VIDEO ​​Ce investiții încep primăriile de Sector în 2022. Clotilde Armand vrea să asfalteze zeci de străzi, să cumpere clădirea Ciclop și Casa Radio și anunță două proiecte pilot pentru Aviației și Pajura

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 13 ianuarie 2022, 8:47 Actualitate | Administratie Locala


​​Clotilde Armand
Foto: Facebook - Clotilde Armand
Ce proiecte de investiții încep în București în 2022 și ce lucrări se vor finaliza până la finalul anului? Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, spune că are „un program foarte mare pentru următorii 3 ani” care cuprinde asfaltarea a zeci de străzi și reabilitarea termică a zeci de blocuri. Nu sunt uitate nici intervențiile pentru monumentele istorice, iar Armand ar vrea să cumpere clădirea Ciclop și chiar Casa Radio.

Mai exact, Primăria Sectorului 1 are în plan asfaltarea a 50 de străzi și reabilitarea termică a 60 de blocuri, precum și extinderea școlilor Herăstrău și Pia Brătianu. Clotilde Armand promite, de asemenea, un proiect pilot prin care 10-15 blocuri din cartierul Aviației vor avea apă caldă și căldură cu ajutorul pompelor de căldură și a panourilor solare. Un alt proiect pilot va fi cel pentru colectarea selectivă în cartierul Pajura. Tot în 2022, spune vor începe lucrările de reabilitare la teatrele Masca și Bazilescu.
 • Citește mâine ce investiții încep în 2022 în Sectorul 2.
În acest an, Primăria Sectorului 1 vrea și să exproprieze Hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Petrescu, monumente istorice aflate în paragină, pentru a începe restaurarea lor. Primarul Clotilde Armand mai vrea să cumpere clădirea Ciclop pentru a amenaja acolo o parcare, clădirea de pe strada Berthelot, unde este liceul Tonitza, dar și Casa Radio, unde dorește să amenajeze un complex sportiv.

În ceea ce privește proiectele de investiții în pregătire, anul acesta se fac studiile de fezabilitate și licitațiile pentru Promenada Verde, regenerarea Pieței Matache, școala din cartierul Greenfield și consolidarea a 11 unități de învățământ.Ce proiecte de investiții vor începe în 2022?


Cele mai mari investiții ale Primăriei Sectorului 1 în 2022 sunt asfaltarea a 50 de străzi și reabilitarea a 60 de blocuri.

”Avem un program foarte mare pentru următorii 3 ani. Anul acesta o să finalizăm asfaltarea a 50 de străzi, între 50 și 80, depinde cât vom reuși, și avem încă 100 de străzi pentru anul viitor și încă 200 peste doi ani. Ambiția noastră este să nu mai avem străzi de pământ și să avem un mobilier urban de calitate și unitar. Pe partea de blocuri am început programul de reabilitare, o să finalizăm anul acesta aproximativ 60 de blocuri. Avem o mică neînțelegere cu Consiliul Local în privința altor 85 de blocuri. Legea și Banca Europeană de Investiții ne obligă să avem o cofinanțare de 10% din partea proprietarilor care au venituri, care pot să își permită acest lucru. Consiliul Local a refuzat să voteze, nu doresc să plătească și proprietarii. Eu sper să introducem aceste 85 de blocuri în plus față de cele 60 de blocuri care vor începe și se vor finaliza anul acesta”, a explicat Clotilde Armand, pentru Hotnews.

Primarul dorește să exproprieze/achiziționeze în anul 2022 a 5 clădiri monument istoric pentru a le consolida și pune în valoare.

”Vrem să expropriem Hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Petrescu, monumente istorice aflate în paragină, pentru a începe restaurarea lor . (...) Vrem să cumpărăm clădirea unde este liceul Tonitza, atelierele Berthelot, și blocul Ciclop de pe bd. Magheru. Deja am reabilitat cu o grijă specială un bloc care este în apropiere, am fost foarte atentă să păstrăm specificul, și vrem să continuăm reabilitarea clădirilor de pe arterele principale și blocul Ciclop face parte din ambițiile mele. Aș dori să-l cumpărăm, să-l reabilităm, să avem o parcare acolo și să avem un bulevard Magheru care arată altfel”, a mai spus primarul.

Clotilde Armand spune că explorează și ideea de a cumpăra Casa Radio și terenul aferent pentru a amenaja acolo o bază sportivă.

