Majoritatea PNL-USR din Consiliul General a aprobat suspendarea pentru 1 an a PUZ-urilor de la sectoare/ Nicușor Dan: Mulțumesc consilierilor PNL și USR că au rezistat presiunilor și amenințărilor care au venit din toate părțile VIDEO

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 26 februarie 2021, 18:38 Actualitate | Administratie Locala


Nicușor Dan
Foto: PMB
După ore întregi de negocieri, majoritatea PNL-USR din Consiliul General a aprobat suspendarea cu 1 an a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2,3,4,5 și 6. Inițial, primarul general, Nicușor Dan, ceruse suspendarea cu 2 ani, apoi, în urma negocierilor, a venit în sedința de Consiliu General cu un amendament pentru suspendarea pe 1 an. Consilierii USR au anunțat că vor susține suspendarea pe doi ani, dar cei PNL au avansat termenul de 3 luni. După discuții au revenit și au spus că vor vota cât este nevoie. Proiectele imobiliare pentru care s-a emis deja certificat de urbanism pe PUZ-urile suspendate vor merge mai departe. Consilierii PSD și PMP au votat împotriva suspendării.

Nicușor Dan, declarații de presă, la finalul ședinței CGMB:


 • Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureştiului. Ani de zile au prevalat interesul privat şi diferite reţele de interese în faţa interesului public. Am spus şi o repet: urbanismul ultimilor ani a fost o golănie.
 • Majoritatea din Consiliul General, USR- PNL, a luat azi o decizie curajoasă, corectă şi a dovedit că este o adevărată autoritate publică, adică cineva care acţionează în interes public, şi nu în interes privat.
 • Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare, în care copiii au boli respiratorii şi vârstnicii au boli cardio-vasculare generate de această poluare a aerului, urmau să dispară sute de hectare de spaţiu verde, care aveau acest statut de spaţiu verde în Planul Urbanistic General.
 • Îi felicit pe consilierii municipali din partea majorităţii că s-au prezentat toţi la vot şi au rezistat presiunilor pe care le-au avut, fiecare dintre ei, de la toate aceste reţele care au făcut rău.
 • Bucureştiul pierdea oportunităţi de dezvoltare, cum sunt metroul de suprafaţă, salba de lacuri din nordul Bucureştiului. Este un semnal pentru toţi investitorii de bună credinţă, pentru arhitecţi, pentru constructori că oraşul acesta are nevoie de dezvoltare, iar această dezvoltare trebuie să fie sustenabilă şi mai ales trebuie să fie făcută pentru cetăţean şi nu pentru nişte interese speculative.
 • Este, deci, o victorie a societăţii civile, care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice împotriva unor reţele de interese. O victorie materializată de această coaliţie PNL-USR, care are majoritatea din Consiliul General.
..........................
 • ”Sunt în poziția privilegiată, alături de colegul meu Stelian Bujduveanu, să fim printre cei câțiva care ne-am opus adoptării hotărârilor pe care astăzi le suspendăm. Am votat hotărât împotrivă la fiecare dintre ele, deci departe de mine intenția de a apăra aceste PUZuri. Însă, așa cum a fost prezentat inițial, proiectul conținea numeroase vicii de legalitate, pe care unii dintre colegii noștri le-au înțeles abia aseară târziu... Astăzi, mare parte din ele au fost corectate. Cu greu, dar au fost rezolvate. Cât s-a putut...
 • Să știți, dragi colegi, că oricât de UNIȚI am fi, nu putem salva Bucureștiul rezolvând o ilegalitate printr-o altă ilegalitate! Suspendarea propriilor acte este mai degrabă o creație doctrinară, iar doctrina a reținut că poate fi îngăduit autorității emitente un termen rezonabil în care să reflecteze la modalitatea de îndreptare a unor nelegalități. De aceea, nu am înțeles deloc înverșunarea colegilor noștri pentru un termen de suspendare mai larg, pe care eu îl consider excesiv. (...)
 • Iar insistența dvs. de a avea un termen de 1 an pentru suspendare este foarte probabil să îi coste pe bucureșteni. Pentru că vă garantez : riscul de a avea o suspendare a suspendării în instanță crește proporțional cu durata pentru care operează hotărârea de azi. Dar sunt convins că vă puteți face singuri diagrama riscurilor și că v-ați asumat acest lucru. Și că știți că dacă ajungem în această situație, nu mai putem să revenim cu o altă hotărâre de suspendare: nici pe un an, nici pe 3 luni, nici măcar pe o zi. Tocmai de aceea, îi cer în mod oficial președintelui comisiei de urbanism să facă publică stenograma ședinței sau ale ședințelor din ultimele zile, astfel încât , la momentul unei eventuale decizii a instanței, să vedem, alături de toți bucureștenii, cine a insistat pe un termen excesiv”, a declarat Cătălin Deaconescu, consilier general PNL.
El i-a cerut primarului general să vină în fața consiliului cu informări trimestriale referitoare la problemele de nelegalitate pe care le va identifica în aceste PUZ-uri și să accelereze toate demersurile administrative pentru realizarea Planului Urbanistic General.

