UPDATE Romprest amenință că va suspenda ridicarea gunoiului din Sectorul 1 de pe 11 februarie dacă nu ajunge la o soluție pentru datoria de peste 100 milioane lei /Clotilde Armand: Să facă ceea ce consideră, mai există și alte firme de salubrizare

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 3 februarie 2021, 18:41 Actualitate | Administratie Locala


Gunoi Sectorul 1 - 12
Foto: Hotnews
Romprest amenință că va limita/suspenda ridicarea gunoiului și salubrizarea Sectorului 1 de pe 11 februarie dacă primăria Sectorului 1 și Consiliul Local nu rezolvă în 5 zile problema datoriei de peste 100 milioane lei pe care instituția o are către companie, în urma procesului de negociere. Consiliul Local a înființat o comisie de negociere care a obținut eșalonarea datoriei, dar și reducerea temporară a unor programe, astfel încât costul serviciului pe 2021 să scadă de la 239,4 mil lei la 199,6 mil lei, dar compania acuză că instituția tergiversează rezolvarea conflictului prin asumarea raportului comisiei de negociere. Primarul Clotilde Armand a declarat în ședința Consiliului Local de miercuri că propunerea nu este fezabilă, deoarece Primăria nu are bani să plătească facturile, cel puțin în ianuarie și februarie. Primarul a mai acuzat pe pagina de Facebook că e mare dragoste între consilierii PNL și Romprest iar aleșii PNL și PSD doresc ca Primăria să plătească rapid niște facturi emise nelegal de compania de salubrizare.

Mai exact, Romprest a notificat miercuri consilierii locali că va limita / suspenda serviciul în cazul în care Consiliul local nu aprobă în 5 zile un act adițional care să oficializeze rezultatul comisiei de negociere.

documente
(3 Feb 2021) PDF, 349KB
”Vă notificăm prin prezenta că, în situația în care demersul nostru către Consiliul Local Sector 1 nu va primi răspuns în termenul contractual de 5 (cinci) zile lucrătoare, respectiv Actul Adițional nr. 12 nu va fi aprobat de către Consiliul local al Sectorului 1 și nu va fi implementat de Primarul Sectorului 1 și/sau departamentele de resort din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului, începând cu data de 11.02.2021 vom limita/ suspenda temporar activitățile serviciului de salubrizare pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1. (...) Vă aducem la cunoștință că această decizie ne este impusă de blocarea totală, de către reprezentanții aleși care reprezintă Autoritatea contractantă, în mod intenționat și cu vădită rea-credință, în baza unor interese de natură partinică și de grup, a negocierilor privind stingerea conflictelor contractuale, în contextul în care și ultimul demers al Romprest de a soluționa amiabil conflictele invocate, prin negocierea și asumarea în cadrul legal al Ședințelor Comisiei Mixte de Mediere a unor soluții de eșalonare a debitelor restate și de diminuare temporară a unor operațiuni din cadrul activităților serviciului și implicit a costurilor în sarcina Autorității, precum și prin propunerea unor surse de finanțare ale serviciului care să conducă la reducerea sarcinilor pe bugetul local, este tergiversat de către reprezentanții Autorității contractante”, se arată în notificarea transmisă de Romprest.

Compania acuză instituția de abuz.

”Menționăm că, prin decizia de constituire a Comisiei mixte de mediere, adoptată în cadrul Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 București din data de 15.12.2020, această Comisie avea obligația ca, în termen de 15 zile de la constituire, să întocmească un Raport final și să îl prezinte Consiliului Local al Sectorului 1. Ședințele Comisiei mixte la care Operatorul delegat a fost solicitat să participe au avut loc în zilele de 8, 15 și 21 ianuarie 2021, ședințe la care Romprest, în calitate de Operator delegat și creditor al sumei de 101.931.867,08 lei a participat dând dovadă de responsabilitate și de bună-credință, subsumând drepturile sale legitime ce decurg din Contractul de delegare interesului general al comunității și propunând soluții sustenabile pentru Autoritatea contractantă, în contextual constrângerilor bugetare invocate, inclusiv o eșalonare pe o perioadă de 8 luni, ce include o perioadă de grație efectivă de 3 luni, a debitelor restante pe care Operatorul le înregistrează începând cu luna Iulie 2020, în suma totală de 101.931.867,08 lei (la data negocierilor). Afirmăm, cu toată responsabilitatea, că refuzul de a accepta soluția negociată, manifestat prin tergiversarea nejustificată a adoptării unei Hotărâri de Consiliu în acest sens, soluție prin care Operatorul a acceptat să suspende temporar o parte din drepturile sale legitime, legale și contractuale, pentru a salvgarda continuitatea serviciului public de salubrizare, reprezintă un grav abuz, manifestat la nivelul reprezentanților Autorității locale”, se mai arată în notificare.

