Secretarul general al PNL Ilie Bolojan a declarat miercuri, raspunzand unei intrebari, ca, in cazul in care trebuie formata o majoritate dupa alegerile parlamentare, liberalii ar putea sustine un viitor guvern impreuna cu USR si chiar cu UDMR, el adaugand ca nu poate face "alte ipoteze legate de coalitii" pana nu vede rezultatele, transmite News.ro.

"In cazul in care rezultatul alegerilor parlamentare va impune sustinerea unui guvern de catre mai multe partide, personal vad o sustinere fezabila impreuna cu USR. In aritmetica unui consiliu local si a unui Parlament trebuie sa existe o majoritate, trebuie vazut ce rezulta de la alegeri si atunci sigur se poate discuta. Eu nu pot sa fac alte ipoteze legate de coalitii pana nu vedem care este rezultatul votului", a afirmat Bolojan miercuri, la lansarea candidatilor PNL Constanta.

Intrebat daca UDMR ar putea intra intr-o asemenea ecuatie, secretarul general al PNL a raspuns afirmativ, precizand ca nu mai doreste sa faca alte comentarii privind aceasta chestiune.

Presedintele PNL Alina Gorghiu a scris miercuri, pe Facebook, dupa publicarea de catre USR a unui sondaj, ca "ar fi bine ca USR sa ia 19 la suta in intentia de vot, scor conform propriului sondaj de opinie :))" (sic). "In privinta PNL, toate cercetarile independente de noi indica PNL la un scor de aproximativ 30 la suta. In aceste conditii, daca prezenta va fi cea estimata de USR, iar scorul lor va fi compus din doua cifre, vom putea realiza fara emotii majoritatea necesara pentru investirea unui guvern Dacian Ciolos, asa cum ni-l dorim si noi si USR" a spus Gorghiu.

Uniunea Salvati Romania a transmis miercuri rezultatele unui sondaj realizat de Kantar-TNS in care, in randul celor care sigur merg la vot si s-au decis deja cu cine vor vota - 55%, PSD are 40% iar USR se afla pe locul doi, cu 19%, PNL avand abia 18%. Marja de eroare a sondajului este +/- 3%.