În replică, primarul general, Nicușor Dan, a declarat că suspendarea este necesară pentru că există o puternică suspiciune de nelegalitate, măsura fiind proporțională cu complexitatea PUZ-urilor.
 • ”Este adevărat că teoria dreptului administrativ supune că peroioada suspendare trebuie să fie proporțională, dar noi suntem într-o situație excepțională, avem 5 acte administrative care reglementează peste 80% din suprafața Bucureștiului. Aceste acte administrative au o puternică suspiciune de nelegalitate pentru că Tribunalul București s-a pronunțat pentru două dintre ele și le-a anulat , iar Curtea de Apel a supendat unul dintre ele.
 • Și atunci, termenul de 1 an care este prevăzut acum este absolut proporțional complexitatea documentațiilor de urbanism care reglementează 80% din București. După cum știți există un principiu al neretroactivității. Fie astăzi suspendați, fie luni orice proprietar care are un spațiu verde, un teren de blocutri între case, un teren pe linia de metrou de suprafață, dacă își obține autorizația de construire va avea un drept câștigat, deci este o decizie de oportunitate”, a declarat Nicușor Dan.
Ștefania Petre, consilier USR, a susținut că va face ce este mai bine pentru oameni.
 • ”Termenul inițial a fost propus de primarul General, nu este al altor consilieri. Ulterior, la modificarea proiectului a venit tot de la PG și acum ne aflăm în prezența unui nou termen de la PG. Noi am asumat de la început susținerea primarului general și sper ca astăzi suntem suficient de maturi ca să nu ne mai ținem lecții de morală în timpul ședinței ci să facem ce este mai bine pentru oameni.”, a declarat Ștefania Petre.
Amendamentul propus de Nicușor Dan și adoptat de consilierii generali, în urma negocierilor, prevede următoarele:
 • Suspendarea se face pe 1 an.
 • În termen de 90 de zile de la adoptarea prezentei hotărâri, Primarul General și aparatul de specialitate vor comunica public Unitățile Teritoriale Reglementate în care au fost identificate neconcordanțele cu legislația aplicabilă în domeniul urbanismului.
 • La expirarea celor 90 de zile, menționate la alin (3), Primarul General și aparatul de specialitate vor organiza dezbateri publice în vederea identificării soluțiilor optime de reglementarea urbanistică.
 • Prevederile Art. 1, alin (1) nu se aplică certificatelor de urbanism emise anterior adoptării prezenței hotărâri și autorizațiilor de construire/ desființare aflate în curs de emitere și pentru care au fost deja emise certificate de urbanism în baza hotărârii anulate.
 • Pe perioada suspendării PUZ-urilor, certificatele de urbanism și autorizațiile de construire/ desființare care vor fi emise de primarul Municipiului București și de primarii sectoarelor Municipiului București, vor respectă prevederile documentațiilor de urbanism anterioare hotărârii suspendate.
 • Primarul General și Primarii de sector, au obligația de a comunica CGMB, până luni 01.03.2021, ora 16 lista tuturor cererilor depuse pentru emiterea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construcție/desființare formulate până la dată prezenței hotărâri, aflate în curs de soluționare.