Primarul Clotilde Armand a declarat în timpul ședinței de Consiliu că nu consideră fezabilă propunerea Romprest deoarece nu sunt bani la buget să plătească datoriile, chiar dacă ar vrea, și a solicitat comisiei de negociere să mai negocieze în funcție de realitatea bugetară.

”Vă invit, comisia mixtă, la o discuție după această ședință ca să înțeleagă cum stăm cu bugetul, ca să ducă mai departe procesul de mediere”, a explicat Clotilde Armand.

Consilierii PNL au declarat că respectiva comisie și-a terminat treaba marți, după finalizarea raportului.


Primarul Clotilde Armand a acuzat pe pagina de Facebook că e mare dragoste între consilierii PNL și Romprest iar aleșii PNL și PSD doresc ca Primăria să plătească rapid niște facturi emise nelegal de compania de salubrizare.


”Ședința de Consliu Local a Sectorului 1 de astăzi în care trebuia să discutăm despre spitale, școli, reforma poliției locale și despre digitalizarea ADP a fost deturnată de consilierii PNL și PSD care au vrut să discutăm despre compania de salubrizare. Asta este urgența lor. Compania respectivă a emis fix în timpul ședinței un comunicat de presă cum că ei nu mai prestează servicii. Foarte bine, să facă ceea ce consideră. Mai exită și alte firme de salubrizare pe lumea aceasta. Dar domnii și doamnele de la PNL+PSD nu realizează asta. Vor să plătim rapid niște facturi emise nelegal de compania de salubrizare. Normal, e dragoste mare între consilierii PNL și firma respectivă. De ei a fost adusă această firmă și tot ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România. Sper să plătească consilierii PNL și PSD facturile ilegale din banii lor. Acesta e doar un detaliu, știu. Detaliu pe banii noștri. Apoi mai apare un comunicat. Tot în timpul ședinței și la câteva minute după primul. Din partea PNL. Iar acest comunicat conține niște întrebări adresate de niște oameni total absenți de activitatea primăriei. Sunt 10 întrebări. Pentru toate acestea am un singur răspuns: USL trăiește la Sectorul 1! Și trăiește bine. Pentru că leadership-ul organizații PNL Sector 1 urmează alte interese. Pentru PNL+PSD nu există mafia din poliția locală, nu există problema începerii școlilor, problema spitalelor sau alte urgențe. Există o singură problemă: să plătim niște facturi ilegale către firma de salubrizare adusă de ei în primărie. (...) În rest, prioritatea mea este să facem această comunitate prosperă. Că de asta suntem aici. Mai departe, îi las pe cei din PNL și PSD să facă politică și campanie electorală cât doresc. Noi mergem mai departe cu proiectele și angajamentele noastre. Lupta pentru normalitate este una de anduranță. Și vom lupta. Până la capăt”, a scris Clotilde Armand.Oliver Păiuși, viceprimar și consilier USR, a declarat că a transmis direcțiilor din primăriei raportul comisiei de negociere și așteaptă un răspuns.

”Am transmis către direcții să spună punctul de vedere, așteptăm punctul de vedere al aparatului de specialitate. Sper că vom primi răspunsurile azi-mâine. Totul este legat de răspunsul de la Direcția Economică, ca să putem lua o hotărâre împreună”, a explicat Păiuși consilierilor de la PNL și PSD.

Primăria Sectorului 1 are la Romprest datorii de 101 931 867.08 lei, fără penalități, reprezentând contravaloare prestații efectuate și facturate pentru perioada 01.07.2020 - 30.11.2020.