”Deocamdată explorăm ideea. Ne dorim un spațiu de sport. Timp de 1 an am căutat teren peste tot, un spațiu unde să creăm o infrastructură de sport. Copiii nu știu unde să se ducă să facă sport și avem acest spațiu imens, care nu este folosit, și nu e bine să avem acest spațiu deteriorat în centrul orașului. Și atunci vrem să vedem dacă am putea cumpăra Casa Radio și terenul aferent și să-l transformăm într-un spațiu dedicat sportului”, a explicat Clotilde Armand.

În 2022 vor începe și două proiecte pilot, unul vizează amplasarea de panouri solare și pompe de căldură la cel puțin 10 blocuri din cartierul Aviației, iar celălalt amenajarea unor platforme pentru colectare selectivă pe 4 fracții în cartierul Pajura.

”Vreau să vorbesc și despre acest program, ”Termoficare de la soare”. Sunt mai multe cartiere din Sectorul 1 care suferă foarte mult din cauză că sunt la capăt de rețea și sunt probleme cu furnizarea apei calde și căldurii. Am pus acel generator de ultimă generație în Aviației, o să mai punem unul anul acesta, unde sunt probleme, dar nu asta este soluția pe termen lung. Eu mi-aș dori să nu mai depindem de Termoenergetica. Vom începe anul acesta cu un proiect pilot, în cartierul Aviației, cred că sunt 10-15 blocuri, dar avem deja 60-70 de blocuri care s-au înscris. Anul acesta vom implementa proiectul pilot și foarte repede îl vom extinde. Este un proiect revoluționar, vom primi probabil fonduri europene imediat după ce vom aplica. Mai avem pe mediu infrastructura de colectare selectivă. La ora actuală avem două tomberoane, unul pentru fracție umedă și unul pentru fracție uscată. Ce ne dorim este să colectăm selectiv pe 4 fracții și cu cartelă, unde se verifică ce aruncă fiecare și cel care poluează va fi taxat. Proiectul pilot va fi inaugurat anul acesta, în cartierul Pajura, pentru că acolo există mai mult spațiu între blocuri și ne permite să facem aceste paltforme”, a explicat primarul Clotilde Armand.

La capitolul învățământ, primarul spune că anul acesta se vor finaliza lucrările de extindere a școlilor Pia Brătianu și Herăstrău, vor începe lucrările la școala din Greenfield și se vor inaugura două bazine de înot.

”În Greenfield, anul acesta vom începem lucrările la o nouă școală, am început licitația, dar este sub supervizare ANAP, deci va dura un pic mai mult. Avem proiectul, autorizația de construire, trebuie doar să finalizăm procedura de execuție pentru desemnarea constructorului. Școala va fi gata în 2023. Anul acesta vom mai finaliza două extensii de școli. Extensia școlii Herăstrău, din cartierul Aviației, și extensia școlii Pia Brătianu. Ideea este să nu mai avem școli unde elevii învață în 3 schimburi. Am diminuat, dar vrem să nu mai fie deloc. Se vor deschide două bazine de înot, le-a făcut CNI, noi trebuie să le branșăm la utilități. Anul acesta ne propunem să le inaugurăm. Aș vrea ca toti copiii de la 7-8 ani să aibă o oră de înot în fiecare săptămână. Așa se întâmplă în alte țări civilizate”, a mai spus Clotilde Armand.

În ceea ce privește piețele, primarul spune că în 2022 va fi modernizată Piața 1 Mai și se va concesiona Piața Amzei pentru a fi transformată în spațiu de ”coworking”, piață cu legume și fructe și food market cu mâncare sănătoasă.

”Modernizăm Piața 1 Mai. Piața Amzei va fi concesionată, am finalizat studiile tehnice. Ce a fost construit acolo nu putea fi folosit, de asta a stat 10 ani nefolosită. Am terminat studiul de fundamentare, iar la începutul anului demarăm licitația de concesionare pe 15 ani. Această piață va fi un loc plăcut, cu un spațiu de coworking sus și jos piață și food market. Toți tinerii care au propriul business vor putea folosi acest loc ca să muncească, ca să cumpere o mâncare sănătoasă. Piața se reorganizează. Cel care va concesiona trebuie să respecte aceste funcționalități. La ora actuală, parcarea nu poate fi folosită, se va crea o rampă inteligentă care ne va permite să folosim parcarea de sub piață”, a explicat Clotilde Armand.

În 2022, primarul spune că se vor planta între 10.000 și 15.000 de arbori, vor începe lucrările de reabilitare a teatrelor Masca și Teatrul de vară din Parcul Bazilescu, să inaugureze două cluburi pentru seniori, să aloce între 10 și 20 de milioane lei pentru investiții în spitalele din sector și să înceapă construirea unor blocuri de locuințe pentru tineri.

