PSD Vrancea a anuntat, dupa efectuarea numararii paralele a peste 80% din buletinele de vot, victoria candidatului sau la functia de primar al municipiului Focsani, Cristi Misaila, acesta intrunind 41,5%, potrivit Agerpres. Numaratoarea paralela arata ca liberalul Ion Stefan, contracandidatul lui Misaila, ar fi obtinut 32,7%.

"Le multumesc tuturor focsanenilor pentru ca au votat intelept in aceasta zi. Multumesc presedintelui Marian Oprisan, multumesc echipei PSD pentru sprijinul acordat. Dupa numararea voturilor, diferenta a fost una considerabila fata de contracandidatii mei. Locuitorilor Focsaniului le garantez ca voi fi un primar devotat si voi face totul pentru ca Focsaniul sa devina, cu adevarat, casa noastra. Campania electorala s-a incheiat, de acum incepem sa muncim pentru Focsani", a declarat Cristi Misaila, in jurul orei 2,30.

Liberalul Ion Stefan se prezentase sambata seara ca noul primar al Focsaniului, in baza rezultatelor unui sondaj efectuat la iesirea de la urne. Candidatul PNL a afirmat sambata seara, intr-o conferinta de presa la ora 21:30, ca ar fi obtinut un scor de 45,6%, iar Cristi Misaila 35,4%.

"Baietii de la dreapta, rai, agresivi si mincinosi, cu multi bani prin buzunare, si-au angajat o firma de exit-poll care nici macar nu avea acreditati operatorii, au stat doar la jumatate din sectiile municipiului Focsani si au avut ca rezultat un exit poll total eronat care nu avea nicio legatura cu realitatea votului din municipiul Focsani", a declarat Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea.

Potrivit acestuia, social democratii vranceni au castigat in toate orasele judetului, dar si in majoritatea comunelor.

La Odobesti, social democratul Daniel Nicolas ramane primar cu peste 80% din voturi, iar la Panciu, Iulian Nica, actualul primar PSD, isi continua mandatul, el inregistrand un scor de 85%. Constantin Armencea, de asemenea PSD, ramane primar al municipiului Adjud, fiind votat de peste 50% din electorat. Si la Marasesti, actualul primar PSD, Valerica Chitic, isi pastreaza, la randul sau, functia, potrivit datelor anuntate de social-democrati.

"Multumesc vrancenilor care s-au prezentat duminica la vot, multumesc presedintilor si membrilor sectiilor de votare, presedintilor si membrilor Biroului Electoral Judetean, Biroului Electoral Municipal si birourilor electorale de circumscriptie, politistilor, jandarmilor si pompierilor care au asigurat ordinea si linistea publica. Multumesc echipei PSD pentru aceasta campanie civilizata, bazata pe idei si proiecte, pe fapte, nu pe vorbe", a mai spus Marian Oprisan.