Nicușor Dan despre suspendarea PUZ-urilor de Sector: Nu urmează apocalipsa! Pentru proiectele rezonabile vom da aprobări punctuale / Urbanismul din ultimii ani, o „golănie”

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 24 februarie 2021, 13:40 Actualitate | Administratie Locala


Nicușor Dan
Foto: PMB
După suspendarea PUZ-urilor pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, proiectele imobiliare vor fi autorizate după prevederile Planului Urbanistic General aflat în vigoare, în condițiile în care acesta, chiar dacă este vechi, este mai puțin nociv decât PUZ-urile de Sector, a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută miercuri la Primăria Capitalei. Acesta spune că pentru proiectele de interes public, precum extindere de școli, grădinițe, pasaje, primăriile de Sector pot cere aprobarea punctuală a acestora, într-o lună urmând să fie emis un PUZ special pentru acestea. La fel și în cazul proiectelor private rezonabile, astfel că nu se blochează dezvoltarea orașului. Primarul a declarat că se opune doar proiectelor ilegale, care betonează spațiile verzi.

”S-a spus în spațiul public că urmează un fel de apocalipsă dacă aceste documentații de urbanism sunt suspendate și nu mai produc efecte juridice. Nu! Bucureștiul are o documentație de urbanism, Planul Urbanistic General, care este în vigoare. După suspendare PUZ-urilor de sector revenim la PUG peste tot. Nu suntem absurzi. Adică, dacă în baza PUZ-urilor de Sector s-a prevăzut extinderea unei școli, a unei grădinițe, un pasaj rutier, o mare lucrare de infrastructură de care Primăria are nevoie, pentru că există deja toate avizele pentru PUZ-ul de Sector, Consiliul General poate să dea punctual un PUZ pentru respectiva investiție. Deci aceste investiții nu vor fi în niciun caz blocate. De pe o lună pe altă CGMB poate să dea un PUZ pentru fiecare dintre aceste investiții pe care le considerăm necesare”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta spune că autorizațiile emise rămân în vigoare, iar pentru proiectele rezonabile Consiliul General va aproba punctual PUZ-uri.
”Tot ce înseamnă autorizație de construire emisă înainte de această suspendare rămâne în vigoare pentru că suspendarea produce efecte numai pentru viitor. De asemenea, pentru certificatele de urbanism deja emise în baza PUZ-urilor de sector, și care prevăd dezvoltări rezonabile, de exemplu o funcțiune care era prevăzută în PUG ca industrială și care nu se mai potrivește în 2021 ca industrială în mijlocul unui cartier de locuințe, pentru că ea să devină funcțiune de locuire, evident, la fel, de la o lună la alta putem să dăm un PUZ punctual ca să rezolvăm această chestiune. Însă dacă cineva avea în PUG un teren cu funcțiunea spațiu verde și acel teren a devenit construibil printr-un PUZ de Sector, îmi pare rău, nu vom încălca legea și nu vom da PUZ pentru autorizație de construire pentru respectivul spațiu verde”, a mai explicat primarul.

Nicușor Dan a declarat că urbanismul din ultimii ani a fost o „golănie” și nu înseamnă dezvoltare urbană.

”Urbanismul din ultimi ani din București a fost o golănie și cele 5 puz-uri de Sector sunt doar apogeul acestui tip de urbanism. Am speranța că CGMB, în ședința de vineri, o să dea un semnal și o să pună capăt acestui tip de dezvoltare și va orienta orașul către o dezvoltare sustenabilă. Din cauza acestui tip de urbanism bucureștenii stau azi și au stat ani de zile în trafic, avem cartiere întregi care nu au școli, un oraș care are un potențial uriaș turistic este prezentat în revistele europene de turism drept cea mai urâtă capitală, din cauza acestui tip de urbanism sunt zeci de oameni care și-au pus agoniseala de o viață într-un apartament sau într-o casă și s-au trezit cu un bloc la ferestrele casei lor (...) Am spus încă din campania electorală că orașul acesta are nevoie de dezvoltare și eu sunt un adept al dezvoltării și am vorbit de metrou de suprafață, extinderea rețelei de tramvai, de Șoseaua de Centură, mari parcări la intrarea în oraș, electrificarea transportului public, săli de conferințe. Toate astea înseamnă dezvoltare, dar dezvoltare înseamnă să te duci în același timp cu infrastructură pe lângă ce înseamnă locuire și imobile de birouri. Noi prin dezvoltarea asta din ultimii ani am distrus o piață. Dezvoltare înseamnă că un privat alege arhitectul care îi face proiectul mai bun, nu pe arhitectul care are o relație în primărie și ia un etaj sau două în plus”, a mai explicat primarul.