Rezultatul comisiei de negociere

Propunerea agreată de Romprest și consilieri în cadrul comisiei de negociere este următoarea:

documente
(3 Feb 2021) PDF, 284KB
- Romprest propune reducerea temporară a unor programe din cadrul activităților serviciului delegat, pe o perioada limitată, aceste măsuri urmând a reprezenta obiectul unei Hotărâri a Consiliului Local ce se va adopta în condiții de celeritate, un act adițional în acest sens. Mai exact, se propune diminuarea activități pe o perioada de 6 luni astfel încât în 2021 să se ajungă de la un buget de 239,4 mil lei la 199,6 mil lei, reprezentând o scădere cu 16,6% din buget anual estimat inițial.

- În ceea ce privește eșalonarea debitului restant, având în vederea propunerea înaintată în cadrul ședinței de către dnul Viceprimar Oliver-Leon Păiuși de eșalonare a debitului restant pe o perioadă de 6 (șase) luni, Romprest, o consideră oportună, sens în care, acceptă această propunere și este de acord cu această modalitate de plată, oferind și posibilitatea plății integrale a debitului restant, fără a fi luate în calcul în cuprinsul acestui debit restant penalitățile aferente, într-un termen de 8 luni (opt) luni, cu o perioadă de grație efectivă de 3 luni, conform următorului algoritm:

1. plata parțială din întreg debitul restant a unei sume în cuantum de 50.000.000 lei , care se va achita în minimum trei tranșe, aferente lunilor ianuarie, februarie și martie 2021, în așa fel încât cel mai târziu la dată de 12 martie 2021 să fie achitată integral această sumă parțială, Autoritatea contractantă având obligația că cel mai târziu la data de 26 februarie 2021 să achite cel puțin 30.000.000 lei din această suma parțială, aferentă ratelor lunilor ianuarie și parțial februarie 2021;

2. pe toată această perioada, în paralel cu plățile debitului restant, se vor achita și facturile curente aferente prestării serviciilor de salubritate facturate, prin raportare la prestațiile diminuate conform celor agreate;

3. după achitarea sumei de 50.000.000 lei, Romprest este de acord cu acordarea Autorității Contractante a unui termen de grație de 3 luni, începând cu data de 15.03.2021 până la dată de 14.06.2021, în care autoritatea contractantă nu va achita nicio sumă datorată aferentă debitului restant, urmând a efectua doar plata facturilor serviciilor curente de salubritate, la scadență, prin raportare la prestațiile diminuate conform celor agreate;

4. după încetarea termenului de grație acordat, Autoritatea contractantă va achita suma de 51.931.867,08 lei reprezentând diferența de plată până la achitarea integrală a debitului restant, în trei tranșe lunare egale, fiecare rată lunară urmând a fi scadentă la data de 15 a fiecărei luni de eșalonare. Pe parcursul acestei perioade de 8 luni, se vor achita în paralel, la termenul de scadentă conform contract, facturile aferente serviciilor curente de salubritate prin raportare la prestațiile diminuate, aceasta reprezentând o condiție de respectare a eșalonării creanțelor restante.


Criza gunoiului din Sectorul 1

Reamintim că de la finalul lunii noiembrie, timp de câteva săptămâni, firma Romprest nu a mai ridicat depozitele necontrolate de deșeuri din Sectorul 1, din cauză că Primăria avea la vremea respectivă facturi neplătite de 94 milioane lei. Primarul Clotilde Armand a declarat atunci că facturile ar fi umflate și din această cauză nu le plătește. În plus, Primăria Sectorului 1 nu are banii necesari să le plătească, potrivit sursei citate, deoarece vechea administrație a lăsat în buget o gaură de 800 milioane lei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


12750 vizualizari

 • +29 (51 voturi)    
  Aroganta de securist la Romprest (Miercuri, 3 februarie 2021, 19:09)

  emil bobu [utilizator]