”Suntem un Sector care am îmbătrânit, este un sector foarte scump, pentru tineri este foarte greu să vină în Sectorul 1, dacă părinții lor nu sunt de aici, fiindcă este greu să aibă acces la piața imobiliară. Anul acesta am identificat două blocuri care ne aparțin și pe care vreau să le transform în locuințe pentru tineri, ca tinerii să fie ajutați. O să fie un ajutor pentru 3 ani, nu sunt de acord cu ajutorul pe viață, dar 3 ani sau 6 ani dacă se reînnoiește, vor primi niște condiții foarte avantajoase, vor putea să facă economii din salariile lor pentru a putea să cumpere apoi o altă locuință. Între 100 și 200 de locuințe pentru anul acesta. (...) M-am angajat că voi planta 50.000 de arbori. Am început anul trecut cu câteva mii și trebuie să recuperăm foarte mult anul acesta, între 10 și 15.000. Îi vom planta pe aliniamentele stradale și diverse locații unde facem mici părculețe. Vrem și să izolăm groapa Iridex de restul orașului și să creăm o perdea verde acolo”, a mai declarat Clotilde Armand.

Ce proiecte de investiții se pregătesc în 2022 pentru 2023?


Primăria Sectorului mai lucrează anul acesta la studiile de fezabilitate, concursurile și licitațiile pentru proiectele care vor începe în 2023. Primul proiect este modernizarea Pieței Matache și revitalizarea zonei.

”Piața Matache este un simbol al orașului, am publicat acum o licitație pentru concept și studiu de fezabilitate. Vom alege acel concept care ne va permite să recreăm un cartier așa cum a fost, cu mici artizani, meșteșugari, oameni care își vând legumele, food market. Va fi ceva foarte frumos, care va revitaliza complet zona. Vor fi niște străduțe cu o piațetă în mijloc. Anul acesta vom face studiile, anul viitor vom face licitația pentru execuție, iar anul viitor, în a doua parte, vor începe lucrările. Sub piață vom amenaja o parcare imensă, cu 1.000 de locuri de parcare”, a explicat primarul.

Tot anul acesta Primăria va face documentația pentru consolidarea a 11 școli care prezintă risc seismic, iar lucrările vor începe în 2023.

În 2022 se va lucra și la documentația necesară realizării proiectului Promenada Verde.

Primăria a reușit în ultimul an să inventarieze și terenurile de pe malul lacurilor, a încheiat un protocol cu Administrația Lacuri Parcuri și Agrement de la Primăria Capitalei (administratorul lacurilor), pentru realizarea proiectului și a lansat licitația pentru elaborarea planului de urbanism aferent proiectului.

”Trebuie un studiu de fezabilitate complex, care necesită și un studiu de mediu pentru a reabilita toate malurile de lac. La ora actuală este o centură de beton care se prăbușește și trebuie o nouă soluție care permite stabilizarea malurilor. Facem studiile. În paralel încercăm să rezolvăm toate problemele de cadastru pentru cei 25 de km de promenadă verde pe care îi avem în Sectorul 1. Avem suprapuneri cadastrale. Avem terenuri care știm că sunt în domeniul public, dar un privat și-a făcut cadastru peste domeniul public. Ce s-a întâmplat? În multe cazuri privatul care avea o anumită suprafață de teren, în loc să lipească terenul lui la stradă, l-a lipit de lac și nu a mai lăsat nicio bucată de teren între proprietatea lui și lac. Noi îi vom cere să își retragă proprietatea, să ajungă la limita străzii și să lase o bucată de teren ca bicicliștii, pietonii să poată să facă un tur în jurul lacului. Am identificat aceste terenuri, am identificat toate zonele care sunt problematice, avem o echipă care lucrează la asta, vrem să și expropriem niște terenuri. Când nu va fi posibil, o să facem și un ponton ca să putem totuși să facem turul lacului. Anul acesta o să facem studiul de fezabilitate pentru tronsoanele pe care deja le-am deschis și sper să deschid alte tronsoane tot anul acesta, dar partea de mal care va fi reconstruită va fi făcută doar pe tronsoanele care există acum, mă refer anul acesta. O să avem bucăți din promenadă finalizate în 2023. Până la finalul mandatului aș dori să avem gata Lacul Băneasa și o bună parte din celelalte două lacuri finalizate. Nu cred că o să pot face tot, dar măcar un lac aș vrea să fie complet”, a mai spus Clotilde Armand.

