Clotilde Armand, după protestul Romprest: Nu voi mai tolera șantajul și amenințările Mafiei Gunoaielor / Cu mine nu le mai merge

de R.M.     HotNews.ro
Duminică, 7 februarie 2021, 19:35 Actualitate | Administratie Locala


Clotilde Armand
Foto: Agerpres
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, avertizează că dacă Romprest nu va mai strânge gunoiul începând cu jumătatea săptămânii viitoare „va intra alt operator în regim de urgență” care să asigure salubrizarea sectorului.

„Dacă această companie lasă din nou gunoiul pe străzi și refuză să-și onoreze obligațiile contractuale din data de 12.02.2020 va intra alt operator în regim de urgență”, a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook, după ce Romprest a organizat duminică o acțiune de protest în Piața Victoriei.

Un reprezentant al companiei a afirmat că Romprest are de încasat de la Primăria Sectorului 1 peste o sută de milioane de lei și începând de joia viitoare, „dacă nu se vor face plăți ale serviciului (...) nu vom mai avea bani să plătim carburantul, salariile personalului”.„Îi asigur pe toți locuitorii Sectorului 1 că nu vom mai trece prin situația în care am fost luna trecută. Nu voi mai tolera șantajul și amenințările Mafiei Gunoaielor. Sectorul 1 plătește servicii de salubrizare și de 10 ori mai scumpe față de restul țării. Primăria Sectorului 1 a fost un partener onest, Primăria Sectorului 1 nu este robinet cu bani pentru offshore-ul lor transpartinic. Cu mine nu le mai merge”, a replicat Clotilde Armand.

Acesta afirmă că protestul din Piața Victoriei reprezintă „o nouă încercare de șantaj (....) în speranța că primăria le plătește facturile emise nelegal anul trecut, facturi neachitate de primarul PSD - cel cu diamantele”.

Clotilde Armand a publicat de altfel pe rețeaua de socializare o adresă înaintată Romprest în data de 5 februarie în care arată că autoritatea contractantă are dreptul să rezilieze un contract „în cazul în care operatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate”.

Iată mai jos această adresă:

