In declaratia sa de venit depusa la Biroul central electoral, candidatul la presedintia Rusiei, Mihail Prohorov, apare intr-o lumina absolut noua: nu numai ca nu are masina, dar nici chiar actiuni Rusal si Polyus Zolota - companiile pe care toata lumea stie ca le controleaza, scrie cotidianul Vedomosti.

Conform documentului, in 2007-2010 Prohorov a obtinut venituri de 115,1 miliarde ruble (aproximativ 3,8 miliarde de dolari). Asfel, el este cel mai bogat dintre pretendentii la functia suprema in stat. Spre comparatie, in aceeasi perioada, Vladimir Putin a castigat 17,7 milioane de ruble (aproximativ 580.000 de dolari).

In banci, Prohorov a depus peste 18 miliarde de ruble. El poseda, de asemenea, obligatiuni ale "Onexim holding Ltd", inregistrat in Cipru, in valoare de 5,12 miliarde de ruble si ale grupului panamez Mantra Investments Ltd, in valoare de 900 milioane de ruble.

Prohorov detine, de asemenea, 2,3 hectare in regiunea Moscovei si o vila de peste 2.000 mp. Miliardarul rus are, totodata, trei apartamente la Moscova cu o suprafata totala de 973,7 mp, trei locuri de parcare, desi nu are masina personala.

Conform acelaiasi declaratii, Prohorov nu are multe alte active, considerate pana acum ca apartinandu-i, spre exemplu la grupul metalurgic Rusal, compania aurifera Polyus Zolota sau la Renaissance Kapital.