VIDEO Pistele de biciclete trasate pe Splaiul Independenței sunt folosite ca bandă de circulație sau ca parcare pentru mașinile oprite neregulamentar

de Victor Cozmei, Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 31 iulie 2020, 9:50 Actualitate | Administratie Locala


Pista de biciclete de pe Splaiul Independentei
Foto: Hotnews
Noile piste de biciclete vopsite de Primăria Capitalei pe prima bandă de pe fiecare sens al Splaiului Independenței între Națiunile Unite și Pod Grozăvești nu prea pot fi folosite de către bicicliști pe mare parte din lungimea lor. În multe locuri pista e ocupată de mașini parcate neregulamentar, iar în alte zone mașinile și chiar autobuzele și troleibuzele STB le folosesc pe post de bandă de circulație.

Primăria Capitalei amenajează piste de biciclete pe prima bandă de circulație de pe ambele sensuri ale Splaiului Independenței, între Piața Națiunile Unite și Podul Grozăvești, un proiect care ar trebui să se finalizeze în aceste zile. Deja pe mare parte din lungimea pistelor au fost trasate marcajele necesare și s-au montat semnele de circulație care avertizează șoferii că prima bandă este rezervată doar bicicletelor.

Reprezentanții PMB informau pentru HotNews.ro că pistele vor fi delimitate de restul carosabilului prin marcaje pe asfalt și cu stâlpișori direcționali în intersecții.

În prezent, după cum au putut observa reporterii HotNews.ro în teren, pistele de biciclete sunt în mare parte nefuncționale și nu pot fi folosite de către cicliști. Asta pentru că în multe locuri pe noile piste sunt parcate mașini (fie în zone care în trecut erau folosite regulamentar ca parcare la trotuar, fie în zone unde și dinaintea noilor marcaje oprirea era interzisă).

În plus, în zonele unde pista e liberă, de cele mai multe ori în trafic intră mașini pe ea și e folosită ca bandă de circulație. La fel fac și mulți șoferi ai STB care circulă cu autobuzele sau troleibuzele pe noile piste, deși nici un marcaj nu arată că acestea ar putea fi folosite în comun.

Un alt aspect remarcat în teren: marcajele proaspăt trase (de o săptămână sau două) deja au început să se murdărească și să nu se mai vadă practic în mai multe locuri. Arată ca și cum ar fi niște marcaje cu o vechime de cel puțin câțiva ani.
Lucrările sunt executate de Compania Municipală Străzi, Drumuri și Pasaje București.

Primăria Capitalei a obținut încă din 2014 o finanțare de 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru a amenaja 100 de km de piste pentru biciclete. Instituția a reușit însă să facă proiectul tehnic ca să acceseze banii abia în 2018, atunci când au și început lucrările la primul tronson, Piaţa Victoriei - Bdul. Aviatorilor – bdul. Beijing - str. Nicolae Caranfil – Șos. Pipera, finalizat în prezent.

Patru trasee de piste pentru biciclete care totalizează circa 48 de km


Traseul 1 are două ramificații:

 • Ramura 1: Piaţa Victoriei - Bdul. Aviatorilor – bdul. Beijing - str. Nicolae Caranfil – Șos. Pipera;
 • Ramura 2: Bdul. Constantin Prezan - Șos. Kiseleff - Piața Presei Libere

Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfășoară acest traseu este de cca. 7,70 km, iar lungimea totală a pistelor de bicicliști proiectate este de cca. 9,30 km.

Traseul 2

 • P-ța Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Șos. Ștefan cel Mare – Șos. Mihai Bravu.

Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfășoară acest traseu este de cca. 8,60 km, iar lungimea totală a pistelor de bicicliști proiectate este de cca. 17,20 km. Suprafața totală de teren ocupată de realizarea pistelor destinate circulației bicicliștilor este de cca. 56.930mp.

Traseul 3
 • Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Splaiul Independenței – Bd. Națiunile Unite (Pod Grozăvești)

Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfășoară acest traseu este de cca. 5,50km, iar lungimea totală a pistelor de bicicliști proiectate este de cca. 10,15km. Suprafața totală de teren ocupată de realizarea pistelor destinate circulației bicicliștilor este de cca. 37.850mp.

Traseul 4
 • Bd. Libertății – Piața Constituției – Bd. Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia – Stadionul Național.

Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfășoară acest traseu este de cca. 6,19 km, iar lungimea totală a pistelor de bicicliști proiectate este de cca. 11,60km.

