Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, marti, in cadrul festivitatii organizate cu ocazia alegerilor prezidentiale din Statele Unite, ca acest scrutin este unul dintre cele mai controversate, dar si cele mai importante din istorie, iar mesajul comun al celor doi candidati este ca oamenii sa voteze, ceea ce le transmite si el romanilor, potrivit News.ro.

Ambasada SUA organizeaza, intr-un local din Capitala, un eveniment dedicat alegerilor din SUA, care se va intinde pe tot parcursul noptii, fiind invitati politicieni si lideri guvernamentali romani, precum si personalitati culturale si artistice.

In debutul evenimentului, Hans Klemm a adresat un nou indemn catre romani sa voteze la alegerile din 11 decembrie, asa cum au facut marti si americanii. "S-au spus deja atat de multe despre aceste alegeri. Au fost cu siguranta unele dintre cele mai controversate alegeri din istoria Americii, unele din cele mai pasionale, unele dintre cele mai dramatice, mai surprinzatoare si, desigur, in final se vor dovedi a fi unele dintre cele mai de impact.

As vrea doar sa va incurajez, in special pe cetatenii romani care sunt cu noi in seara aceasta, cand va pregatiti sa luati si voi o decizie foarte importanta peste cinci saptamani, sa va amintiti sa va utilizati dreptul si privilegiul ca cetateni ai Romaniei pentru a vota", a spus diplomatul american. El a subliniat ca importanta votului este si o tema comuna a ambilor contracandidati americani, iar indemnul lor trebuie urmat si de romani.

"Daca ati ascultat ultimele afirmatii facute atat de Hillary Clinton, cat si de Donald Trump, in ultimele zile, una din temele comune este 'Va rog, votati!''. Si as vrea sa va rog si pe voi si sa va reamintesc ca pe 11 decembrie sa votati!", a mai spus el. Hans Klemm a precizat ca o parte a veniturile obtinute in cadrul acestui eveniment, la care participa aproximativ 600 de persoane, vor fi donate asociatiei victimelor din Colectiv.