Vicepresedintele american Joe Biden a anuntat ca nu este interesat sa serveasca in administratia lui Hillary Clinton, daca aceasta va castiga alegerile prezidentiale, relateaza News.ro citand Reuters.

Joe BidenFoto: AGERPRES

"Voi face tot ce pot, daca va fi aleasa, pentru a o ajuta, dar nu vreau sa raman in administratie", a spus Biden intr-un interviu pentru postul de televiziune KBJR.

Joi, presa a scris ca Hillary Clinton isi pregateste deja echipa pentru Casa Alba, iar actualul vicepresedinte Joe Biden ar fi favorit pentru a deveni secretar de Stat, in cazul unei victorii in alegerile din 8 noiembrie.

"(Biden - n.r.) ar fi grozav si (membrii echipei de campanie a lui Clinton - n.r.) petrec mult timp incercand sa gaseasca cea mai buna cale de a incerca sa il convinga, daca va castiga", a spus o sursa apropiata planurilor de tranzitie.

Biden, care a luat in calcul posibilitatea de a candida impotriva Clinton pentru investitura democrata, nu a fost intrebat deocamdata daca vrea sa accepte pozitia. Politico scrie ca tabara democratei "planuieste cum sa il abordeze".

Joe Biden, care a condus Comisia pentru Relatii Externe a Senatului inainte de a se alatura administratiei Obama, se numara printre democratii cei mai experimentati.