Acesta a dat câteva exemple de aprobări nocive din PUZ-urile de Sector pentru care cere suspendarea.

”Este absolut scandalos, este absolut scandalos că în situația în care avem o poluare a aerului, în situația în care avem zeci de mii de copii care suferă de boli respiratorii, zeci de mii de vârstnici care suferă de boli cardio-vasculare din cauza poluării, sute de hectare de spațiu verde, repet, sute de hectare de spațiu verde, nu este o metaforă, prin aceste PUZ-uri de Sector urmează să-și piardă statul de spațiu verde și să devină spații construibile. Este inadmisibil. Am prezentat un proiect de metrou ușor care are acordul MT. Există zone în București care nu sunt conectate. Una din punctele importante din acest proiect este zona Giurgiului - Ferentari - vorbim de 200.000 de oameni care pot fi conectați direct cu Pipera, Garda de Nord, Aeroportul Otopeni. Prin acest PUZ Sector 5, pe această linie de tren care există fizic, Primăria Sector 5 vrea să pună alte blocuri”, a explicat Nicușor Dan.

Un alt exemplu este distrugerea spațiilor verzi de pe malul lacurilor.

”În fiecare weekend avem sute de mii de bucureșteni care încearcă să fugă din orașul ăsta, se duc la mare, la munte pentru că din păcate suntem într-un oraș în care nu ai ce să faci cu copiii și noi avem 30 km de mal de lac care poate să devină și pentru familii mai sărace și mai bogate un loc în care să te duci weekend de weekend cu copilul, în care să găsești terenuri de sport, în care să găsești bazine de înot, piste de biciclete, zone de promenadă și ce fac PUZ-urile de sector, pe aceste terenuri acre au regim de spațiu verde în Planul Urbanistic General, prevăd construcții de blocuri de 14 etaje până în malul apei. Cum e posibil într-un oraș care este deja aglomerat de trafic să ai străzi de 7 m și să prevezi pe ele blocuri de 14 etaje? Cum e posibil că într-un oraș în care simțim cu toții că s-a construit prea dens încă din epoca comunistă să se spună în aceste PUZ-uri de Sector că obiectivul este densificarea orașului? Cum e posibil să apară o firmă privată care să se ducă la Primăria de Sector și să spună facem noi PUZ-ul de Sector și găsim noi și banii și așa s-a întâmplat. Nu cumva firma aceea s-a dus apoi pe la dezvoltatori și le-a spus atenție, eu fac PUZ-ul?”, a mai spus primarul.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11062 vizualizari

 • +40 (52 voturi)    
  ///// (Miercuri, 24 februarie 2021, 13:49)

  GemstonePig [utilizator]

  Nicusor Dan va avea statuie si bulevard mai ceva decat Pache Protopopescu. Singurul primar in ultimii 100 de ani care are dorinta de a face ceva bun pentru oras.
  • -25 (27 voturi)    
   hehehe (Miercuri, 24 februarie 2021, 14:06)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Dupa chestia asta, dobitocul asta se va trezi cu procese de milioane de euro, o sa lase primaria ingropata in datorii si mai mari decat au lasat-o jigodiile de la PSD.
   • +14 (18 voturi)    
    De frica proceselor ar terbui (Miercuri, 24 februarie 2021, 15:42)

