, fiindca juca intr-o spectacol (actrita e angajata a Teatrului „Tony Bulandra” din

Targoviste). Filmase deja trei saptamani, dar atunci nu izbucnise inca scandalul. Laura observase doar ca erau foarte multi romi in Torino, intr-o seara aproape ca n-au putut manca la restaurant fiindca ei tot veneau sa le vanda trandafiri si nu-i lasau pana nu cumparau. Se mira ca parca au ocupat piata din Torino.

Cand a plecat, i-am spus sa fie atenta, sa se fereasca sa vorbeasca in romaneste, dar ea credea ca exagerez, m-a sunat din taxi cum a ajuns si vorbea romaneste”.

de Cristina Modreanu

integral in Gandul