În 2021, Primăria a deschis publicului trei tronsoane din jurul Lacului Băneasa, pe străzile Mateloților, Gârlei și Madrigalului, care erau îngrădite. Amenajările făcute au fost însă minimale și nu așa va arăta zona la final. Zonele au fost deschise ca oamenii să descopere potențialul acestui proiect.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22041 vizualizari

 • -40 (58 voturi)    
  Alo, doaman Clotilde (Joi, 13 ianuarie 2022, 9:04)

  idealogul [utilizator]

  Dar un scandal ceva!
  Ma obisnuisem ca scandalurile de mahala lansate de dna. Clotilde preecum cainele lui Pavlov.
  In fiecare dimineata deschideam hotnews ca sa vad ce acuze a aduc impotriva cui dna. Clotilde.
  Partea buna e ca atunci cand face scandal nu are timp sa dea hotarari care sa nenoroceasca bucurestenii.
  Uite la Nicusor Dan. Nu a facut practic nimic de la alegeri pana acum Nimic si consider asta un lucru pozitiv. Nici macar toate ghirlandele primite mostenire de la Firea nu a fost in stare sa le agate de sarbatori.
  • +7 (13 voturi)    
   scandaluri (Joi, 13 ianuarie 2022, 16:18)

   codrean [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   face presa ! Din orice, cand e ...pornita/platita !
   Dar despre dosarul penal al fostului primar PSD nu ne spui nimic ?
   • +7 (11 voturi)    
    Dan Tudorache (Joi, 13 ianuarie 2022, 20:55)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui codrean

    Dan Tudorache parca se numea... Pe langa milioane de euro, avea si diamante tot de ordinul milioanelor, PSD-istul! Ce mai partid "social"!
    A, si a furat si voturi la ultimele alegeri, pt ca oamenii lui au fost prinsi cu teancuri de procese verbale! Nu formulare, ci procesele verbale de la sectiile de vot!
 • +18 (22 voturi)    
  Casa Radio a fost dinamitata luni de zile, jefuita (Joi, 13 ianuarie 2022, 9:21)

  D-or [utilizator]

  Casa Radio a fost decopertata de toata marmura si dinamitata luni de zile, probabil pentru jefuirea materialelor de constructie.

  Avea, de asemenea, depozite in subsol cu toate materialele necesare finisajelor.

  Culmea, tot PMB avea de plata concesionarului (urmarit in SUA pt coruptie) vreun miliard de euro pentru "consolidarea cladirii".
  • +3 (5 voturi)    
   Bucurestiul a pierdut bani din nefolosirea cladiri (Joi, 13 ianuarie 2022, 12:17)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Aceasta cladire, indiferent daca devenea cel mai mare centru de conferinte din lume, asa cum a fost proiectata initial, sau orice altceva, trebuia sa genereze incasari pentru Bucuresti din turism , hoteluri, utilizarea restaurantelor, taxe si impozite, etc.

   Faptul ca aceasta cladire a ramas neutilizata timp de 30 ani, desi in momentul concesionarii avea si geamurile puse, trebuie sanctionat in instanta, iar "investitorul trebuie sa plateasca orasului despagubiri pt cistigurile neincasate si pentru stirbirea imaginii orasului cu o ruina, separat de datoriile pentru refacerea imobilului.

   Oricine ar fi preluat intre timp contractul de concesionare, a preluat si raspunderile, nu doar cladirea.

   Incheierea unui simplu "contract de cumparare" de catre PMB ar insemna amnistierea tuturor sarlatanilor implicati in aceasta mega-escrocherie.
   • +2 (2 voturi)    
    Ai uitat de parc! ;) (Vineri, 14 ianuarie 2022, 4:24)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui D-or

    In spatele cladirii fusese un parc de peste un hectar (pe vremuri se numise "Hipodrom"), pe care "investitorul" l-a devastat, acum e un maidan infect!
    Sa plateasca "investitorul" SI pentru asta!!
 • +2 (34 voturi)    
  Nu doresc o polemica (Joi, 13 ianuarie 2022, 9:29)

  DanCris [utilizator]

  Insa mi se pare incredibil ca 99% din articole despre anumiti primari se refera exclusiv la ce se doreste sa se faca , ce s-a constatat, ce probleme intampina, greaua mostenire etc.
  Nu mai bine facem niste articole cu ce s-a facut efectiv ? Ma gandesc ca sunt mai relevante...
  Atfel, ar trebui ca aceste articole sa aibe in colt simbolul P , adia sunt publicitatea electorala adresata in mod special restului tarii , care chiar traieste cu impresia ca persoana respectiva o sa faca ce scrie acolo....
  • +19 (43 voturi)    
   nu esti putin (Joi, 13 ianuarie 2022, 10:15)

   yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui DanCris

   absurd, cate proiecte vroiai sa faca intr-un an? Faptul ca s-a redus semnificativ factura la salubritate (cu tot razboiul care a fost) elebereaza fonduri cu care se pot face aceste noi proiecte. Daca ramanea mr Diamant nu se facea nimic ever. Toti banii la Romprest si la prieteni, ca sa manance si gura lor.
   • -1 (15 voturi)    
    Cate proiecte ? (Joi, 13 ianuarie 2022, 12:17)

