​Mai țineți minte cele zece ceasuri ”de aur”, pentru care fostul primar Sorin Oprescu, a plătit peste 3 milioane lei și care au fost puse în centrul orașului? Deși reprezentanții instituției spuneau că au garanție un secol și funcționează cu o precizie de +/- 4 secunde la suta de ani, majoritatea s-au stricat sau arată ora greșit. Primăria are nevoie de 60.000 lei pentru a le repara, potrivit unui răspuns transmis de municipalitate, la solicitarea HotNews.ro, deoarece garanția se referă doar la defecte de fabricație.

Ceasuri ”de aur” cumparate de Sorin OprescuFoto: Hotnews

”Cele 10 ceasuri analogice stradale administrate de A.L.P.A.B. (Piața Sf. Gheorghe, Piața Carol, Parcul Regele Mihai I, Parcul Cișmigiu, Parcul Tineretului, Parcul Circului, Piața Unirii, Piața Romană, Piața Constituției, Piața Universității) necesită atât schimbarea pieselor la unele mecanisme care se produc în USA, cât și operațiuni pentru reglarea setării orei, existând o eroare a receptorului GPS rollover, astfel că, anumite fețe ale ceasurilor funcționează, dar ora este indicată decalat”, se arată în răspunsul transmis de municipalitate.

Reprezentanții instituției spun că le vor repara când vor avea bani.

”Primăria Municipiului București va aloca fondurile necesare pentru repunerea în funcțiune a acestor ceasuri imediat ce vor exista fonduri suficiente in buget. Fondurile necesare pentru serviciile de punere în funcțiune a celor 10 ceasuri analogice stradale, realizate de către o firmă specializată, sunt de aproximativ 60.000 lei (cu TVA)”, se mai arată în răspuns.

În ceea ce privește garanția, nu este vorba de fapt de un secol ci de 50 de ani, iar piesele stricate nu intră la această categorie.

”Garanţia ceasurilor analogice este de 50 de ani de la data montajului din anul 2010 şi se referă numai la eventualele defecte de fabricaţie”, se mai arată în răspuns.

În 2010, Primăria Capitalei, prin ALPAB, a achiziționat 10 ceasuri placate cu aur, ceasuri ce le puteți vedea în centru orașului. Acestea au fost achiziționate de la firma Soluții Urbane SRL pentru suma de 2,97 milioane lei.

În 2011, într-un raport al Curții de Conturi, se arată că ALPAB ar fi plătit, printr-un proces verbal de custodie fictiv, 2,97 milioane lei pentru achiziția și punerea în funcțiune a celor 10 ceasuri stradale, care nu erau recepționate și nu erau puse în opera la dată plății.