''Către: Compania Romprest Service SA („Romprest”)
Adresa: Bd. Poligrafiei nr. 1C, et. 3, sector 1, București
În atenția: Dlui. Marian-Bogdan Adimi, Director general adjunct
Email: office@romprest.ro
Referință: Adresa de notificare nr. 559/03.02.2021
Nr. de pagini (inclusiv anexe): 5 pagini
Data: 05.02.2021
Stimate domn,
Ca urmare a Adresei de Notificare a încălcării drepturilor Operatorului delegat și de limitare/suspendare pe perioadă nedeterminată, în consecință, a activităților din cadrul Serviciului public de salubritate pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1 a Municipiului București nr. 559/03.02.2021 („Adresa de Notificare”),
Având în vedere:
A. Prevederile Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1 București nr. J077/S/30.06.2008 („Contractul de Delegare”);
B. Încheierea din data de 29.12.2020 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București în dosarul nr. 41225/299/2020;
C. Adresa nr. 5897/16.12.2020 prin care vi s-a solicitat justificarea serviciilor efectiv prestate, fiind, totodată, informați că plata nu se va efectua decât după refacerea facturilor fiscale pentru a fi puse în acord cu serviciile real prestate,
Vă transmitem prezenta
Notificare
Prin care vă aducem la cunoștință următoarele:
1. Ca o remarcă prealabilă, apreciem necesar să clarificăm faptul că Romprest și Comisia mixtă constituită în conformitate cu HCL nr. 293/15.12.2020 nu au negociat nicio ofertă, cu atât mai puțin să ajungă la un acord de voință. De altfel, în urma discuțiilor avute de membrii comisiei și reprezentanții Romprest, în data de 25.01.2021, Romprest a transmis oferta înregistrată sub nr. 395/25.01.2021.
2. Oferta dvs. este în analiza personalului din cadrul aparatului de specialitate și intenția noastră era să revenim cu o contraofertă ajustată resurselor bugetare disponibile pentru anul în curs. De asemenea, vă rog să luați act că solicitarea noastră a fost de ajustare a Contractului de Delegare la nevoile reale ale Sectorului 1, cu consecința reducerii prestațiilor și tarifelor pe care le aplicați.
3. Mai mult, până la data prezentei, nu ați venit cu o ofertă de ajustare a Contractului de Delegare, singura propunere a fost aceea de reducere doar temporară a cantității prestațiilor, cu condiția asumării de către autoritatea contractantă a unor obligații exorbitante față de „concesiile” făcute de Romprest. În cadrul ofertei dvs. nu regăsim nicio propunere de reducere a tarifelor, deși tarifele pe care le practicați sunt cu mult peste nivelul tarifelor aprobate în alte unități administrativ-teritoriale din țară.
4. Așadar, suspendarea/limitarea prestării serviciilor până la adoptarea unei hotărâri prin care să se aprobe oferta „negociată” nu poate fi catalogată decât în registrul unei condiționări bazate pe premise false. Nu am negat niciodată posibilitatea unei negocieri, însă, evident, condiționată de o conduită marcată de buna-credință din partea actorilor implicați. Or, nu putem aprecia ca fiind de bună-credință o parte care transmite unilateral o ofertă despre care afirmă că a fost negociată și acceptată, dacă aceste operațiuni nu au avut loc. Cu atât mai puțin nu poate fi vorba de un refuz de a accepta de către autoritatea contractantă oferta „negociată”, de vreme ce această „ofertă” nu a fost niciodată negociată de comisia mixtă sau de conducerea executivă a autorității contractante.
5. De asemenea, vă reamintim că plata facturilor emise de Romprest a fost suspendată de instanța de executare care a apreciat că există indicii privind nelegalitatea executării silite. În acest context, vă punem în vedere că acuzațiile privind eventuale „abuzuri” ca urmare a neplății facturilor emise de dvs. sunt lipsite de bază factuală.
6. Conform art. 7.2 lit. a) din Contractul de Delegare, operatorul are obligația de a ține o gestiune separată pentru fiecare operațiune în parte, pentru a stabili volumul de lucrări. În baza acestei prevederi contractuale, autoritatea contractantă a solicitat operatorului să pună la dispoziție toate datele GPS pentru a putea determina volumul exact al serviciilor prestate de operator.
7. Deși autoritatea contractantă a transmis solicitări precise, operatorul a refuzat să pună la dispoziție toate datele și informațiile în vederea verificării cantității serviciilor efectiv prestate. Mai mult, operatorului i s-a solicitat să refacă facturile pentru a reflecta neregulile constatate prin rapoartele întocmite de Poliția Locală Sector 1.
8. Cu toate acestea, Romprest a refuzat sistematic să refacă facturile fiscale, consecința fiind aceea a suspendării plăților. Conform art. 8.1 lit. a) din același contract, autoritatea contractantă are dreptul de a solicita informații cu privire la nivelul și calitatea serviciului prestat, cu obligația corelativă a operatorului de furniza toate informațiile solicitate de autoritatea contractantă. Neexecutarea acestei obligații este sancționată cu aplicarea penalităților prevăzute de art. 11.1 din Contractul de Delegare.
9. Nu negăm dreptul operatorului de a proceda după intima sa convingere fie la suspendarea prestațiilor, fie la limitarea acestora, însă vă rugăm să aveți în vedere trei aspecte esențiale:
a) Pe de o parte, suspendarea/limitarea nu poate afecta colectarea gunoiului menajer și a celui municipal (art. 7.1 lit. g), teza a II-a din Contractul de Delegare);
b) Neplata facturilor este determinată de refuzul de a pune la dispoziție datele GPS și informațiile necesare pentru a putea verifica facturile din perspectiva cantității prestațiilor efectiv realizate;
c) Executarea obligației de plată a fost dispusă de instanța de executare care a apreciat, prima facie, că executarea silită este, aparent, abuzivă.
10. În concluzie, raportat la cele de mai sus, vă solicităm următoarele:
a) Să puneți la dispoziție, de urgență, toate informațiile și datele necesare pentru verificarea cantității serviciilor efectiv prestate;
b) Să refaceți facturile fiscale în sensul corelării valorii acestora cu serviciile efectiv prestate;
c) Să ne comunicați programul de colectare a deșeurilor pentru a putea prelua executarea serviciului începând cu data de 11.02.2021, cu respectarea principiului protecției utilizatorilor prevăzut de art. 7 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 101/2006.
11. În încheiere, vă reamintim prevederile art. 11.3 din Contractul de Delegare care dă dreptul autorității contractante să procedeze la rezilierea Contractului în cazul în care operatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate. Una din aceste obligații constă în asigurarea prestării serviciului în regim de continuitate, la standarde înalte de calitate, în schimbul unei remunerații corecte a operatorului.
Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru a identifica o soluție de natură să respecte principiul echilibrului contractual, cu luarea în considerare a rigorilor specifice serviciului de interes economic general (SIEG), atât din perspectiva legislației privind ajutorul de stat, cât și din perspectiva respectării normelor privind asigurarea concurenței pe o piață cu specific de monopol.''