    Bradisor [utilizator] i-a raspuns lui john70

    sa inchida ochi si sa lase mafiotii sa mutileze in continuare Bucurestiul?
    • -2 (2 voturi)    
     nu, (Miercuri, 24 februarie 2021, 17:39)

     [utilizator] [utilizator] i-a raspuns lui Bradisor

     dar ar trebui sa se ocupe si sa faca întâi PUG-ul capitalei ( ala prelungit la limita legii , prin derogari, de vreo 20 de ani), si impreuna cu PUG-ul aprobat/ in vigoare probabil dispar si mizeriile astea de PUZ-uri care sfideaza regulamentul local de urbanism.

     link cu ultima prelungire PUG

     http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteinterne/AtachInt/H877_18.pdf

     nu in ultimul rand i-ar trebui cadastru digital complet pe tot Bucurestiul, ca sa se termine cu stiu ei cine si ce si cum si de ce.

     Nicusoare:
     PUG+cadastru digital, te ocupi un pic "mai cu talent"?
     • +1 (1 vot)    
      Bai nene (Joi, 25 februarie 2021, 8:48)

      Maspp [utilizator] i-a raspuns lui [utilizator]

      Ce spui tu e efectiv ce face si el. Ce e diferit in a spune sa lucreze dupa un PUG vechi sau dupa un PUG nou ? Oricum trebuie anulate PUZ-urile in ambele cazuri.
   • +13 (17 voturi)    
    Procese pentru ? (Miercuri, 24 februarie 2021, 15:52)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui john70

    N-ai citit nimic din ce-a spus dar iti dai cu parerea. A spus foarte clar ca nimeni nu e blocat. Vei construi pe baza PUG, nu a PUZ. Adica nu mai faci un bloc de 10 etaje la 5 metri de casa omului ci faci un bloc de 4 etaje la 10 m. E simplu, tu care plangi atat cu hohote de crocodil vei avea mai putini bani in buzunar pe spinarea orasului. Daca ai deja autorizatia de constructie, aia e. Dar nu vei putea sa contesti faptul ca tu ai cumparat un teren ca sa dai un tun si acum nu mai poti ca a schimbat primaria conditiile. N-ai nicio sansa.
    • -2 (6 voturi)    
     ba da (Miercuri, 24 februarie 2021, 17:41)

     [utilizator] [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     care PUG?
     ultimul valid a fost prin 2000, de atunci se fac tot felul de jonglerii ca sa il tina pe hartie, dar e sucombat de ceva vreme.
     prelungirile alea nu prea sunt legale.
     crezi ca aia cu bani nu stiu asta?

     de ce treneaza de 20 ani situația asta?
     pe cine avantajeaza un PUG nefunctional?
     • -1 (1 vot)    
      Pai aia e ca PUG era perfect functional (Joi, 25 februarie 2021, 8:46)

      Maspp [utilizator] i-a raspuns lui [utilizator]

      Doar ca era mult mai restrictiv. Sa faci bani pe spinarea altora e foarte usor.
    • +1 (3 voturi)    
     N.D. (Miercuri, 24 februarie 2021, 21:14)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     "Vei construi pe baza PUG, nu a PUZ." ?!?! Asta chiar ca ar revolutiona ordinea in materie de constructii. E ca si cum ai spune ca nu ai nevoie de legi - poti sa le suspenzi - ca tu judeci dupa Constitutie! Pare ca domneste o mare confuzie in mintea lu' Neicusoru si a aplaudacilor lui.
     • +1 (3 voturi)    
      Pai CG face legea pesedistule (Joi, 25 februarie 2021, 8:46)