  Ce de ticalosi sunt in Romania...
  • -27 (45 voturi)    
   Mda, se numeste capitalism: munca e platita! (Miercuri, 3 februarie 2021, 20:10)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Aroganta aia, mda, se numeste capitalism: munca e platita! Asa e pe planeta Terra; la matale cum e?
   • +23 (33 voturi)    
    Poate furtul a fost platit pana acum la S1! (Miercuri, 3 februarie 2021, 21:29)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Clotilde nu mai doreste sa plateasca decat ce s-a efectuat, nu lucrari neefectuate, scoase din burta mafiotilor care au jupuit Sectorul 1 din PSD si PNL. Tudorache si Chiliman, aceeasi mizerie!
    Cat iti da Tudorache ca sa bati campii? Intreb pentru un prieten care te vede mereu pe forum disperat ... ;)
    • -22 (34 voturi)    
     Pana una-alta, plateste conform contractului (Miercuri, 3 februarie 2021, 22:22)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     Pana una-alta, Clotilduta plateste conform contractului. Daca nu, iaca penalizari. Pe care tot locuitorii sectorului le platesc. Ham-ham-ul tau si al altor #rezisti NU SE PUNE; daca e in stare, Clotilduta vine cu un contract mai bun, nu cu ham-ham.
     • +14 (26 voturi)    
      Cu alte cuvinte esti de acord cu furtul, nu? (Miercuri, 3 februarie 2021, 22:40)

      Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Contractul e prost, se plateste munca neprestata dar trebuie platit ca asa vor mafiotii gunoaielor si cu tine, nu-i asa? Si ii plangeti pe locuitorii Sectorului 1, pe care ii jupuiti de aproape 10 ani. Ne crezi imbecili ca sustinatorii PSD si AUR? (editat de moderator. ultimul avertisment pentru jigniri)
     • +10 (18 voturi)    
      vad ca nu te lasi deloc, (Miercuri, 3 februarie 2021, 22:51)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      ai tu ceva cu #rezistii acestia, prea ii ataci pe unde ii prinzi. Unde vezi un #rezist, acole te legi de el.
      • +4 (4 voturi)    
       De ce nu-l amenință pe fostul primar. (Joi, 4 februarie 2021, 12:29)

       asavreau [utilizator] i-a raspuns lui bancher

       Că el nu a plătit. Și dacă nu a plătit , poate nu justificau valoarea din factură.
   • +17 (23 voturi)    
    pai aici e buba, (Miercuri, 3 februarie 2021, 22:49)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    ca firma Romprest a cerut preturi mult mai mari decat cele negoiciate , posibil incurajata de fostul primar Tudorache. Asa s-a ajuns la datoria istorica pe care primaria o are in prezent fata de ei.
    • -15 (19 voturi)    
     pai (Joi, 4 februarie 2021, 1:10)

     jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     si de unde stii tu asta? de la sediul usr?
     • +5 (5 voturi)    
      de la Clotillde Armande (Joi, 4 februarie 2021, 12:22)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

      care a si prezentat documente in acest sens.
   • -2 (2 voturi)    
    Si in plus (Joi, 4 februarie 2021, 15:10)

    BuzzBuzzard [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Contractele trebuie asumate si platite , chiar daca au fost semnate de dusmanii de clasa !
  • -10 (20 voturi)    
   mdea (Joi, 4 februarie 2021, 1:09)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   cred ca nu stai in sector in primul rand ca sa vorbesti. aroganta asta frantuzita trebuie sa dispara in 2024!
  • +1 (9 voturi)    
   Asa te-a invatat la Moscova, rusnacule? (Joi, 4 februarie 2021, 10:05)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Ca trebuie sa il injuri pe cine isi cere banii conform contractului? La tine la Moscova, lumea lucreaza pe voluntariat, nu e platita, ca Putin nu va plateste.
   Noi suntem in capitalism, munca trebuie platita conform contractului.
 • -31 (45 voturi)    
  Da, da' acoperisul ala la cladirea istorica... (Miercuri, 3 februarie 2021, 19:16)

  newlook [utilizator]

  Plata salubrizarii NU e treaba primarului...
  ....da' acoperisul ala la cladirea istorica a altuia...

  N-asa?
  • +11 (29 voturi)    
   iar ai luat minus postacule... (Miercuri, 3 februarie 2021, 20:09)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   iar ai luat minus postacule... :))))))
   • +11 (21 voturi)    
    E campion! (Miercuri, 3 februarie 2021, 21:34)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    Si platit la numarul de minusuri pe care le ia! :)))
   • -13 (21 voturi)    
    Daaaa, sunt in depresie! (Miercuri, 3 februarie 2021, 22:24)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    "iar ai luat minus postacule... :))))))"
    =====================
    hahahahaha, ai si matale o misiune.
 • +18 (36 voturi)    
  facturi umflate cu nesimtire (Miercuri, 3 februarie 2021, 19:21)

  PrivireCritica [utilizator]

  Contractul trebuie reziliat de urgenta, facturile sunt nesimtit de mari, un sector intreg plateste ca patronul firmei, implicat in multe procese , sa huzureasca pe Coasta de Azur
  • -21 (35 voturi)    
   Rezilierea e pe bani, n-ai aflat? (Miercuri, 3 februarie 2021, 20:08)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   Rezilierea e pe bani, n-ai aflat?