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


34816 vizualizari

 • +35 (65 voturi)    
  se vede ca Claudia a avut stramosi daci (Duminică, 7 februarie 2021, 19:44)

  hopsinoi [utilizator]

  nu uita sa faci contract cu 2 firme de slaubritate, nu una . Trebuie terminat santajul/monopolul Romprest unei singure firme.
  • +28 (52 voturi)    
   Vinovat de crearea acestui monopol este (Duminică, 7 februarie 2021, 19:59)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

   fostul primar Tudorache !

   PS. Clotilde are de partea sa se pare o hotarare a Curtii de Conturi. Pe de alta parte Romprest se bazeaza pe contractul in vigoare incheiat pe o durata mult prea generoasa !
   • -17 (29 voturi)    
    E clar (Duminică, 7 februarie 2021, 22:10)

    Lovercraft [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    gunoaiele vor invada din nou sectorul 1. Clotilde vrea să le ridice cineva pe gratis....
    • +4 (16 voturi)    
     Ai dormit bine ? (Luni, 8 februarie 2021, 7:00)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Lovercraft

     Vise cu miros sau fara miros ai avut ?
    • +7 (15 voturi)    
     prea tarziu (Luni, 8 februarie 2021, 11:28)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Lovercraft

     Gunoaiele au invadat de mult Sectorul 1.
     Clotilde le-a scos din primarie, dar mai dureaza ceva timp pana termina curatenia generala.

     Partea buna este ca subiectul mult disputat este gunoiul stradal, adica ala pe care locuitorii il lasa efectiv in strada. Daca nu exista spirit civic pentru a rezolva problema de la radacina, poate cateva saptamani cu mormanele de gunoaie in fata portii ii vor sensibiliza pe unii.
    • 0 (4 voturi)    
     esti analfabet functional (Luni, 8 februarie 2021, 14:34)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Lovercraft

     sau nu ai citit notificarea facuta de primarie catrte prestatorul Romprest.
     Ori, cred ca mai adevarat, esti un pesedac analfabet functional.
    • +2 (2 voturi)    
     gunoaie (Luni, 8 februarie 2021, 18:21)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui Lovercraft

     Pai, nu sunt voluntari pregatiti? Ca aia cu parcarile.
   • +5 (15 voturi)    
    Intrebare (Luni, 8 februarie 2021, 0:12)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Cand Vor fi Alegeri Libere in Voluntari ?
    Acolo e gunoiul cat casa !
   • -4 (14 voturi)    
    impotriva minciunii (Luni, 8 februarie 2021, 10:28)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    1."Vinovat de crearea acestui monopol este ..." Ghici cine? Primarul PNL Chiliman!
    2. Poti sa ceri, conf. CTR., clarificarea facturilor. NU si a celor pe care le-ai AVIZAT la plata. Poate aflam si cate din cele 100 mil. datorie, reprezinta facturi avizate de catre Primaria S1.
    • +1 (7 voturi)    
     mai ameteala, (Luni, 8 februarie 2021, 14:38)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui atc

     facturile neplatite sunt cele ale lui tudorache care nu le-a platit intentionat, iar faptul ca exista o viza de primire a facturii nu inseamna automat plata acestora.
     Daca e cineva de vina, in afara ciubucarilor de la Romprest este, cu siguranta, tudorache, cel care poate ca avea cota parte din ciubuc.
     • -1 (3 voturi)    
      gunoaie (Luni, 8 februarie 2021, 18:18)

      atc [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      1. Ca prrimaritzatza S1 e asa cum e, nu-i vina ei, saracutza; au ales-o oamenii. Dar ca tu esti asa cum esti, alegatorii n-au nici o vina. Cand o sa afli, vreodata, diferenta dintre "o viza de primire a facturii" si "avizare la plata a unei facturi", sa ma mai cauti. Pana atunci, iti dau voie sa ma ignori; joc in alta liga, asa cum mai spuneam altora de teapa ta.
      2. " tudorache, cel care poate ca avea cota parte din ciubuc.". Daca tu zici ca "poate", atunci e sigur, ce mai! Si nu le-a platit intentionat, ca sa-si rada de prostii care vor veni.
      3."Succesuri' la injuraturi; esti remarcabil!
   • +3 (3 voturi)    
    Nu (Luni, 8 februarie 2021, 18:04)

    noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Vinovatul este fostul primar Chiliman care a facut contract pe 25 de ani
    • 0 (2 voturi)    
     Corect ! (Luni, 8 februarie 2021, 20:07)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