      Maspp [utilizator] i-a raspuns lui atc

      CG e legiuitorul. El a definit PUG in baza careia tu poti sa contruiesti. Bai tu gandesti ? Pe baza caror norme construiesti tu intr-un oras daca nu pe baza unui PUG elaborat de primarie ? A, daca vrei sa spui ca primaria are sau nu dreptul sa schimbe PUG, sigur ca le are, cum dracu sa nu le aiba. Adica aia au inventat tot felul de PUZ-uri pentru mafiotii tai din PSD si PNL si primaria nu are voie sa faca un PUG general. Sau legea se poate schimba doar in avantajul mafiotilor ?
      • -1 (1 vot)    
       ND (Joi, 25 februarie 2021, 11:09)

       atc [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

       Adica aia au inventat tot felul de PUZ-uri pentru mafiotii tai din PSD si PNL"
       Imi pare rau ca trebuie sa repet pentru cei ca tine: nu-i de-ajuns sa stii sa citesti, trebuie sa mai si intelegi! NU poti sa construiest NUMAI pe baza de PUG, fara PUZ- asa cum ai zis! Nici sa guvernezi NUMAI pe baza de Constitutie, fara legi. Incearca sa intelegi, nu-i asa de greu.Si, pana reusesti s-o faci, e pacat sa-ti consumi gandirea cu aiureli.
  • -17 (23 voturi)    
   statuie in intersectie la D.na Ghica+Colentina (Miercuri, 24 februarie 2021, 14:13)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   locuitorii sectorului 2 ii vor face statuie la intersectia doamna Ghica cu Colentina. Prin 2026, cand urmatorul primar va termina pasajul inceput de Firea
   • +4 (4 voturi)    
    acolo (Miercuri, 24 februarie 2021, 17:15)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    numai Fifi o să aibă statuie. Bătaia de joc de acolo îi aparține 100%.
  • -15 (17 voturi)    
   Calmeaza-te (Miercuri, 24 februarie 2021, 14:48)

   luciannn [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Doar sunt chemati toti dezvoltatorii imobiliari cu ploconul la noii sefi... sefii lui Nicusor...

   Asta daca vor sa fie lasati sa-si continue proiectele incepute...

   In rest vor ramane aceleasi probleme...

   Si asa mai bifeaza caracatita politica inca un tun...

   Si poate DNA ne va arata peste cativa ani cum un mic directoras necunoscut de nimeni a luat mita in perioada asta... insa nimic despre intraga caracatita...
  • +10 (14 voturi)    
   Depinde (Miercuri, 24 februarie 2021, 14:53)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Sunt multi prosti in oras care plang dupa Firea si PSD. N-ai vazut-o pe Firea cum a sarit ca se blocheaza tot ?
  • +7 (11 voturi)    
   nu cred (Miercuri, 24 februarie 2021, 15:26)

   Motanul_incaltat [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Ma indoiesc a PNL il va lasa sa faca prea multe chestii ca asta. Inca asteptam sa dea afara caracatita si sa desfiinteze companiile alea...
   Dar treaba cu PUZurile este fantastica. Cata munca, cata spaga si cate planuri au avut clanurile interlope PSD cu PUZurile alea, totul sters cu buretele. Numai in Sectorul 1 esuasera. Iata cum li se naruie toate planurile. Muhahaha!
  • -3 (7 voturi)    
   careva sa-l taguiasca pe Boc! (Miercuri, 24 februarie 2021, 16:22)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Sa vada si el cum se face. Sau poate pe prostanu ce a distrus Floresti-ul.
  • -3 (5 voturi)    
   statuie (Miercuri, 24 februarie 2021, 18:09)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   "Nicusor Dan va avea statuie si bulevard..." Eu zic deja sa-ncepem sa lucram la statuie. Probabil ca se va aproba includerea ei in PUZ, ffind de importanta universala!
  • -1 (1 vot)    
   Incredibil. (Joi, 25 februarie 2021, 10:36)

   vali_pk [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Ce face bun? PUZurile au fost aprobate legal iar oamenii au facut proiecte si au obtinut avize in marea lor majoritate in mod legal. Daca tu ti-ai cumparat teren, ai construit pe el, si hop, se anuleaza puz-ul iar de maine trebuie sa demolezi ca acel teren sa redevina spatiu verde?!

   Mai ganditi si voi inainte sa comentati.

