Primăria Iaşi va deschide un punct public cu duşuri în oraş pentru persoanele cu venituri mici, a anunțat primarul Mihai Chirica, care spune că vine o perioadă grea, în care lumea va porni din ce în ce mai rar energia termică în casă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La începutul lunii iulie deschidem un punct public cu duşuri. Va fi deschis pe strada Simionescu, în cartierul Dacia, într-un fost punct termic. Acolo avem opt duşuri publice. Le punem la dispoziţia celor cu venituri scăzute. Am instalat şi cinci maşini de spălat. Vine o perioadă foarte grea, când lumea îşi va porni din ce în ce mai rar energia termică în casă. Lumea din ce în ce mai rar va porni maşina de spălat. Va trebui să preîntâmpinăm acest lucru prin asigurarea unor puncte sociale în care să îi putem sprijini", a explicat, într-o conferinţă de presă, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, relatează News.ro.

Totodată, Chirica a declarat că "va fi destul de greu pentru unele persoane să mai cumpere o pâine".

"Pentru acele persoane care vor trece prin momente dificile datorită crizei economice, împreună cu Arhiepiscopia Iaşiului, ne-am gândit să înfiinţăm o primă cantină socială în care se va da pâine", a precizat Mihai Chirica.

Edilul ieşean a făcut apel la ieşeni să se gândească de două ori când aprind becul în casă şi dacă este necesar să facă un duş de jumătate de oră sau doar unul de cinci minute.

"Vine o perioadă foarte grea, în care fac apel la toţi ieşenii să ne gândim de două ori când aprindem becul, câte frigidere ţinem în priză şi dacă este necesar ca apa caldă să curgă la nesfârşit făcând un duş de 25 sau 30 de minute, când în cinci minute ai putea să îl faci. Asta nu o spun din perspectiva faptul că ai sau nu ai bani. Nu o să fie de unde. Nu o să fie cu ce să prepari acea apă caldă şi nu vă gândiţi că vorbesc de pe dealuri. Am mai lansat avertismente privind diverse crize care se prognozau. Va veni o criză a energiei în care nu se va pune problema câţi bani ai, ci se pune problema de unde o iei. Trebuie să ne învăţăm să trăim într-o altă ecuaţie. Va fi şi scump, dar scump, nescump, nu va fi de unde şi va trebui să consumăm mai puţin ca să avem pe toată durata acestei crize", a încheiat Mihai Chirica.