     M-am informat intre timp !

     PS. Dar problema ramane de rezolvat ! :))
  • -25 (49 voturi)    
   Hehe (Duminică, 7 februarie 2021, 21:23)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

   useristii nu au creier si nici nu stau in sectorul 1 sa fie nevoiti sa o suporte pe mahalagioaca si figurile ei! ca cetatean al sectorului 1 confirm oricui ca pe gunoiul menajer romprest este superok si n-au fost de 10 ani de cand stau in sector problemele avute de alte sectoare cu gunoiul! s-a gasit mahalagioaica asta cu trese sa inventeze probleme care nu erau!
   • +12 (22 voturi)    
    uiti sa zici si ca e de 10 ori mai scump (Duminică, 7 februarie 2021, 22:33)

    yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

    oare din ce bani sunt aceste servicii de lux si cati baieti destepti stau frumos la soare in insule pe banii fraierilor
   • +11 (19 voturi)    
    e okay ca esti de acord cu Romprest (Duminică, 7 februarie 2021, 22:38)

    YamamotoIsoroku [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

    Atunci poate va mareste primaria si impozitele de 10 ori ca sa poate sa-i platesca pe Flo­rian Walter si Radu Budeanu.
   • +11 (19 voturi)    
    Daca este atat de greu de suportat (Duminică, 7 februarie 2021, 22:44)

    MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

    Ma intreb de ce nu te muti in alt sector. In 5 de exemplu, ca sa fie cu noroc.
   • +17 (27 voturi)    
    Geniu, geniu (Duminică, 7 februarie 2021, 23:24)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

    Bai desteptule , stau de 10 ani in sectorul 1. E un jeg generalizat in sector spre comparaite cu 3 si 4. Sectorul 1 plateste pentru gunoi de 3 ori mai mult decat platesc sectoarele 3 si 4 unde e mult , mult mai curat. Cand Romprest jefuieste sectorul de 240 mil euro/ an cand sunt firme care cer sub 100 mil euro/an la acelasi nivel de servicii, despre ce vorbim bai nene ? Asta e Mafia transpartinica.
 • +27 (55 voturi)    
  psdismul romprest duhneste a gunoi... (Duminică, 7 februarie 2021, 19:58)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  psdismul romprest duhneste a gunoi...
 • -27 (35 voturi)    
  parca in undeva in orientul mijlociu a fost asa (Duminică, 7 februarie 2021, 20:08)

  mbembe [utilizator]

  gunoierii au lasat gunuiul pe strazi si a picat guvernul... destul de recent...
  mai intai ar fi bine in regim de urgenta sa gaseasca o alta firma, din Sibiu, Cluj, Timisoara...
  • -19 (37 voturi)    
   Hehe (Duminică, 7 februarie 2021, 21:27)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui mbembe

   Sigur gaseste o firma frantuzeasca “de top” cu niste utilaje extrarulate in franta gata de actiune!
  • +20 (34 voturi)    
   ... (Duminică, 7 februarie 2021, 21:33)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui mbembe

   Romprest este beneficiara de cadouri PSD iimediat dupa revolutie, au miros puternic de securisti
 • -26 (38 voturi)    
  ! (Duminică, 7 februarie 2021, 20:16)

  HChifteluta [utilizator]

  "Către Compania Romprest Service"..., "Stimate domn"! Frumoasă formulare. E pe franţuzește, cumva?
 • +25 (41 voturi)    
  Bravo (Duminică, 7 februarie 2021, 20:21)

  C0tilli0n [utilizator]

  si succes!
 • +15 (25 voturi)    
  Un pas mic (Duminică, 7 februarie 2021, 20:28)

  Casargoz [utilizator]