Primarul general a declarat că după suspendarea PUZ-urilor de Sector se va putea construi în continuare, după prevederile Planului Urbanistic General.

”Este un moment de cotitură în ceea ce privește devoltarea urbanistică a Bucureștiului. Mulțumesc consilierilor PNL și USR că au rezistat presiunilor și amenințărilor care au venit din toate părțile. Sunt mândru că sunt susținut de această majoritate”, a declarat Nicușor Dan după aprobarea suspendării PUZ-urilor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25608 vizualizari

 • +38 (42 voturi)    
  Este... (Vineri, 26 februarie 2021, 19:30)

  Andreas1256 [utilizator]

  ...un inceput.
  • +29 (37 voturi)    
   Noroc cu USR-PLUS! (Vineri, 26 februarie 2021, 20:10)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Andreas1256

   Altfel aveam doar 3 luni cum isi doreau PNL si rechinii lor imobiliari. PMP a votat alaturi de PSD impotriva suspendarii. PNL, PSD si PMP, aceeasi mizerie!
   • -20 (26 voturi)    
    Suspendarea PUZ=Bucuria sarlatanilor (Vineri, 26 februarie 2021, 21:51)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Suspendarea PUZ=Bucuria sarlatanilor. Un an de haos.

    Peste 2 saptamani, cand se raceste suspendarea, alti sarlatani (de data asta, cu sarlatanii uSRI si PNL in prim plan) vor incepe sa capete "exceptii" si "prioritati". Fara PUZ, adica, cum vrea muschiuletul lui PungusorBan si Clicii lui. Cum e mai rau.
    Se schimba doar hotii, nimic mai mult. Macar, aia dinainte mai respectau niste reguli, nu erau lihniti ca astia.

    PS: Nu imi fac iluzii, hotii nu au afiliere de partid ci de gasca. Acun intra la rand gasca lui Pungusor Ban si Tzatza Clotilda. Veti gasi, fara probleme, dubiosi considerati pesedoi intre noii fericiti, asa cum inainte erau uSRI-isti imbogatiti de pesedoi. Numai prostii #rezistenti uSRI isi inchipuie altfel.
    • +4 (6 voturi)    
     Pana acum ce-a fost, (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 9:28)

     TudoracheCopilulDeDiamant [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     nu 31 de ani de haos in Bucuresti?
   • +10 (16 voturi)    
    Totusi PNL a votat pentru (Vineri, 26 februarie 2021, 22:02)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Altfel nu trecea.
    • +10 (16 voturi)    
     Nu trecea (Vineri, 26 februarie 2021, 22:42)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     Dar PNL a incercat cu 3 luni, asa-i?
   • +14 (16 voturi)    
    Nu doar... (Vineri, 26 februarie 2021, 22:04)

    imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Noroc cu USR+PLUS care au reusit sa mobilizeze electoratul sau si spre ND care era promovat de PNL. Si asa au castigat si locuri in consiliu in urma acestei alainte. Si de aici au pornit multe procese de imbunatatire.

    USL ramane USL orice ar fi. Din fericire mai exista si oameni care pun orasul mai presus de orice chair si in PNL.
   • -5 (5 voturi)    
    ??Noroc cu USR - PLUS?? (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 15:02)

    gillda_47 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Cel mai bine pentru mucushor si bucuresteni e sa nu se mai construiasca nimic, sa zaca totul in paragina...deh nu sunt bani..mai bine cu maghernite si noroaie...jos cu trotoare si betoane...facem poze / albume cu maghernite si derapanituri si le admiram cu "prietenii...Bucurestiului". Ghinion/ noroc cu ceasca (,) ca s-a mai miscat ceva...ramaneam un oras de targoveti...dar ne bateam cu caramida in piept visand la... Micul Paris. Noroc cu USR+PLUS care vrea sa se aleaga praful de Capitala si sa ne intoarcem la tramvaiul cu vizitiu, de altfel nepoluant si sa turnam pietris peste iarba ca in S1- clothilde, tocmai pentru ca e cool!!!
 • +33 (41 voturi)    
  Deci totusi se poate (Vineri, 26 februarie 2021, 19:46)

  bogdan1477 [utilizator]

