Rezultatele definitive la alegerile din municipiul Iasi vor intarzia mult peste asteptari, din cauza unei probleme aparute la sistemul informatic, ca urmare a unei neconcordante intre numarului de voturi valabil exprimate si numarul alegatorilor prezenti la urne. Din acest motiv, operatiunea de centralizare a voturilor a fost suspendata inca de dimineata si reprezentantii Biroului Electoral Municipal au solicitat rezolvarea situatiei de la Biroul Electoral Central, care intarzie sa se pronunte.

  • UPDATE 17.45 Surse din Biroul Electoral Municipal au declarat pentru HotNews.ro ca activitatea de centralizare a datelor a fost suspendata pana maine, cand se asteapta clarificari de la Biroul Electoral Central. Cu alte cuvinte, pana maine iesenii nu vor avea rezultatele finale pe municipiu.

„Nu ni se raspunde nici la e-mail nici la telefon si pur si simplu stam si asteptam. E o problema cu softul. O persoana a introdus doua buletine in urna pentru primar si softul nu permite numararea in continuare. A venit si Politia, dar trebuie ca BEC sa urgenteze raspunsul, nici nu stim daca ei au la cunostinta despre aceasta speta”, ne-a spus un membru al BEM Iasi. Potrivit informatiilor primite pana in acest moment, exista cel putin doua situatii in care un alegator a primit un buletin de vot in plus fara sa semnaleze acest lucru membrilor birourilor sectiilor de votare. Sistemul informatic nu permite prelucrarea datelor daca numarul alegatorilor si numarul voturilor nu coincid.

NOTA: HotNews.ro publica o serie de articole despre candidatii la alegerile locale din mai multe orase, monitorizate in cadrul unui proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.