  Senzori de poluare la groapa de gunoi Rudeni.
 • +25 (47 voturi)    
  bravo clotilde (Duminică, 7 februarie 2021, 20:38)

  alexman1 [utilizator]

  NU TE LASA. FELICITARI
 • +19 (39 voturi)    
  Cam la fel e in oricare minister din Romania (Duminică, 7 februarie 2021, 20:40)

  Kivek [utilizator]

  cazul asta poate fi vazut ca un exemplu de putere al MAFIEI in oirice domeniu din Romania, in fiecare minister.

  exista multe firme ca asta infipte adanc si prinse puternic cu dintii de banii cetatenilor si nu se vor lasa, se vor bate pana la ultima suflare.

  deci Catu viseazza cand vorbeste de 'eficientizare' de 'digitalizare' pt ca astea inseamna ca MAFIA nu mai primese bani

  asta e tara ESENTIALILOR
  • +8 (12 voturi)    
   ... (Duminică, 7 februarie 2021, 21:35)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   ministerele fara exceptie = capuselnitze.
   daca exista ministere de ce mai exista si agentii nationale???
 • +21 (45 voturi)    
  Clotilde scapa Bucurestiul de coruptie (Duminică, 7 februarie 2021, 20:50)

  emil bobu [utilizator]

  Cineva trebuie s-o faca si pe asta, prea s-au adunat toti ticalosii la Bucuresti.
  • -4 (12 voturi)    
   in loc ... (Luni, 8 februarie 2021, 11:19)

   muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   pana sa scape bucurestiul , se scapa pe ea in pampersi ! nu vezi ca iese mereu afara din sala de sedinte , se duce sa stea pe olitza si sa posteze pe facebook , cand oamenii sunt chiar langa ea , o fi asa de increzuta ?
  • 0 (0 voturi)    
   Bucurestiul? (Luni, 8 februarie 2021, 22:37)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Doar Bucurestiul zici? Si de ce nu toata tara, ca doar scrie USR pe dna. Clo! Si sa-i ia painea lu' neicusoru, ca se dadu cu liberalii, ba chiar si partenerului Citu! Si drumul spre Prese-dintie est ouvert! Ce dinti frumosi!
 • +24 (44 voturi)    
  Bravo Clotilde ! (Duminică, 7 februarie 2021, 20:54)

  VasilescuA [utilizator]

  Punct.
 • -12 (32 voturi)    
  un primar prea mic pentru o problema asa de mare (Duminică, 7 februarie 2021, 20:59)

  Laura21 [utilizator]

  Poate ar fi trebuit sa prindeti in articol si pozitia primarului geneneral Nicusor Dan care cere Primariei sectorului 1 sa plateasca obligatiile financiare asumate prin contractul in vigoare incheiat cu operatorul de salubritate.
 • -9 (13 voturi)    
  Cat costa, de fapt, la sectorul 1? (Duminică, 7 februarie 2021, 21:23)

  hahahihi [utilizator]

  Stie cineva cat se plateste/persoana/luna? Sumele medii sunt de vreo 8 sau 9 lei/persoana/luna. Cei mai buni primari rezolva singuri sau negociaza la sange contractele pupulatiei. Unde se plateste mai mult de 12 lei/per/luna ar trebui sa verifice DNA-ul.
  • +6 (16 voturi)    
   Da, iti spun eu (Duminică, 7 februarie 2021, 23:20)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui hahahihi

   Din surse din interior. Romprest jefuieste primaria sector 1 de 240 mil euro/an. Sunt oferte pe masa primariei cu 90 mil euro/an. Pretul general e de 3 ori mai mare decat in orice alt sector.
 • +5 (19 voturi)    
  poate cu ea nu le-ar merge, dar... (Duminică, 7 februarie 2021, 21:30)

  revo [utilizator]

  cu alianta PSD-PNL le va merge sigur. Primarita e una singura, ei sunt o haita. O vor sfasia, pentru ca din gunoi castiga foarte multi; miliardele, scoase din bugetul Capitalei prin contracte frauduloase, se impart frateste.
 • -16 (30 voturi)    
  Haha (Duminică, 7 februarie 2021, 21:30)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Niciunul dintre trolii si aplaudacii useristi de aici nu stau in sectorul 1 :)) Daca ati fi stat, n-ati mai fi avut o parere asa buna despre mahalagioaica asta!
  • +5 (11 voturi)    
   Trollule... te repeti :)) (Duminică, 7 februarie 2021, 22:11)

   unu_din_Romania [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Ai scris acelasi lucru de 2 ori..sa pareti mai multi? :"))))
  • +7 (13 voturi)    
   Spre deosebire de voi pesedistii (Duminică, 7 februarie 2021, 22:24)