  Bravo ND. Prima victorie in fatsa partii mafiotice din PNL. Nush cum ai reusit, dar tine-o tot asha.
 • +33 (39 voturi)    
  Wow (Vineri, 26 februarie 2021, 19:59)

  Casargoz [utilizator]

  Nu zic decât atât : wow
  Nu credeam ca vor ajunge la compromis.
  Încep sa acord credit politicienilor :)
  Și asta e wow. Nu credeam.
 • -27 (33 voturi)    
  pai (Vineri, 26 februarie 2021, 20:00)

  cucuveauamov [utilizator]

  si sectorul 1? sau acolo merge doar cu sacul?
  • +25 (31 voturi)    
   Sectorul 1 nu are PUZ aprobat , (Vineri, 26 februarie 2021, 21:04)

   kokos [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   postacule!
   • -6 (8 voturi)    
    Iata o mareata fapta de arme! (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 6:00)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui kokos

    "Sectorul 1 nu are PUZ aprobat , (Vineri, 26 februarie 2021, 21:04)
    kokos [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

    postacule!"
    =============================

    Iata o mareata fapta de arme #rezist uSRI-st: "nu are PUZ aprobat!"
    • -2 (2 voturi)    
     a sărit (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 11:29)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Dumb în apărarea lui Dumber.
 • +15 (23 voturi)    
  suspendarea PUZ e doar prima etapa (Vineri, 26 februarie 2021, 20:01)

  Kivek [utilizator]

  trebuie sa urmeze 1 an de munca grea pt a face un PUG din care sa iasa noi PUZ-uri

  deocamdata Bucurestiul nu are nici macar BUGET pt 2021

  PS ati vazurt ce gropi au aparut in splaiul independentei?
  • +10 (14 voturi)    
   ce atata graba? in Iasi se poate fara PUG/PUZ (Vineri, 26 februarie 2021, 20:27)

   florinos [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   In Iasi se foloseste un PUG vechi de 23 de ani, primarul Mihai Chirica acorda avize pe banda rulanta celor care construiesc pe spatii verzi sau care din exces de zel mai construiesc 2 etaje in plus, in cateva luni Primaria cedeaza si avizeaza etajele in plus, primaria inchide ochii si cand parcarile subterane sunt transformate in apartamente la demisol, practic PNL IASI si Mihai Chirica nu au nevoie de PUG sau PUZ, ei fac legea.
   • -16 (20 voturi)    
    Si in Buc este la fel (Vineri, 26 februarie 2021, 21:22)

    FortApache [utilizator] i-a raspuns lui florinos

    Numai ca acum se incearca schimbul de buzunare, cotizatorii vor veni unde trebuie mereu...

    Acum se pregatesc o sumedenie de procese civile, s-au cumparat terenuri de sute de milioane de euro care dintr-un condei ND si CGMB le-au inmultit cu zero (timp de un an) :))

    Diminuarea valorii unei proprietati este interzisa iar primaria va fi obligata de instante sa cumpere la super preturile din timpul valabilitatii PUZ urilor cu pricina.

    Ghiciti cine va plati aceste sute de milioane de euro!?!?

    PS: Nu va ganditi la ND si consilieri...:)))
    • +2 (2 voturi)    
     Bullshit (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 16:21)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