    DanCris [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

    Nu stiu. Mai bine imi spui tu cate proiecte a facut intr-un an si 2 luni.
    Si iti spun eu apoi daca cred ca e suficient sau nu.
    Nu imi vine acum decat fix 1(UNUL) : o bucata de alee pe marginea lacului Baneasa , facuta din pietris (?!) , si care te invit acum sa o vezi . Aceea alee nu prea mai exista , pietrisul s-a risipit ... A fost nebunie insa pe Facebook si articole in presa .
    Acum cateva zile (pe 9 ianuarie) a fost un articol aici legat de MEGA proiectul Promenda Verde , 25 de km de promenada in sectorul 1... ai acolo si 6 poze artistice cu aceea alee la inaugurare. Chiar daca pozele sunt facute de primarie tot se poate vedea penibiulul acestei lucrari.

    Cam in cat timp o sa vedem rezultatele ? Sper ca 4 ani nu e prea putin...
   • -1 (13 voturi)    
    Factura la Romprest (Joi, 13 ianuarie 2022, 13:23)

    noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

    A scazut pentru ca a scazut volumul de servicii prestate, nimic altceva
    • +2 (10 voturi)    
     cu alte (Joi, 13 ianuarie 2022, 17:43)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

     cuvinte, factura a scăzut pentru că se facturează realitatea, nu? Că nu am auzit că Garda de Mediu amendează primăria pentru lipsa salubrității.
     • -2 (8 voturi)    
      Cu alte cuvinte... (Joi, 13 ianuarie 2022, 19:56)

      atc [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      ...te faci ca nu intelegi: daca se renunta total la curatenie, erau economii maxime!
      • 0 (2 voturi)    
       sa fim seriosi (Vineri, 14 ianuarie 2022, 9:13)

       yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui atc

       1. serviciile romprest sunt super umflate 2. Este o nebunie sa platesti aproape toate fondurile sectorului catre curatenie indiferent cat de bine ar fi facuta. Poate sa se mature zilnic fiecare m2 tot e absurd. E ca si cum o familie ar baga toti banii in mancare si nu ar mai face nimic altceva. Vai ce buna e mancare, ok si restul? Da, trebuiau reduse facturile pentru a putea sa faci lucruri, chiar daca mai scade nivelul la curatenie.
       • -1 (1 vot)    
        Mai concret! (Vineri, 14 ianuarie 2022, 10:11)

        atc [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

        1. "Este o nebunie sa platesti aproape toate fondurile sectorului catre curatenie indiferent cat de bine ar fi facuta."
        Desigur! Ai si cifre care sa ilustreze ce spui?
        2. "Da, trebuiau reduse facturile pentru a putea sa faci lucruri..."
        Stii cat s-a economisit? Si ce s-a facut din aceste economii?
        P.S.: Se pastreaza in continuare contractele cu "mafiotii"?! Si noi pen' ce ne-am mai luptat la pas'opt?
    • -2 (6 voturi)    
     Exact! (Joi, 13 ianuarie 2022, 19:01)

     RaidulVargat [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

     Nu s-a redus niciun cost. Și sunt minunați în ignoranța sau devotamentul lor aceia care comentează despre acest subiect fără a locui în sectorul 1. Și mai sunt unii ”nemulțumiți” din sectorul 1, care din 2008 nu au plătit gunoiul, dar comentează. Îi anunț că de anul ăsta or să aibă ocazia să-l plătească și mai mult de atât vor plăti și penalitățile datorate de primărie pentru neplata facturilor către salubrist.
    • +1 (1 vot)    
     Salubrizare (Vineri, 14 ianuarie 2022, 5:31)

     PL-G [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

     Confirm ipoteza reducerii, chiar a eliminarii volumului de servicii prestate candva (ex. Calea Floreasca, unde timp de aproape doua luni, in intervalul august -octombrie 2021, ROMPREST nici macar nu a mai maturat manual si/sau mecanic trotuare sau carosabil, si nu a spalat vreodata trotuarul sau carosabilul). De asemenea, in aceeasi zona, cuprinsa intre str. Ceaikovschi si str. Glinka, in ultimii doi ani, ADP S1, sub pretextul lipsei de contract-cadru, a abandonat spatiile (foste) verzi cat si aliniamentele de sub copaci, unele dintre acestea devenind locuri de depozitat necontrolat ambalaje din plastic sau hartie. Din aces motiv, comparativ cu alte zone cu locuinte centrale ale sectorului 1 - unde, de ex. gazonul a fost si este nelipsit - de ce este calculat si INCASAT in acelasi cuantum specific zonei I impozitul pe cladiri din care se acopera cheltuielile cu servicii publice GARANTATE prin Constitutie, respectiv dreptul cetateanului la un mediu sanatos, protejat prin salubrizare si mentenanta ADP ?????
   • -2 (6 voturi)    
    Nu s-a redus nici o factură (Joi, 13 ianuarie 2022, 18:56)