   Emiliom [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Spre deosebire de voi pesedistii, useristii nu stau nici in sect.1 nici in alta parte. Ei muncesc, nu stau ca tine la intins mana!
  • +7 (17 voturi)    
   Dragule (Duminică, 7 februarie 2021, 22:34)

   Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Vad ca tot insisti. Inteleg ca esti gunoier si ca te temi ca ramai fara servuciu, dar calmeaza-te! Daca e cineva mahalagiu pe aici, tu esti ala!
  • 0 (10 voturi)    
   Citind cu mare atentie textul (Duminică, 7 februarie 2021, 22:45)

   MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Nu pot sa nu ridic indoiala ca nu stai totusi in sectorul 1.
 • +7 (19 voturi)    
  BRAVO! (Duminică, 7 februarie 2021, 21:36)

  hahahihi [utilizator]

  Taxele sunt enorme, cum draq sa coste 40-50 de lei pe luna 15 galeti de gunoi pentru o familie?!
 • -12 (32 voturi)    
  Numai pupaci (Duminică, 7 februarie 2021, 21:47)

  sigint [utilizator]

  Babaieti mai rasfirati mah, mai rasfirati! Postacii sunt buni cand isi intrebuinteaza maca un neuron din cei doi. Frantuzoaica este depasita, ea stie, voi o stiti, toata lumea o stie. Nu va incheia acest mandat in functie, e prea idioata si rea, a sarit sa muste o bucata prea mare si va ramane cu ea in gat!
  • +13 (23 voturi)    
   Exact (Duminică, 7 februarie 2021, 22:35)

   Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui sigint

   De ce e rea? Pentru ca nu admite mafia gunoaielor? Pentru ca insista sa se aplice o hotarare judecatoreasca? Explica!
   • +1 (9 voturi)    
    mafia amenință (Luni, 8 februarie 2021, 1:17)

    di livio [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

    dăcît că-i mafia seku...amu se pare că n-au cu ce s-o șantajeze, deocamdată, da fabrică băieții ceva...apare vreun Black Cube ceva, îs prea mulți bani la mijloc
  • +9 (15 voturi)    
   / (Duminică, 7 februarie 2021, 23:21)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui sigint

   Ca e depasita sau nu, macar spune lucrurilor pe nume. Romprest e o mafie securista care a primit cadou contracte de 3 ori mai scumpe decat media pietei in domeniul curateniei
  • +6 (14 voturi)    
   Domnu' Tudorache (Luni, 8 februarie 2021, 2:18)

   Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui sigint

   Dumneavoastra sunteti?
  • +5 (15 voturi)    
   chiar ma gandeam (Luni, 8 februarie 2021, 4:55)

   CNBC [utilizator] i-a raspuns lui sigint

   Ce mentalitate trebuie sa ai sa rabzi toata viata in genunchi, umilinte. Uite, cititnd comentariul tau imi dau seama ca unii oameni se nasc liberi dar au mentalitate de inrobiti (ca sa nu folosesc un alt termen mai dur).
   Foarte bine face "frantuzoaica" asta. Are oo mai mari decat au avut tot neamul tau de mamaligar la un loc. Ca si bonus, nu cred ca s-ar fi angajat vreodata ca troll pentru psd sau alta entitate din specia scatofagelor.
 • -13 (27 voturi)    
  ... (Duminică, 7 februarie 2021, 21:51)

  keepmylove [utilizator]

  ...cu mine nu le mai merge”....si totusi a mers...pana candva...:)
  La fel..nimic diferit, vei “plonja”...dupa 4 ani...s nu mai auzim de persoana ta...
 • +2 (10 voturi)    
  România condusă de Klanuri (Duminică, 7 februarie 2021, 22:23)

  D_Poroineanu [utilizator]

  În vest asemenea politicieni ar fi fost ghilotinați.

  Cam acum văd românii ce înseamnă un OM LIBER.
  Trei ca ea și salvăm ROMÂNIA de GUNOAIE, de LĂTURI UMANE.

