​Primăria Capitalei a anunțat că începe miercuri, prin Compania Municipală Eco Igienizare București, aplicarea celui de-al treilea tratament de combatere a larvelor de țânțari.

TantariFoto: Hotnews

Conform sursei citate, se va interveni pe lacurile aflate în administrarea municipalității: Lacul Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului, Tei, Circului, Floreasca, Carol, Băneasa, Național, Străulești, Grivița, precum și pe lacul din Parcul Mogoșoaia.

Primăria Capitalei spune că operațiunile se vor desfășura în zonele din imediata apropiere a malurilor de lac sau în zonele cu vegetație dezvoltată în interiorul lacurilor, în zonele de mică adâncime a apei. După finalizarea acestui tratament, CMEIB S.A. va mai desfășura alte nouă tratamente de combatere a larvelor de țânțari până la finalul anului. Substanța biocidă folosită pentru combaterea larvelor de țânțari este VECTOBAC. Aceasta este aprobată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol fauna și flora de pe malurile lacurilor, precizează PMB.

De asemenea, se află în desfășurare aplicarea celui de-al cincilea tratament pentru combaterea țânțarilor adulți pe tot perimetrul Bucureștiului, iar substanța folosită pentru este MICROSIN. Primăria susține că angajații CMEIB S.A. intervin cu 12 utilaje de mare capacitate de tip ultra low volume (ULV) și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger. Acțiunile de combatere a țânțarilor adulți se realizează în intervalul orar 22.00 – 5.00.

Primăria mai anunță că, în același timp, continuă și aplicarea celui de al doilea tratament de combatere a căpușelor în toate parcurile și pe spațiile verzi aflate în subordinea Municipalității, urmând ca pe parcursul lunii august să se deruleze cel de-al treilea tratament din cele patru incluse în Programul Unitar Anual (PUA) aprobat pentru 2021. Substanța folosită pentru combaterea căpușelor este MICROSIN.