   In plus, dincolo de parerea matale de eSpert #rezist de facebuci, Clotilduta a pus alaturi vreo oferta mai buna, sa-i rupa p'astia?

   Da' ce conteaza, n'asa? Capra vecinului a murit; e si el innecat in gunaoie, ca tine, n'asa?
  • -6 (24 voturi)    
   Rezilierea contractului (Miercuri, 3 februarie 2021, 20:55)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   Pai asta se si doreste, la reziliere Patronul ala de care zici tu (sunt mai multi) va primi peste 250 milioane euro intr-o zi!!!

   Tu chiar crezi ca intamplator, asa dintr-o data nu mai sunt bani de gunoi in Sectorul 1? Astea sunt manevre vechi de devalizare rapida a banului public, maine o vezi pe primarita ca cere 1 miliard si ceva de lei de la guvern sau marirea capacitatii de imprumut a primariei, va plati rezilierea si va face contract pe aceiasi bani sau mai multi cu firma care deja achizitioneaza gunoierele la ora actuala.

   Nu ne-am nascut ieri si nici sectorul 1 nu va ramane cu gunoiul neridicat...dar banii...aia cu siguranta se vor evapora...
   • +19 (19 voturi)    
    solutia nu este rezilierea contractului.. (Miercuri, 3 februarie 2021, 22:59)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

    clauza de reziliere e prea mare. Pur si simplu angajezi o alta firma sa iti ia gunoiul, iar pe Romprest ii lasi asa pana le expira contractul (adica au contract dar nu ii lasi sa iti ridice gunoiul). Nu scrie nicaieiri ca trebuie sa faci contract cu o singura firma.
    • 0 (8 voturi)    
     Reziliere (Miercuri, 3 februarie 2021, 23:49)

     FortApache [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     Se obtine in felul acesta al 2-lea caz "Fratii Micula" ...peste 10 ani 250 milioane vor fi 5-600.

     E greu cu contractele astea iar interesele de fiecare data graviteaza in jurul parandaratului, in Romania cand statul se cearta cu privatul...inseamna ca nu se misca spaga si e nasol.

     Merge banul...e lapte si miere peste tot.
     • +3 (3 voturi)    
      pai... (Joi, 4 februarie 2021, 13:02)

      mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

      tocmai despre asta este vorba in propozitie: niste juristi ca lumea nu numai cu "stiinta de carte" ci si cu "caracterul la ei"! Contractul se poate rezilia, cu stiinta de carte/caracter/vointa/curaj, comparatia cu fratii Micula este fortata si exagerata, nici pe departe nu este valabila in cazul Romprest! Dar na, suntem in Romanica, de unde atata caracter la juristii nostrii? Si uite asa Clotilde este lasata singura, ca tot este ea frantuzoaica la origini dupa ce ca este si femeie!
      • +2 (2 voturi)    
       Ok (Joi, 4 februarie 2021, 16:01)

       FortApache [utilizator] i-a raspuns lui mamenervat

       Cu surorile Micula a fost treaba de taxe si taxare intracomunitara, tratate si alte treburi intre tari, alta mancare de peste...corect, insa nici ei nu au disputat 400 milioane euro cat su incasat in final...curtea aceea de arbitraj de la NY a facut din 170 milioane...400 in mai putin de 10 ani (puteau sa faca mai mult).

       Am vrut sa spun ca si aici cu siguranta clauza de reziliere care anul asta e de aprox 250 milioane (asa se alinta primaria prin presa) cu siguranta se gaseste o comisie, comitet, curte, institutie din lumea asta sa o transforme in cel putin dublul sumei...de aici comparatia cu surorile Micula.

       Eu daca eram in locul primaritei, mergeam la guvern impreuna cu hotararea de consiliu local sa ma ajute sa pot imprumuta suma, de mana cu portarul din primarie mergeam la banca, plateam rezilierea, scriam cu mana mea si stampila consiliului actul de reziliere copiat exact cum scrie in contractul fidic actual pas cu pas , notificam compania si salvam populatia de circ si bani aruncati pe procese aiurea.