  Țara e sugrumată de hoți la absolut toate nivelurile.
  • 0 (0 voturi)    
   nu-i chiar asa. (Luni, 8 februarie 2021, 22:52)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui D_Poroineanu

   si in Italia, in Sicilia, mafia a procedat la fel acum cativa ani.

   din fericire pentru noi, care suntem intr-o situatie mai precara decat aia, legislatia europeana a fost schimbata in consecinta. sa lasi gunoiul in locuri publice este risc de sanatate publica si de mediu. spun asta, pentru ca altfel legislatia de la noi ar fi fost blanda si situatia ar fi fost complicata. dar norocul nostru face ca primarul actual are cu ce sa negocieze, este mai bine acoperita C. Armand.

   pe de alta parte, mai sunt multe capcane din trecut si o gramada de contracte paguboase. n-ai cum sa faci curatenie intr-un an, doi. dureaza. si daca PNL nu intelege sa actioneze in parlament si sa curete legislatia pe bune, institutiile statului nu-i vor pedepsi pe vinovati si vor mai incerca si altadata vazand ca scapa.

   vedem noi daca in astia 4 ani se schimba suficient de multe - eu am dubiile mele. istoria recenta ne spune ca vinovatii nu prea platesc pe cat ar trebui. uneori chiar deloc.
 • -1 (11 voturi)    
  Urmeaza (Duminică, 7 februarie 2021, 23:28)

  44ce [utilizator]

  Urmeaza inca o amenda de la garda de mediu sa o linisteasca un pic
 • +6 (14 voturi)    
  situatia este simpla (Luni, 8 februarie 2021, 0:31)

  g01an [utilizator]

  sa lase gunoiul pe strazi este infractiune si se sanctioneaza ca atare. sunt curios daca este legal ca masini cu acel gabarit si dimensiuni de motor au dreptul legal sa circule prin capitala in alte scopuri decat cele pentru care sunt tolerate pe strazi. iar disputele legat de facturi, daca sunt intr-adevar nereguli serioase, se pot rezolva in fata judecatorului.

  asta daca cei de la romprest aveau dreptate... procedau asa, dar ei fac invers. pana acum mi-era frica poate ca primarul n-a avut timp sa studieze situatia si ca s-ar putea sa fie prinsa in offsaid, dar devine clar tocmai prin actiunile astora ca dreptatea este de partea ei. asa ca ma astept ca primarul sa nu cedeze...
 • +5 (9 voturi)    
  Ar trebui dată o lege. (Luni, 8 februarie 2021, 9:38)

  asavreau [utilizator]

  Primarii care la terminarea mandatului au datorii neachitate , să nu mai aibă dreptul să candideze în nici-o funcție publică (primar, consilier, parlamentar), pentru proasta gospodărire a banului public. Să fie anchetați și să meargă la închisoare. Are dreptate Clotilde Armand să nu plătească. Să plătească Tudorache, că el a angajat cheltuielile. Dacă nu-i întocmită o convenție de plată pentru s acele facturi Romprest sigur nu poate primi banii și va trebui să rezolve cu Tudorache.
  • -1 (1 vot)    
   asa vrei tu, (Luni, 8 februarie 2021, 22:28)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   1....numai ca nu plateste nici Tudorache , nici Cloti. Ci Primaria S1!
   2. Pai hai sa generalizam si cu primul Ministru( adica, Primarul Romaniei). Ce ne facem cu datoriile lasate de Orban lui Citu si....asa mai departe?! Orban la -nchisoare, se pregateste Citu?! Ca doar Ceausescu si-a achitat datoriile ( evident, o ineptie economica, da omu' a facut-o), da'l impuscaram!
   3. Esti vizionar, imi placi!
 • +3 (7 voturi)    
  S-a terminat distractia, si e doar inceputul (Luni, 8 februarie 2021, 16:54)

  Amariei [utilizator]

  Clotilde are mai mult sange in cohones decat toti primarii din Bucuresti la un loc. Multe lucruri se pot schimba in bine cu un primar bine intentionat...si mult mai multe s-ar schimba daca ar fi sustinut si sprijinit.
 • -2 (2 voturi)    
  traieste pe alta lume (Luni, 8 februarie 2021, 22:09)

  arthur_l [utilizator]

  s-a intrebat vreodata cum a obtinut si de la cine a obtiut firma asta sa opereze in bucuresti ???

  nu are ce sa-i faca. adevarul e dincolo de noi


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by