     Sa-mi arati un proces castigat impotriva lui Nicusor Dan pentru "diminuarea valorii unei proprietati" :)))
     Cumpara cineva ce vinzi matale sau erai doar in trecere? :))))))
   • +4 (6 voturi)    
    Mafia imobiliara de la Iasi 1 (Vineri, 26 februarie 2021, 22:37)

    sauvage [utilizator] i-a raspuns lui florinos

    Cât priveşte prezenţa lui Cristin Zămosteanu (dezvoltator imobiliar) la cumetria mezinului, în acelaşi an 2017, Chirica a spus, după ce şi-a căutat câteva secunde cuvintele: „Tot mediul de afaceri a fost invitat. A fost o, să spunem, prima speranţă a socializării acestei comunităţi ieşene - medici, oameni de afaceri, profesori - cam tot ce putea să reprezinte la acel moment comunitatea ieşeană. Pe unii îi cunosc, pe alţii nu. Au socializat, şi cred că a fost un lucru bun“, a precizat primarul. https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/chirica-despre-prezenta-lui-zamosteanu-la-botezul-fiului-sau-a-am-socializata--260980.html
   • +3 (5 voturi)    
    Doar la mafioti mai este la fel. DNA doarme (Vineri, 26 februarie 2021, 22:55)

    sauvage [utilizator] i-a raspuns lui florinos

    Primarul Iaşului a primit, ca dar de la invitaţi, la botezul fiului din vara 2017, un dar de 125.000 de euro. Asta înseamnă că o familie a „cotizat“, în medie, câte 600 de euro. Aceşti bani se adaugă la nunta organizată cu numai 6 luni îaninte, la care darul total a fost de aproape 60.000 de euro.
    Primarul Mihai Chirica a dat „lovitura“ la botezul băiatului său, din noiembrie 2017 : a încasat 125.000 euro din cadouri. Informaţia apare în declaraţia de avere actualizată a edilului, act ce a fost publicat recent pe site-ul municipalităţii. Suma este cel puţin dublă faţă de nunta edilului cu Cristina Elena, ce a avut loc tot în 2017, dar cu şase luni mai devreme. În total, cele două evenimente fericite din viaţa familiei Chirica au rotunjit veniturile acesteia cu 182.000 euro.
    Nunta celor doi a avut loc la Târgu Neamţ, localitatea natală a soţiei, iar primarul a ţinut secretul până în ultima clipă. Petrecerea a avut loc la cunoscutul motel „Casa Arcaşului“, iar politicienii ieşeni au lipsit cu desăvârşire. În schimb, la vremea respectivă, cuplul Chirica primea cel mai mare buchet de flori de la şeful PSD Neamţ Ionel Arsene, după cum ne-au declarat participanţi la nuntă.
    În schimb, petrecerea de botez a avut loc la Iaşi, la restaurantul „Castel“.
    La ambele evenimente au participat sute de persoane, unele surse indicând 250 de invitaţi la nuntă şi peste 400 la botez.
    Inclusiv asupra petrecerii de botez s-a ţinut o discreţie totală, dar unele surse au precizat presei că la eveniment au fost invitaţi inclusiv cunoscuţi dezvoltatori imobiliari din oraş, alături de familie, prieteni, apropiaţi, politicieni, directori de firme şi alţii.
   • +2 (4 voturi)    
    mafia imobiliara (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 0:26)

    sauvage [utilizator] i-a raspuns lui florinos

    Primarul Iaşului a primit, ca dar de la invitaţi, la botezul fiului din vara 2017, un dar de 125.000 de euro. Asta înseamnă că o familie a „cotizat“, în medie, câte 600 de euro. Aceşti bani se adaugă la nunta organizată cu numai 6 luni îaninte, la care darul total a fost de aproape 60.000 de euro.
    Primarul Mihai Chirica a dat „lovitura“ la botezul băiatului său, din noiembrie 2017 : a încasat 125.000 euro din cadouri. Informaţia apare în declaraţia de avere actualizată a edilului, act ce a fost publicat recent pe site-ul municipalităţii. Suma este cel puţin dublă faţă de nunta edilului cu Cristina Elena, ce a avut loc tot în 2017, dar cu şase luni mai devreme. În total, cele două evenimente fericite din viaţa familiei Chirica au rotunjit veniturile acesteia cu 182.000 euro.
    Nunta celor doi a avut loc la Târgu Neamţ, localitatea natală a soţiei, iar primarul a ţinut secretul până în ultima clipă. Petrecerea a avut loc la cunoscutul motel „Casa Arcaşului“, iar politicienii ieşeni au lipsit cu desăvârşire. În schimb, la vremea respectivă, cuplul Chirica primea cel mai mare buchet de flori de la şeful PSD Neamţ Ionel Arsene, după cum ne-au declarat participanţi la nuntă.
    În schimb, petrecerea de botez a avut loc la Iaşi, la restaurantul „Castel“.
    La ambele evenimente au participat sute de persoane, unele surse indicând 250 de invitaţi la nuntă şi peste 400 la botez.
    Inclusiv asupra petrecerii de botez s-a ţinut o discreţie totală, dar unele surse au precizat presei că la eveniment au fost invitaţi inclusiv cunoscuţi dezvoltatori imobiliari din oraş, alături de familie, prieteni, apropiaţi, politicieni, directori de firme şi alţii.
    • +2 (4 voturi)    
     asta e doar ce au declarat (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 8:34)