       Insa am impresia ca nu are sustinerea consiliului local si trebusoara asta este una personala...sunt bani multi la mijloc, cine stie ce aranjamente sunt intre ei si noi habar nu avem.
       • +2 (2 voturi)    
        personal... (Joi, 4 februarie 2021, 19:47)

        mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

        nu sunt de acord sa platesc 250 mil euro (habar n-aveam de suma asta, desi sunt direct interesat in calitate de locuitor in sect.1) din taxe si impozite (de la guvern sau de la primarie, tot banii nostrii sunt "pe masa"). As incerca cum v-am spus, calea legala, contractul are si alte clauze, cum v-am spus este nevoie de juristi competenti/corecti, cu ocazia asta se poate vedea ce este, cu adevarat, cu clauza asta de 250 mil euro...ca nu este chiar ce pare,,,,Un audit independent al activitatii intregii primarii ar fi fost neaparat necesar, atunci ar fi aparut multe, dar multe...(stiu ce spun), presupun ca fara sprijinul consilierilor acesta nu poate fi facut, desi a fost promis. Si inca ceva, majoritatea salariatilor din primaria sector 1, sunt corupti, problemele incep chiar de la poarta si registratura...Va rog sa ma credeti, Clotilde Armand este fata desteapta si luptatoaare, dar in lupta asta cu mafia firmelor (stat si privat, fara discriminare) si mafia interna din primarie, este cam singura. O seara buna va urez!
  • -10 (14 voturi)    
   haha (Joi, 4 februarie 2021, 1:12)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   in primul rand cei care nu stau in sector, numiti si sectantii usr care sunt peste tot ca adventistii de ziua a saptea, ar trebui sa se abtina. romprest a facut treaba si n-o sa faca frantuzita asta nici jumatate din ce a facut chiliman care...pana la urma nici n-a mai fost condamnat!
   • +2 (2 voturi)    
    da, dar Chiliman nu mai e primar de peste (Joi, 4 februarie 2021, 12:24)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

    4 ani. Acum vorbim de Tudorache si contractul abuziv facut cu Romprest.
  • +1 (1 vot)    
   Lupta de clasa ? (Joi, 4 februarie 2021, 10:25)

   Relaxat [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   .
 • +14 (32 voturi)    
  Dar acest gunoi romprest cine il ridica. (Miercuri, 3 februarie 2021, 19:35)

  dezamagitul [utilizator]

  Ca si alte mizerii de firme abonate la servicii bine platite fara nici o concurenta si cu sume destul de mari pe carel le impart cu cei care i-i favorizeaza.
  • +12 (16 voturi)    
   DNA-ul (Miercuri, 3 februarie 2021, 20:09)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui dezamagitul

   DNA-ul
  • +1 (1 vot)    
   Romprest este... (Joi, 4 februarie 2021, 13:05)

   TheBlizzard [utilizator] i-a raspuns lui dezamagitul

   ...firma de casa PSD. Se stie! De multi ani.
   Ce sa vezi...? Nu mai merge jucaria.......
 • -14 (24 voturi)    
  Vai steaua noastra (Miercuri, 3 februarie 2021, 19:51)

  cetateanulmodern [utilizator]

  Cucoana, daca in tot mandatul tau o sa dai vina pe tandemul PNL&PSD nu mai prinzi un mandat nici tu nici un alt candidat USR. Si nu imi este ca nu mai castigati voi ci ca vina iara PSD-ul la putere 10 ani.....
  • +10 (16 voturi)    
   Cum o dai, tot nu e bine! (Miercuri, 3 februarie 2021, 21:33)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui cetateanulmodern

   Daca ne spune adevarul si ca rezilierea e uriasa, nu e bine, daca reziliaza nu e bine ca e mare rezilierea. Tu stii ce vorbesti "modernule", ca sa nu-ti spun "esential" pentru mafia gunoaielor? Ne crezi pe toti niste idioti ca cei care cred fake-urile tale?
 • -9 (21 voturi)    
  Hmm! (Miercuri, 3 februarie 2021, 20:45)

  HChifteluta [utilizator]