   Cred ca mai intai trebuia revizuit PUG-ul care e vechi de 30 ani si actualizat PUG-ul dupa PUZ, apoi cu proiecte PUD intervenit acolo unde este nevoie ! Sute de mii de oameni au platit bani sa-si cumpere apartamente, locuinte, ce faci cu ei? Ghinion, nu?!
 • +28 (40 voturi)    
  Bucurestiul a fost bataia de joc a PSD (Miercuri, 24 februarie 2021, 13:51)

  emil bobu [utilizator]

  timp de 15 ani. Va dura reconstructia.
  • -20 (20 voturi)    
   dupa 4 ani, il goneste lumea cu pietre (Miercuri, 24 februarie 2021, 14:17)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   https://www.impact.ro/reportaj-ce-se-intampla-acum-cu-lucrarile-la-pasajul-din-doamna-ghica-locuitorii-sectorului-2-au-nervii-intinsi-la-maxim-125342.html
   • -1 (1 vot)    
    ND (Joi, 25 februarie 2021, 11:02)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    N-ar fi frumos din partea bucurestenilor; pietrele trebuie pastrate pentru baza statuii.
  • +5 (13 voturi)    
   bravo Nicusor (Miercuri, 24 februarie 2021, 14:56)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   daca pui jos si abominatia Cathedral Plaza, o sa ramai in istoria orasului.
   • 0 (0 voturi)    
    sta bine acolo. (Joi, 25 februarie 2021, 10:51)

    vali_pk [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    E tardiv sa dai jos CP, eventual pusa in folosinta, sa aduca bani la buget. Pe langa asta, demersurile pentru demolare/demontare vor afecta catedrala... ce preferi, sa ai inca o problema pe cap sau sa nu mai ai nicio problema si toata lumea sa fie multumita?

    Nu in ultimul rand CP sta bine acolo, sunt 2 constructii care sunt in echilibru, vizual exista un echilibru. Plus ca s-a demolat mizeria din spatele CP, vreo 4 imobile puse la pamant in locul carora se va construi ceva modern si aparent neutru ca design cat sa nu afecteze foarte mult zona, nu se mai demoleaza CP, va intra in legalitate.

    Abominatii sunteti voi care va treziti dupa ce s-a terminat razboiul. Sincer, ce ar trebui demolat e Milennium Tower de la Armeneasca, alipit de cladirea bisericii Armenesti. CP nu cauzeaza nimic rau catedralei de langa, asta de la Armeneasca da.
   • -1 (1 vot)    
    N.D. (Joi, 25 februarie 2021, 11:00)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    Da' de ce nu si Catedrala? Sigur si ea a fost construita ( la 1875) pe un spatiu verde al Bucurestenilor. Ia verifica-i PUZ-ul, Neicusorule!
 • +13 (15 voturi)    
  Asa (Miercuri, 24 februarie 2021, 14:18)

  TudoracheCopilulDeDiamant [utilizator]

  se intra rau de tot in mafia imobiliara si in pusculita partidelor, mai ales PSD si PNL
 • +15 (17 voturi)    
  Orasul trebuie sa se dezvolte pe orizontala (Miercuri, 24 februarie 2021, 14:19)

  rov [utilizator]

  Pentru ca teren liber e in toate partile Bucurestiului, nu suntem blocati de munti, vai, prapastii.
  Concomitent demarare lucrari de Metrou usor pentru conexiunea cu orasul.
  • +3 (3 voturi)    
   Bucurestiul are densitatea populatiei dubla (Miercuri, 24 februarie 2021, 18:12)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui rov

   Fata de Budapesta, mai exact 2,5 ori. Idem fata de Varsovia.
   Si de 3,37 ori mai mare decat in Sofia, capitala tarii cu care concuram la multe capitole la coada clasamentelor.
   La care adaugam lipsa unei infrastructuri care exista de peste 15-20 de ani in Budapesta sau Varsovia.
   De aici problemele cu traficul, cu aglomeratia, etc.
   Deci sustin 100% extinderea pe orizontala impreuna cu infiintarea zonei metropolitane concomitent cu desfiintarea pseudo-judetului Ilfov si reformarea actualelor sectoare.
 • +12 (16 voturi)    
  Te bagi in mafia PUZ-urilor... respect (Miercuri, 24 februarie 2021, 14:21)

