Premierul Victor Ponta a declarat, duminica dupa-amiaza, ca prezenta crescuta la vot este un lucru bun insa nu se poate declara multumit. Premierul a dat exemplu prezenta la vot in Franta, unde circa 80% dintre francezi s-au prezentata la urne, afirmand ca pana acolo "mai avem foarte mult". "Este un an esential, nu sunt alegeri obisnuite", a precizat seful Executivului. Intrebat despre faptul ca presedintele Traian Basescu a fost vazut, duminica, la cumparaturi si mai apoi la o cafea, Victor Ponta a raspuns: "Ce sa faca altceva presedintele? Ce mai poate sa faca altceva? Sigur, ma gandesc ca e un presedinte fericit, pentru ca am mers de multe ori de cand sunt prim-ministru, cu Daciana, cu copiii si la mall si la cumparaturi si n-a venit nimeni de la presa dupa noi. Probabil ca dansul e mult mai popular si de aceea. Sau poate ca noi nu va anuntam cand ne ducem? Nu stiu raspunsul la aceasta intrebare."

Victor PontaFoto: Agerpres

Victor Ponta i-a incurajat pe romani sa mearga la urne spunandu-le ca acesta este modul prin care isi pot exprima parerea. "Daca vin la vot, au dreptul sa critice", a precizat premierul.

Referindu-se la incidentele electorale inregistrate duminica, Ponta a declarat ca, pana la aceasta ora, prefectii, politistii si jandarmii au muncit si si-au facut datoria. "Ce nu a mers bine acum, la locale, este o lectie foarte buna pentru noi in momentul in care vom organiza alegerile parlamentare si prezidentiale. Daca se vor sesiza probleme cu adevarat de oganizare si de sistem, avem timp sa le indreptam pana in toamna", a incheiat prim-ministrul.

Victor Ponta a mers impreuna cu sotia sa, eurodeputatul PSD Daciana Sarbu, la o sectie de votare din sectorul 1 al Capitalei, unde ea si-a exprimat votul. Premierul nu a intrat in sectia de votare, asteptand-o pe sotia sa afara.