Anastasia Gorbenko (din Israel) a câștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de natație de la Doha, iar la festivitatea de premiere a fost huiduită de public.

Anastasia Gorbenko Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

>> Israel-Hamas/CIJ începe audieri cu privire la consecinţele juridice ale ocupării teritoriilor palestiniene de către Israel

Înotătoarea Anastasia Gorbenko, huiduită după ce a câștigat medalia de argint la CM de natație de la Doha

Gorbenko a cucerit argintul în proba feminină de 400 de metri mixt, iar bucuria câștigării medaliei a fost stricată la festivitatea de premiere.

Sportiva care reprezintă Israelul a fost huiduită în timp ce era intervievată după cucerirea medaliei de argint.

Huiduielile nu s-au oprit după decernarea medaliilor, ele continuând și în timp ce Anastasia părăsea bazinul.

Proba a fost câștigată de britanica Freya Constance Colbert.

„Sunt aici pentru a-mi reprezenta ţara... Şi fac asta cu steagul israelian şi sunt mândră de asta. Şi oricui nu-i place, nu este problema mea”, a precizat înotătoarea în vârstă de 20 de ani.

Sportiva a spus că a fost huiduită de mai multe ori în timpul săptămânii trecute și că acest lucru a afectat-o din punct de vedere emoțional.

>> Lula acuză Israelul de „genocid” în Gaza / „Rușinos”, replică Netanyahu

De știut:

  • Prezenţa înotătorilor israelieni la competiţie a atras critici din partea unor instituţii media din Qatar şi a unor grupuri pro-palestiniene, în contextul campaniei militare a Israelului din Fâșia Gaza, ca ripostă la atacul Hamas din 7 octombrie 2023 asupra sudului Israelului, transmite News.ro.