    RaidulVargat [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

    S-a redus numărul de operațiuni și frecvența lor. Dacă și dvs. ați fi plătit mai puțin, ați munci fix de acei bani. Și dacă ați locui în sectorul 1 ați știi deja asta.
   • -2 (6 voturi)    
    Nu s-a modificat nici macar un pret unitar (Joi, 13 ianuarie 2022, 20:12)

    FortApache [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

    Din factura Romprest....primarita minte de sparge.

    Doar se face curatenie mai putin decat inainte si se vede pe strazi.

    Vine vara si o sa puta :)))
 • -27 (41 voturi)    
  Clotilda presedinte (Joi, 13 ianuarie 2022, 9:35)

  Arminius [utilizator]

  Doar asa vom scapa de ea, ca prin vot...s-a vazut.
  Are planuri de investitii! Planuri!. In 2022! Pai planuri faci cand candidezi, nu cand deja esti primar.
  • +5 (9 voturi)    
   Da (Joi, 13 ianuarie 2022, 16:24)

   codrean [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

   in campanie se fac promisiuni, cand ai fost ales faci proiecte ! Astea au fost expuse mai sus. Si daca nu se realizeaza poti sa n-o mai votezi data viitoare ! Pana atunci "ciocu mic "!
   Chiar ma minunez : sectorul 1 are primar cu diploma MIT, cu experienta manageriala consistenta in sectorul privat, deasupra oricarei suspiciuni de coruptie , care-si expune planul pentru urmatorii ani si Gica Contra nu se lasa...
   Cu penalul dinainte erai mai ...calm ?
   • -2 (6 voturi)    
    "deasupra oricarei suspiciuni de coruptie.".. (Joi, 13 ianuarie 2022, 20:06)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui codrean

    :"Primăria Sectorului 1 vrea să transforme Piața Matache într-un hub cultural și un pol al gastronomiei-de Catiușa Ivanov - HotNews.ro
    Luni, 3 ianuarie 2022, ...
    ​Primăria Sectorului 1 a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru modernizarea Pieței Matache.
    Termenul pentru depunerea ofertelor este 17 ianuarie."
    Nu zau! Cine crezi ca va realiza in 2( doua) saptamani un proiect viabil de aceasta anvergura?. Sau stie "necorupta"deja castigatorul, ales "dintre" un participant?
 • -13 (29 voturi)    
  Casa Radio (Joi, 13 ianuarie 2022, 9:35)

  asx [utilizator]

  Ok ca vrea sa o reinvie/reabiliteze. Dar complex sportiv? La cum arata cladirea aia? Mai bine face Muzeul Comunismului... Ca si asa se cauta spatiu de ani intregi pentru el. Si arata monstruos, s-ar potrivi, ar atrage turisti, e si la distanta rezonabila de Casa Poporului.
  • +23 (33 voturi)    
   da, exact ... de ce complex sportiv? (Joi, 13 ianuarie 2022, 10:02)

   gwolf [utilizator] i-a raspuns lui asx

   de sport si sanatate au nevoie romanii?
   nu mai bine facem un mare centru integrat de sharomerii cu muzeul comunismului la subsol?
   N-ai muzeul comunismului in aer liber si gratis majoritatea oraselor mici de provincie? n-ai in toate primariile ? nu-l ai deja in Casa Poporului?
   Cum adica nu este spatiu pentru el?


   nu mai bine inca un mall? sau un noi "proiect rezidential" cu 4 masini/apartament parcate pe trotuare si pe linia de tramvai?

   uite cate idei de dezvoltare muuult mai bune ca un amarat de complex sportiv pentru prostii aia care alearga si vor sa traiasca sanator!!

