Echipele Under-19 ale României vor juca pentru aur la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori U15 şi U19 de la Gliwice (Polonia), în urma victoriilor de luni.

Tenis de masaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Echipa masculină Under-19 a trecut în sferturi de Croaţia cu 3-0, prin punctele obţinute de Eduard Ionescu (3-0 cu Leo Vekic), Darius Movileanu (3-1 cu Borna Petek) şi Andrei Istrate (3-0 cu Leon Benko), iar în semifinale a dispus de Franţa cu 3-0, punctele fiind obţinute de Eduard Ionescu (3-0 cu Thibault Poret), Darius Movileanu (3-1 cu Flavien Coton) şi Iulian Chiriţă (3-2 cu Hugo Deschamps).

În finală, echipa masculină a României va înfrunta Cehia, marţi, de la ora 18:30.

La feminin, România a învins Slovacia cu 3-0 în sferturile de finală, graţie punctelor reuşite de Ioana Sîngeorzan (3-0 cu Adriana Illasova), Elena Zaharia (3-1 cu Eliska Stullerova) şi Bianca Mei-Roşu (3-2 cu Dominika Wiltschkova). În semifinale, România a trecut de Franţa cu 3-0, după ce Ioana Sîngeorzan a învins-o pe Clea De Stoppeleire cu 3-1, Elena Zaharia a dispus de Elise Pujol cu 3-2, iar Bianca Mei-Roşu a întrecut-o pe Agathe Avezou cu 3-2.

Marţi, în finală, România va înfrunta Germania, de la ora 18:30.

La Under-15, echipa masculină a României a trecut în sferturi de Ucraina cu 3-0. Robert Istrate l-a învins pe Iehor Borşcevski cu 3-0, Robert Podar a dispus de Nazari Solodki cu 3-2, iar perechea Robert Istrate/Robert Podar a câştigat cu 3-1 în faţa cuplului Onufri Hoian/Vadim Soltis.

Tricolorii au obţinut medaliile de bronz după ce au pierdut semifinala cu Portugalia, scor 1-3. Robert Istrate a adus singurul punct al României, 3-0 cu Dinis Ye. Robert Podar a pierdut cu Tiago Abiodun, scor 0-3, Robert Istrate cedând şi el cu 0-3 în faţa aceluiaşi jucător. La dublu, perechea Robert Podar/Robert Istrate a fost întrecută de cuplul Tiago Abiodun/Carlos Goncalves cu 3-0.

La Under-15 feminin, România va juca pentru locurile 9-10. Tricolorele au învins Azerbaidjanul în primul meci pentru locurile 9-16, scor 3-0, punctele fiind aduse de Andreea Băiaşu (3-1 cu Arzu Aslanova), Andreea Jifcu (3-1 cu Ailin Asgarova) şi de perechea Andreea Jifcu/Andreea Băiaşu (3-0 cu Arzu Aslanova/Ailin Asgarova).

În duelul pentru locurile 9-12, România a dispus de Austria cu 3-2. Andreea Jifcu a dispus de Julia Dur şi de Celine Palhonzer cu 3-0, iar Andreea Băiaşu a învins-o pe Julia Dur cu 3-0. În alte meciuri. Andreea Băiaşu a cedat cu 2-3 în faţa Celinei Palhonzer, iar perechea Andreea Jifcu/Alexandra Dicu a fost întrecută de cuplul Julia Dur/Celine Palhonzer cu 3-2.

Marţi, în partida pentru locurile 9-10, România va înfrunta Turcia.

La ediţia de anul trecut, de la Belgrad, bilanţul delegaţiei României a fost de 6 medalii de aur, 1 de argint şi 3 de bronz. La Under-19, bilanţul a fost de 4-1-3, iar la Under-15 de 2-0-0, transmite Agerpres.