  Ovidiu M [utilizator]

  Sincer nu mi-am dorit sa iasa Nicu Sordan primar, nu sunt deloc convins de abilitatile lui de politician. Si pt ca eram si inca mai sunt convins ca nu intentioneaza sa ramana doar primar, cred ca are ambitii mult mai mari. Dar momentan imi place cum evolueaza ca primar. Sper sa o tina tot asa.
 • -17 (19 voturi)    
  "aprobari punctuale" = plicul pregatit (Miercuri, 24 februarie 2021, 14:40)

  Martorii lui Vladuts [utilizator]

  Despre ce vorbim ?
 • +11 (15 voturi)    
  Dle primar va doresc sa aveti castig de caza (Miercuri, 24 februarie 2021, 14:46)

  Bradisor [utilizator]

  inclusiv in Con. General unde o sa aveti o opozitie dura
 • +13 (19 voturi)    
  Stoparea barbariei si coruptiei din Bucuresti (Miercuri, 24 februarie 2021, 15:16)

  animatron [utilizator]

  Macar la capitolul asta, de dezvoltare urbanistica, in rest e treaba guvernului, a DNA-ului si DIICOT-ului, etc.

  Vizual, Bucurestiul nu place nimanui, functional e adesea un cosmar.

  Dl primar are dreptate, a meritat sa fie votat, e competent si dedicat problemelor orasului, le cunoaste in detaliu si nu face parte din nici o mafie politico-economica.

  Acum are sustinerea guvernului de coalitie si trebuie sa profite de perioada asta, nu se stie cat va dura, politrucii isi dau la gioale de cate ori pot pt un pumn de voturi.

  Masura drastica luata de dl Nicusor Dan are menirea sa blocheze pe loc, in scop de re-evaluare, actiunile de construire haotica peste spatii verzi sau cu schimbari de destinatie ilegale.

  E bine ca unele proiecte, aprobate punctual, vor continua, flexibilitatea va permite continuarea investitiilor cu adevarat importante si/sau emblematice pentru capitala.

  Fiti siguri ca postacimea de partid si mafia imobiliara de samsari se vor mobiliza (inclusiv prin slugile lor din presa si parlament) pentru a-l ataca si denigra pe primar.

  Dl Nicusor Dan trebuie ajutat si sustinut in orice initiativa de bun simt, logica, eficienta, in favoarea Bucurestiului.

  Acest mandat il va ajuta pe el, ca politician, sa inteleaga mai bine administratia, relatia cu Guvernul, schemele mafiote, etc. va deveni mult mai avizat despre ce se intampla in sfera economica si politica a capitalei.

  Ar fi insa extraordinar daca bucurestenii si-ar vedea orasul schimbandu-se in bine datorita muncii alesilor din CGMB, a primarului general si celor de sectoare, pt ca de asta a fost un vot masiv pentru PNL-USR si pt Nicusor Dan.
 • +10 (14 voturi)    
  De peste 70 de ani (Miercuri, 24 februarie 2021, 15:35)

  Bradisor [utilizator]

  comunisti si mafiotii au mutilat Bucurestiul.Sa speram c-a sosit momentul sa se faca ordine.Dl N.D. pare omul potrivit sa puna capat dezoltarilor imobiliare care tin seama numai de iinteresele rechinilor imobiliari uitand complet de bucuresteni.
 • +9 (15 voturi)    
  Mi-as dori (Miercuri, 24 februarie 2021, 15:49)

  AM1981 [utilizator]

  Mi-as dori sa se faca acelasi lucru si in Ilfov. In toate orasele lipite de bucuresti s-a construit, si inca se construieste, fara nici o noima. Defapt are una, a banului sau a unor favoruri. Bloc langa casa si bloc langa stalpul de intalta tensiune. Nu mai am speranta ca se mai poate indrepta raul facut pana acum, dar poate de acum incolo se da o lege sa nu mai permita abominatii. Iar ISC sa isi faca treaba, sa dea amenzi pe bune si sa dispuna demolarea daca nu respecta proiectele (gen 2 etaje in plus la blocuri, etc).
 • +4 (8 voturi)    
  Acelasi lucru si in alte orase (Miercuri, 24 februarie 2021, 16:13)