   Bah primarita amarata! in Romania faci bani si burta ca d-aia au murit oameni la revolutie. Nu pentru sport, aer nepoluat sau sanatate. Cu astea din urma sa-ti iei TU BMW daca esti in stare!
   • -1 (11 voturi)    
    atata intelegi, atata poti (Joi, 13 ianuarie 2022, 11:28)

    asx [utilizator] i-a raspuns lui gwolf

    Cine a zis ca nu au nevoie?
    Cine a zis sa nu-l faci?
    Vorbesti, latri, sa te afli in treaba.
    Fa complexul dar nu aici. Ai n terenuri, ai parcul Ciresarii care sta abandonat, sau darami 3 blocuri comuniste fara valoare.
    Casa Radio e aproape ca o cladire de patrimoniu. E un colos cu marmura, uita-te la el si zi-mi cum isi imagineaza o minte creata un complex sportiv aici?
    Sau daram-o de tot si refa hipodromul cum era inainte si cu asta basta. Ca daca ar fi dupa mine as darama toate cladirile comuniste si as reface totul ca inainte. Dar mai greu.
    Un muzeu al comunismului modern si bine facut, cu dotari, cu proiectii multimedia, cu chestii in miniatura, care sa concureze cu alte muzee ale lumii, sa te imerseze in tot ce a insemnat regimul comunist (nu doar cladiri), in aceasta cladire de asemenea monstruoasa, aproape de Casa Poporului, ar fi cu siguranta un punct de atractie pentru turisti.
 • +21 (41 voturi)    
  Femeia asta (Joi, 13 ianuarie 2022, 10:22)

  cristi_an [utilizator]

  Vorbeste romaneste mult mai bine decat multi romani get beget, daci liberi si mandri.
  Ii doresc mult succes in continuare pentru ca e unul dintre putinii politicieni din Romania care fac ceva bun!
  • -5 (31 voturi)    
   N-a facut nimic pana acum (azi). (Joi, 13 ianuarie 2022, 10:46)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   Hai sa-i dam credit mai departe sa vedem ce poate.

   Asa este corect.
  • 0 (2 voturi)    
   Tare (Vineri, 14 ianuarie 2022, 10:16)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   Crezi ca e primul prost...administrator care vorbeste bine romaneste?
 • +8 (16 voturi)    
  Asta a spus in campania electorala (Joi, 13 ianuarie 2022, 10:44)

  FortApache [utilizator]

  Hai sa vedem ce poate....eu ii dau tot creditul :)))
 • +6 (10 voturi)    
  daca tot asfalteaza (Joi, 13 ianuarie 2022, 11:01)

  bigbrother [utilizator]

  poate face si niste locuri de parcare pe acele strazi, ca e o intreaga poveste de capa si spada cu indieni sa gasesti ca locatar un loc de parcare, mai ales in zone gen Gara de Nord unde sunt zeci poate sute de masini de provincie care parcheaza si locatarii fac buru buru cautand un spatiu liber.

  Cu locuri de parcare s-ar aduce bani la buget si locatarii ar aprecia acest lucru la alegerile viitoare :)
  • +4 (6 voturi)    
   Ce sa asfalteze la Gara de Nord? (Joi, 13 ianuarie 2022, 11:51)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

   Parcurile sau calea ferata?

   Cati bani la buget esti dispus sa platesti pentru locul de parcare? 1 leu/zi?..
   • +2 (2 voturi)    
    asa e, pe acolo nu sunt strazi (Joi, 13 ianuarie 2022, 15:13)

    bigbrother [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    lumea circula cu masinile pe calea ferata si prin parcuri...

    Pretul stabilit de primarii incepand cu 2022 pentru un loc de parcare este de la 300 lei la periferie (zona D) pana la 600 lei central pe an (zona A). Sunt dispus sa dau acesti bani (banuiesc ca Gara de Nord e in zona A, deci 600 lei), adica aproape dublu fata de cat zici tu.
    • +1 (5 voturi)    
     tot nu m-ai lamurit.. (Joi, 13 ianuarie 2022, 16:26)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

     Cum poate face primaria noi locuri de parcare prin asfaltare? ce sa asfalteze?

     Sau vrei sa-ti rezerve tie locul din parcarea publica de la gara?.. ;))
     • -3 (5 voturi)    
      Primăria Sectorului 1 are în plan asfaltarea a 50 (Joi, 13 ianuarie 2022, 19:53)

      bigbrother [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      De strazi. Asta înseamnă ca se umblă la acele strazi si se toarna covor asfaltic nou. Daca tot umbla la asfalt, poate da si cu vopsea pe el a.i sa definească niste locuri de parcare..acum ai înțeles?
      • +5 (5 voturi)    
       Incredibil (Joi, 13 ianuarie 2022, 20:50)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

       Cine poate sa voteze pozitiv un comentariu atat de penibil?..
       Asfalteaza strazi, apoi le picteaza in parcari
       pentru dacii liberi care leviteaza cu carutza si nu au nevoie de strazi pentru a circula?
       Sau vrei sa faca benzile de circulatie mai inguste, sa circule doar biciclistii? ;))
 • +4 (6 voturi)    
  Nu poti cumpara ce iti apartine. Actiune in instan (Joi, 13 ianuarie 2022, 12:08)

  D-or [utilizator]

  Casa Radio nu cred ca a fost vinduta, ci concesionata unui "investitor".

