Primarul din Popești-Leordeni, Petre Iacob, a făcut un totem în cinstea celor mai importante 10 persoane implicate în realizarea pasarelei pietonale din oraș, care a fost inaugurată în urmă cu un an. Totemul a fost amplasat lângă pasarelă, iar primarul Petre Iacob deschide lista celor 10 persoane scrise cu litere mari, urmat de primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, șefului de cabinet al primarului Sectorului 4, Cristian Zărescu, directorului general al Metrorex, Gabriel Mocanu, city managerului din Popești-Leordeni, Alin Todireanu.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Astăzi s-a împlinit un an de la inaugurarea Pasarelei Pietonale Popești-Leordeni. În semn de recunoștință pentru cei implicați în realizarea acestui proiect, am ridicat un totem în cinstea celor mai importante 10 persoane fără de care cu singuranță, astăzi Popești-Leordeni nu ar fi avut acces direct la stația de metrou Berceni. Profit de ocazie să vă prezentăm și noul logo al orașului, un porumbel care să ne aducă aminte tuturor Popeștenilor că oriunde am merge, revenim mereu acasă și pentru asta trebuie să iubim Popești-Leordeni”, a scris primarul pe pagina de Facebook.

Am încercat să-l contactăm, pentru mai multe detalii, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Cât a plătit Primăria pentru totem și noua siglă a orașului

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Primăria Popești-Leordeni a plătit aproape 20.000 de euro pentru sigla orașului și pentru totem, totul prin achiziție directă. Banii au ajuns la firma Impulse Design.

Administratorul public al localităţii Popeşti Leordeni, Alin Todireanu, al cărui nume apare pe totem, a declarat pentru News.ro că ideea realizării acestui totem i-a aparţinut.

„În urmă cu două-trei luni de zile, ca să spun aşa, sau poate chiar mai mult, eu am venit cu propunerea către domnul primar, (...) am zis: "Domnul primar, pe data de 6 aprilie se va împlini un an de la inaugurarea acelei pasarele pietonale, consideraţi de bun augur să-mi permiteţi să realizăm acolo, în dreptul pasarelei, un totem şi în sprijin de mulţumire pentru... nu avem cum să-i trecem pe toţi de la A la Z, dar măcar cele mai importante zece persoane fără de care nu s-ar fi putut realiza acest obiectiv? Domnul primar mi-a aprobat”, a relatat city-managerul din Popeşti Leordeni.

Întrebat de ce trebuie să li se mulţumească în acest fel unor oameni care au contribuit la realizarea unui proiect pentru care au fost plătiţi, Todireanu a spus: „Am încercat să vă explic timp de zece minute ideea prin care am vrut să mulţumim persoanelor, nu neapărat domnului primar, acolo este o listă de zece persoane care una dintre acele zece persoane dacă nu am fi găsit înţelegere la dânsul sau la dânsa, acest proiect pica”.

Când i s-a atras atenţia asupra faptului că toate cele zece persoane şi-au făcut doar meseria, fiind plătite pentru ceea ce au făcut, city-managerul a replicat: „Nu cred că erau obligate să dea curs acestei propuneri la Popeşti Leordeni, dacă vă uitaţi dvs. pe ordinea de zi în orice primărie, o să vedeţi proiecte trecute, la fel de bine cum o să găsiţi foarte multe proiecte picate, oameni plătiţi, neplătiţi...”.

Primar de 10 ani, cu BAC-ul luat la 25 de ani după ce a terminat profesionala

Petre Iacob este primar din 2012. Primele mandate le-a câștigat candidând din partea PSD, apoi s-a înscris în Pro România, la ultimele alegeri candidând din partea acestei formațiuni politice.

Potrivit datelor din CV-ul postat pe site-ul Primăriei, acesta este mecanic de meserie, fiind absolvent de școală profesională. În 1999, la 25 de ani după ce a terminat școala profesională, a luat și bacalaureatul.

Despre pasarela pietonală

Primăria Sectorului 4 și Primăria Popești-Leordeni au inaugurat pe 5 aprilie 2021 pasarela pietonală dintre oraşul Popeşti-Leordeni şi staţia de metrou Berceni (fosta IMGB), pasajul pietonal asigurând trecerea peste liniile de metrou ale Magistralei M 2 Berceni – Pipera. Pasarela pietonală are o lungime de 65 de metri, iar lucrările au durat aproximativ 1 an.

Valoarea investiției a fost de circa 7,5 milioane de lei. 80% din cheltuieli au fost suportate de Primăria Popești-Leordeni, iar restul de 20% de Primăria Sectorului 4.