  Soro [utilizator]

  In Timisoara e aceeasi golanie. Orasul se transforma incet intr-o adunatura aglomerata de blocuri prin care rechinii imobiliari au castigat milioane. Exact acelasi lucru de care se plange si N.Dan. cartiere planificate pentru case in care drumul are 7m, deabia ai loc de o masina, se transforma in cartier de blocuri cu mii de oameni unde nu ai nici un petec de spatiu verde iar oamenii merg cu carucioarele cu copii direct pe mijlocul drumului ca la tara in 1900. Am ajuns sa apreciem sistematizarea lui Ceausescu din cartierele construite in anii 80 (atentie, anii 80 nu 60, 70) in care blocurile erau departate, puse la 90 grade unul fata de altul, in care nu te puteai uita pe geamul vecinului. Toate (absolut toate) cartierele noi din Timisoara nu au nici un metru de parc desi orasul incepe sa se dubleze ca suprafata in comparatie cu 1990.
 • +8 (10 voturi)    
  Cinste lui Nicusor Dan (Miercuri, 24 februarie 2021, 16:43)

  matali [utilizator]

  Desi sunt apolitic , salut decizia primarului de a opri haosul produs de mafiotii imobiliari, aceasta tiganie penala in capitala Romaniei. Toti bucurestenii ii sunt recunoscatori ca opreste acest balci, altfel riscam sa devenim un Mumbai al Uniunii Europene. Orasul asta arata horror, este dezastru. In sectorul 3 un tigan machidon din Constanta, proprietar al unui hotel din Mamaia, a construit un bloc lipit de alt bloc pentru ca si-a permis avand toate avizele luate prin spagi grele de la primarie. Oricine trece pe acolo este de-a dreptul socat, stupefiat. Cine ancheteaza aceste ilegalitati ? Nimeni se pare, pentru ca traim in Romania .Nicusor ai toata sustinerea Bucurestenilor.
  • -4 (6 voturi)    
   Iubire de Neicusor! (Miercuri, 24 februarie 2021, 18:30)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui matali

   "Toti bucurestenii ii sunt recunoscatori " Wou! Chiar toti? Pana si Ceausescu mai accepta un 0,1% contra!
   • +2 (4 voturi)    
    Ceausescu i-ar fi impuscat direct ! (Miercuri, 24 februarie 2021, 20:32)

    matali [utilizator] i-a raspuns lui atc

    Fii sigur ca Ceausescu nu accepta ca Bucurestiul sa arata ca o groapa de gunoi si ii executa direct pe mafiotii astia care au distrus capitala Romaniei, fara nici o discutie.
 • -4 (6 voturi)    
  N.D. (Miercuri, 24 februarie 2021, 18:43)

  atc [utilizator]

  1. " După suspendare PUZ-urilor de sector revenim la PUG peste tot." Da de ce? Si PUG - urile sunt tot comuniste si ar trebui suspendate si ele! Cel mai simplu ar fi sa strabati tu Bucurestiul si sa arati cu deshtu' ce sa se darame si ce sa se construiasca .
  2." într-o lună urmând să fie emis un PUZ special pentru acestea. La fel și în cazul proiectelor private rezonabile,..." As zice ca la "privatele rezonabile" ( Ha, ha, ha!) sa te grabesti un picusor, mai Nicusor!
 • +5 (5 voturi)    
  Bun asa! (Miercuri, 24 februarie 2021, 21:51)

  Luk [utilizator]

  Nicusor are oua, saracu' Vicoulescu are doar un pic de coaja si ceva albus. Unde-s aia care urlau sa-l alegem pe Voiculescu? :)))
 • 0 (0 voturi)    
  Veve (Joi, 25 februarie 2021, 10:55)

  atc [utilizator]

  Aici! Aici!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by