  Acesta trebuie sa predea concesiunea in starea in care a luat-o sau sa plateasca despagubiri. Desi, daca a falimentat firma cu care a concesionat-o, prinde orbul, scoate-i ochii.

  Indiferent la cine ar fi ajuns insa Casa Radio, fata de PMB trebuie respectate conditiile initiale de concesionare.
 • 0 (6 voturi)    
  Proprietatile expuse pieririi 1 an se confisca (Joi, 13 ianuarie 2022, 12:34)

  D-or [utilizator]

  Exista o lege care spune ca proprietatile abandonate cel putin 1 an, expuse pieirii, pot fi confiscate de catre stat.

  Desi, in acest caz, simpla "confiscare" a cladirii nu e suficienta, concesionarul trebuie sa plateasca despagubiri atit pentru distrugeri si furturi, cit si pentru neutilizarea cladirii in folosul cetatenilor si al orasului.

  Nu inteleg ce avocati si ce juristi are PMB, sau in folosul cui lucreaza ei, daca se pot gindi sa exonereze de raspundere jefuitorii, un act de cumparare fiind o recunoastere a drepturilor acestuia asupra cladirii.
  • +2 (2 voturi)    
   Nu suntem in Africa (Joi, 13 ianuarie 2022, 20:15)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Proprietatea inca este garantata de constitutie...pana si ultracomunistii stiu asta si-si baga unghiile in gat :)))
   • +1 (1 vot)    
    Exact.Proprietatea nu trebuie distrusa prin aband (Vineri, 14 ianuarie 2022, 14:37)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

    O proprietate abandonata se poate confisca de catre stat pentru a o salva de la pieire.

    Folosinta cerifica posesiunea, valabilitatea si exercitarea dreptului de proprietate.
 • -4 (12 voturi)    
  haha (Joi, 13 ianuarie 2022, 13:48)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  locuiesc in sectorul 1 si frantuzoaica e cel mai slab primar pe care l-am prins eu din 2008 incoace!
  • +1 (11 voturi)    
   un pic de context? (Joi, 13 ianuarie 2022, 16:33)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Ce primari ai prins inainte de 2008? sa stim la ce te raportezi. Vienna, Melbourne.. Bolintin din Vale?.. ;)
 • 0 (0 voturi)    
  - (Joi, 13 ianuarie 2022, 23:02)

  Motormouse, A.V. [utilizator]

  Test, nu aproba !!
 • +1 (1 vot)    
  Casa Radio trebuia să fie Muzeu de Istorie (Joi, 13 ianuarie 2022, 23:55)

  Propinatiu [utilizator]

  Casa Radio trebuia să fie Muzeu de Istorie, care din 2002 e în reparații.
 • +1 (1 vot)    
  Casa Radio (Vineri, 14 ianuarie 2022, 10:32)

  atc [utilizator]

  Pote ar fi trebuit sa ni se spuna:
  - de la cine se vrea a fi cumparata. E vorba de AFI Europe ( care oferea in 2019 60 mil. Euro pe 75% din participatia la proprietate?
  - la cat ar fi evaluat proiectul complexului sportiv? Pare interesant ca ceea ce n-a reusit sa faca in 32 de ani tzara Romania / PMB - ca proprietari, va reusi S1!
  Sau ne asteapta o mega excrocherie?
  • +1 (1 vot)    
   Chiar PMB este proprietarul! A fost Jaf premediita (Vineri, 14 ianuarie 2022, 14:47)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui atc

   Cladirea a fost doar concesionata unui jefuitor.

   Cei care au incheiat actele ar trebui arestati, intrucit era clar ca nimeni nu avea puterea efectiva sa o reconstruiasca, ci doar intentia de a o distruge.

   Pentru constructia ei a fost facuta o cale ferata cu o statie speciala, cu garnituri speciale.
   Cum se putea incheia un contract credibil cu o societate oarecare pentru continuarea lucrarilor? Cum sa fi avut acea societate o capacitate credibila?

   A fost jaf premeditat ca si in cazul altor lucrari mari nationale aproape finalizate pentru care s-au aprobat mici bugete, nu pentru finalizare, ci pentru devalizarea lor tot pe banii statului.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by