     revo [utilizator] i-a raspuns lui sauvage

     182000 euro este varful aisbergului
 • -14 (24 voturi)    
  Începutul sfârşitului ! (Vineri, 26 februarie 2021, 20:25)

  MIKI@ [utilizator]

  Un sfârşit! dacă ajungi să te bazezi pe un PUG foarte blamat la vremea lui şi total depăşit ca documentaţie de reglementare, cu zone industriale A2a, A2b, A4 -sere ce nu mai există pentru că au fost retrocedate proprietarilor, zone în curs de constituire, dezvoltare L1c, L1e - zone cu terenuri subdimensionate, reţea stradală subdezvoltată, fără utilităţi - reţele publice, etc! Până acum regiile spuneau că nu pot trage utilităţi pentru că nu un există PUZ aprobat!
  Adică ne-am întors de unde am plecat acum 21 ani!
  • -10 (16 voturi)    
   Cine intelege ce spui? (Vineri, 26 februarie 2021, 21:46)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui MIKI@

   Iti spun eu : mai nimeni , din cauza asta te-au umplut cu minus :))

   Haos va fi in Bucuresti! Gandeste-te doar la directiile de Urbanism din fiecare primarie.. mii de certificate de urbanism fara continuitate.

   Sa sperati ca poate o instanta competenta sa dizolve hotararea asta altfel bucurestenii vor plati despagubiri zeci de ani de acum inainte proprietarilor de terenuri afectate ca doar nu le va plati ND sau consilierii :))))

   Sau poate ca asta este scopul sa fie mulsa de bani Primaria si bucurestenii precum un joc de tip Caritas bazat pe o schema Ponzi :)
  • +13 (19 voturi)    
   Si ? (Vineri, 26 februarie 2021, 22:10)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui MIKI@

   Baraganul e imens. Du-te acolo si fa-ti orasul tau si odata cu tine ia si toti investitorii imobiliari ca nu plange nimeni dupa ei. Ca tot am auzit de la PSD ca 10 mld euro investitii vor fi blocate. Mai sa fie, daca sunt atatia bani pe piata , de ce dracu nu se unesc astia sa faca un New-Bucharest in intregime privat ? Iti spun eu de ce : Pentru ca toti fac afaceri pe seama statului. Adica unde sunt utilitatile ? Ah, sunt aici, ai de toate ca a facut primaria. Pai aici trantim un bloc P+10 in zona de case ca sa scoatem profitul gros, spaguim doi agarici de la PMB care trebuie sa avizeze si gata.
 • +18 (26 voturi)    
  asa mai merge... (Vineri, 26 februarie 2021, 20:27)

  g01an [utilizator]

  a inceput curatenia de primavara...
 • +14 (24 voturi)    
  Da (Vineri, 26 februarie 2021, 20:28)

  Zero_Kelvin [utilizator]

  PNL-ul daca nu lasa smechereala deoparte si nu (re)vine la normalitate si la bun simt, risca sa se faca tandari INAINTEA PSD-ului.
  USR-ul, deasemenea, daca nu termina cu sinecuri, alde Barna, Nasui...
  Asteptarile sunt enorme de la aceste doua partide incat sustinatorii, la urmatoarele alegeri, in cazul esecului, pur si simplu isi vor baga picioarele in el de vot!

