Sector 1: Proiect prin care persoanele juridice pot adopta spaţii verzi

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 3 aprilie 2021, 0:37 Actualitate | Administratie Locala


Gazon Aviatiei 1
Foto: Hotnews
Un document pus în dezbatere publică prevede aprobarea unui proiect prin care persoanele juridice interesate pot investi în amenajarea spaţiilor verzi aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1, scrie Agerpres.

„Se aprobă proiectul "Adoptă un spaţiu verde!" prin care persoanele juridice interesate (agenţi economici, instituţii, fundaţii, ONG-uri, asociaţii de proprietari) pot investi în amenajarea unor spaţii verzi aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului Local Sector 1, prin Administraţia Domeniului Public Sector 1, în vederea conservării şi înfrumuseţării spaţiilor verzi publice”, stipulează proiectul prin care se aprobă şi Regulamentul privind organizarea, administrarea şi întreţinerea spaţiilor verzi primite în gestiune de persoane juridice.

Regulamentul prevede că vor fi date în gospodărire către persoane juridice sau asociaţii de proprietari doar acele spaţii verzi aferente locuinţelor de tip condominiu. Cei interesaţi pot solicita încheierea unui protocol de colaborare în acest sens, cu asigurarea din fonduri proprii a cheltuielilor pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi publice aferente locuinţelor de tip condominiu.

Cererile vor fi soluţionate în ordinea înregistrării lor la Serviciul Spaţii Verzi din cadrul ADP Sector 1, întâietate având asociaţiile de proprietari pentru spaţiile verzi aferente propriului condominiu. Pentru soluţionarea solicitărilor depuse de persoane juridice va fi avută în vedere complexitatea amenajării şi cuantumul său valoric.

Asociaţiile de proprietari pot solicita amenajarea şi/sau întreţinerea doar a spaţiilor verzi aferente propriului condominiu. După aprobarea cererii, reprezentanţii ADP Sector 1 şi ai solicitantului vor încheia un protocol de colaborare.

Spaţiile verzi vor fi amenajate şi/sau întreţinute fără a cere Consiliului Local plata lucrărilor executate, în schimb cel care le efectuează are dreptul de amplasare pe terenul ce face obiectul acordului, fără a achita taxele de ocupare a domeniului public şi de afişaj, până la două panouri informative inscripţionate cu textul „Acest spaţiu verde este întreţinut de către persoana juridică (nume, siglă companie şi date de contact)”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

622 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  doar spatii verzi? (Sâmbătă, 3 aprilie 2021, 6:08)

  Nevermind [utilizator]

  Putem adopta si lucrazari din primarie? Daca se baga si in sectorul 3, am vreo cativa pe care vreau sa-i adopt si sa-i ud in fiecare zi, cu jet puternic. Unul e la DITL PJ din sf vineri
 • +1 (1 vot)    
  De ce este nevoie de protocol? (Sâmbătă, 3 aprilie 2021, 10:00)

  Sunt_nimic! [utilizator]

  Foarte bine!

  Dar de ce-i nevoie de protocolul de "adoptie"?
  La noi la Vitan, adminul ingrijeste foarte bine si frumos "gradina" blocului.
  Care apartine Primariei, nu asociatiei de proprietari ...
 • 0 (0 voturi)    
  Adoptie spatii verzi (Miercuri, 7 aprilie 2021, 13:05)

  LGP [utilizator]

  Dupa cum foarte bine s-a facut observatia intr-un alt comentariu, "adoptia" ca masura de protectie (a unui copil) se poate institui cand aceasta ramane fara parinti ! Spatiile verzi gestionate de ADP Sectorul 1 in Calea Floreasca au consumat enorme energii si, desigur, resurse financiare ai caror "beneficiari" au fost DOAR coordonatorii si patronii unor firme carora li s-a externalizat serviciul de intretinere dar care NICIODATA nu au fost controlate ori supravegheate in desfasurarea contractelor lor cu ADP. In mod IPOCRIT, draftul prezentat, ar supune asociatia de proprietari, eventuala gestionara a spatiului verde respectiv, la obligatia de a trimite informari lunare, insotite de fotografii, privind lucrarile executate PE CHELTUIALA PROPRIE. Termenul de garantie a lucrarilor executate de-a lungul anilor de firmele amintite NU A FOST NICIODATA respectat, astfel incat, ipotetic, s-ar pleca de la pamantul gol, in amintirea a TREI RANDURI de GAZON plantat sau aplicat pe acelasi teren in ultimii 13 ani !!! Din cauza disproportiilor EVIDENTE intre drepturile si obligatiile corelative ale partilor semnatare, respectivul proiect NU se bazeaza pe principiul BUNEI-CREDINTE si nici pe cel al PARTENERIATULUI, contrazise chiar in cadrul textului lansat dezbaterii publice.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by