  Siii... "alte firme de salubrizare de pe lumea asta", muncesc pe gratis? Sau... "alte firme de salubrizare de pe lumea asta" sunt Frantuzesti, cumva?
 • -2 (10 voturi)    
  Trebuie interzisa reciclarea in localitati. Rompre (Miercuri, 3 februarie 2021, 20:50)

  D-or [utilizator]

  e o sursa majora de poluare cu masinile si instalatiile care toaca si preseaza reciclabilele.
 • +2 (4 voturi)    
  Din bube, mucegaiuri şi noroi (Miercuri, 3 februarie 2021, 21:52)

  VOX. [utilizator]

  Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi.
 • -1 (9 voturi)    
  Mediere (Miercuri, 3 februarie 2021, 23:59)

  independentu [utilizator]

  Hai sa negociem: scadem tarifele, esalonam, perioada de gratie samd.
  Cad de acord toti, iar Chlotilde: nu platesc, ca n-am bani!
  • -5 (7 voturi)    
   gresit (Joi, 4 februarie 2021, 1:26)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui independentu

   nu platesc ca m-au sunat sefii gradati din franta cu masinile de gunoi sh frantuzesti,ca n-au unde sa le duca :)
 • 0 (8 voturi)    
  Moromete: N-am (Joi, 4 februarie 2021, 0:27)

  Tyrion.lann [utilizator]

  Din pacate genul acesta de argument e pueril.
  Sa reduca salariile la angajati, sa dea afara angajatii redundanti, sa reduca cheltuielile cu cultura, sport si alte lucruri care nu sunt strict esentiale. Sa puna o taxa speciala pentru gunoi.

  Deocamdata ridicarea gunoiului e "gratuita" la S1. La mine in S2 a fost in urma contract individual cu firma, apoi taxa, acum urmeaza probabil contract din nou sau taxa penalizatoare. Deci surse de venit se pot gasi, reduceri de cheltuieli se pot face daca exista vointa.

  Asta e rolul unui primar care este un manager competent, sa optimizeze cheltuielile.

  Textul asta cu nu am bani este exact ce madam Pandele debita in trecut, avem totusi teoretic pretentii mai mari.

  Cu privire la ilegalitatea facturilor, plangere penala la Parchet pentru frauda sau stop cu acuzatiile. Una din doua.
  • 0 (8 voturi)    
   Reziliere (Joi, 4 februarie 2021, 2:13)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Tyrion.lann

   Corect, gunoiul menajer de la populatie se rezolva...20 lei pe luna si gata.

   Aici este vorba despre minciuna prin omisiune si santaj, primarita nu vorbeste despre curatenia stradala si amenajarea soatiilor verzi, dezapezire, parti integrante din contract, acolo e buba, acolo este grosul banilor.

   Cineva are pregatita o firma care sa preia treaba asta si nu stie cum sa faca mai repede contractul. Primarita e capabila sa plateasca suma de reziliere ca doar nu da de la maica-sa, da tot de la fraieri.

   Ironia sortii face ca acum 10-12 ani, curatenia si gunoiul a fost preluat tot in forta prin aceeasi metoda de Romprest cu girul lui Chiliman in detrimentul firmei Rebu parca a lui Cezar Preda PDL. Chiliman nu a mai platit si a fortat rezilierea contractului avand aranjamentul facut cu urmatorii. Nu-ti trebuie multa scoala sa observi chiar daca citesti presa vremii.

   Concluzie, nu merge spaga...e prapad. Parandaratul nu se ia de la oricine, se ia de la cine trebuie si cu asta basta.
 • -1 (5 voturi)    
  rezolvare (Joi, 4 februarie 2021, 13:24)

  costelo999 [utilizator]

  clocotilda sa nu plateasca nimic, romprestu sa lase gunoiul in strada, e iarna nu se-mpute, o sa adune ea gunoiul cu salariatii de la adp si cu masinutele lor, amenda grasa pentru cine arunca gunoiul ca are politie locala berechet, spre primavara o sa incheie un alt contract cu firma care trebuie, iar penalizarile o sa le plateasca primarul care va veni dupa ea, si uite rezolvarea simpla pluserista.
 • 0 (2 voturi)    
  Nu recomand (Joi, 4 februarie 2021, 17:01)

  Relaxat [utilizator]

  Nu recomand niciunui primar sa genereze situatii in care cetatenii sa devina ostatici.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by