  PS: Nicusoare, cand ai un pic de timp, da-o in judecata pe matracuca !
  • -2 (8 voturi)    
   PNL nu a fost niciodata normal (Vineri, 26 februarie 2021, 21:55)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Zero_Kelvin

   PNL e izvorat din PCR, la fel ca PSD.
 • +14 (22 voturi)    
  Bravo ! (Vineri, 26 februarie 2021, 21:39)

  muvis [utilizator]

  Am scăpat de turnurile din Ior. Felicitări ND!
  Și ce bine arată Clotilde și de aici. A salvat s1 de anul trecut, din opoziție. Excelenți politicieni cei doi.
 • +12 (14 voturi)    
  apropo de pmp (Vineri, 26 februarie 2021, 21:57)

  Dodel540 [utilizator]

  si de cei care ii plangeau ca nu au intrat in paralament...
  • +2 (4 voturi)    
   Sunt Falanga Fetida a P$D - pretinsa (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 1:29)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

   “ de dreapta”
 • -8 (10 voturi)    
  Atentie la cei care au obtinut certif de urb deja (Vineri, 26 februarie 2021, 22:39)

  cetatean2016 [utilizator]

  ND a propus un amendament fata de varianta initiala care zice ca cei cu certif de urbanism obtinute pe puz urile suspendate merg mai departe , pai toti cei care stiau ca in puz terenul lor are un regim de construire f bun cu incalacare legii si-au scos certificate de urbanism deja, prin acest amendament s-a cam golit de continut toata masura.

  e ca anularea pensiilor speciale prin eliminarea acestora in cazul parlamentarilor adica rezolvam 1 % din problema si ne apucam ca partide sa facem propaganda sa prostim lumea ca ne-am tinut de cuvant .
  • 0 (2 voturi)    
   Atentie!!! (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 11:44)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui cetatean2016

   Atunci cand spui adevarul pe aici superi :)))
 • +4 (12 voturi)    
  bravo... (Vineri, 26 februarie 2021, 22:40)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  in sfarsit cooperare in folosul oamenilor.
 • +2 (8 voturi)    
  Bravo! (Vineri, 26 februarie 2021, 22:41)

  Luk [utilizator]

  .
 • +4 (10 voturi)    
  Bravo Nicusor (Vineri, 26 februarie 2021, 23:41)

  kln2000 [utilizator]

  Bravo Nicusor Dan!
 • 0 (6 voturi)    
  auziti (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 0:44)

  John_Re [utilizator]

  poate sa-mi explice cineva de ce Bucurestiul are asa multi primari si consilii?
  • +1 (3 voturi)    
   Probabil (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 7:49)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui John_Re

   Probabil pentru că are 2 milioane de locuitori....
   Cât 4-5 județe (care, cumulat, au mult mai mulți primari și consilieri)
   • -1 (3 voturi)    
    pai (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 12:53)

    John_Re [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

    New York city cu o populatie mult mai mare ca Bucuresti are doar un primar si 51 de consilieri.

    e ceva in neregula cu americanii?
    • -3 (3 voturi)    
     neh (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 14:15)

     transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui John_Re

     Nu e.
     Cu voi, rusii, e in neregula orice si mereu.
     • 0 (0 voturi)    
      hai (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 15:40)

      John_Re [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

      schimba placa cu rusii

      zii cati primari si consilieri are Bucurestiul?
 • +4 (6 voturi)    
  Este necesar (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 9:19)

  kolonelu [utilizator]

  Este necesar ca Bucurestiul sa opreasca imediat construirea de noi blocuri AJUNGE !!!! Orasul se sufoca, avem nevoie de trafic decent, avem nevoie de spatii verzi, avem nevoie de aer curat, dam vina pe masini dar ne omoara praful, praful care este peste tot, este omniprezent, pentru ca masurile de santier sunt de fapt gargara ieftina, si in momentul asta este necesar ca orasul sa se dezvolte pe orizontala


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by