Suprafață totală de teren ocupată de realizarea pistelor destinate circulației bicicliștilor este de cca. 44.250mp. Suprafața totală ocupată de lucrările de realizare ale acestei piste este de 166.530mp.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20127 vizualizari

 • +58 (68 voturi)    
  In Bucuresti, ca peste tot in tara (Vineri, 31 iulie 2020, 9:56)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Politia se face ca nu vede. Pâlcuri de polițai stau la taclale cu gagici chiar langa masinile parcate ilegal si nu le pasa - o imagine pe care o intâlnesti curent in Iași, de exemplu.
  • -16 (36 voturi)    
   Lucrurile la noi sunt facute cu fundul! (Vineri, 31 iulie 2020, 11:55)

   mircea112 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Problema nu e ca nu se dau amenzi, problema este ca in loc sa faci parcari sa descongestionezi zona, sa largesti, sa faci benzi pentru STB, autoturisme, dupa care sa faci piste de biciclete, vii intr-o zona super aglomerata si incepi sa desenezi pe sosea! Si-ii pui pe unii sa se certe cu altii: biciclistii cu automobilistii, STB - cu biciclistii, politistii cu automobilistii. De ce? Ca sa sparga primaria milioane pe niste dungi pe asfalt puse prost
   • +1 (13 voturi)    
    Spray cu silicon sau wd40 pe geamuri si manere (Vineri, 31 iulie 2020, 17:01)

    Qwazi [utilizator] i-a raspuns lui mircea112

    si pe stergatoare.
    Nu mai vezi nimic din interior, stergatoarele contaminate trebuie aruncate, chederele la fel, freci la geamuri ore in sir, iar siliconul de pe maini, odata pus pe volan sau schimbator acolo ramane.
    Astfel, masinile devin mai curate si mai disciplinate.
  • +11 (19 voturi)    
   Asta, (Vineri, 31 iulie 2020, 12:02)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   daca nu sunt "cazati" pe anga vreo shaormerie si asteapta ca milogii sa li se dea fara bani; normal, ei sunt ...siguranta si incedere.
   Dar apropo, tov. primar ce pazeste, nu are si ea politia ei?
  • -7 (25 voturi)    
   A sunat cineva la politie ? (Vineri, 31 iulie 2020, 12:15)

   Frankie [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   A sunat cineva la politie ? Sau doar dam share pe facebook ca asa e mai cool? Ca doar pe facebook se rezolva problemele noastre.
   • +4 (12 voturi)    
    Prietene... (Vineri, 31 iulie 2020, 14:24)

    tddrg [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

    ... ignorant (sau si tu parchezi pe pistele de bicicleta?). Politia este platita (gras) sa patruleze si sa verifice. Daca un reporter poate sa faca asta, de ce politia nu face? Pentru ce isi iau salariile? Ca nju fac nimic (bun).
   • +2 (6 voturi)    
    Eu am sunat. (Vineri, 31 iulie 2020, 23:53)

    Cuca [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

    Si mi s-a dat flit. Am fost luat la misto. Odata l-am vazut pe unul care a intrat pe rosu chiar prin fata unui politist, si mi-a spus ca "fugi dumneata dupa el, prinde-l, adu-l la mine, si eu o sa il cert". Cand l-am intrebat cum il cheama, politistul respectiv mi-a cerut actele si m-a amenintat cu amenda. Nu aveam chef sa pierd vremea prin tribunale razboindu-ma cu idiotii, asa ca am cedat, recunosc.
   • 0 (0 voturi)    
    @Cuca ai mentalitate mioritica (Sâmbătă, 1 august 2020, 12:23)

    Frankie [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

    Din pacate 90% dintre romani eu mentalitatea ta. De aia nu se intampla nimic bun in Romania....
  • +19 (27 voturi)    
   Romanii sunt un dezastru. (Vineri, 31 iulie 2020, 12:25)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Cineva sa aduca farashul, sa maturam romanii, vai de capul lor, poporul asta e praf.
   • -2 (12 voturi)    
    eh.. (Vineri, 31 iulie 2020, 14:29)

    vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    de ce, ca nu suntem ca nemtii?

    S au mai vazut si la case mai mari, sa nu crezi ca in londra sau in paris mediul si oamenii sunt mai prietenosi cu biciclistii, sau cel putin nu cu mult, nu stiu cum mai e situatia acum ca nu am mai fost de vreo 3 ani.

    Suntem si noi la inceput, pana ne obisnuim cu bicilistii mai trebuie sa treaca 2 3 ani.
    • +2 (4 voturi)    
     2-3 ani o gluma buna (Vineri, 31 iulie 2020, 23:14)

     asrock [utilizator] i-a raspuns lui vindicomvs

     nici este 20-30 de ani situatia nu va fi mai buna.
  • +5 (13 voturi)    
   În București, ca nicăieri în țară (Vineri, 31 iulie 2020, 14:15)

   gebica [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Nu se vrea rezolvată problema, ci doar să se sifoneze cele 10 milioane prin compania primăresei, care vopsește cu vopsea de doi lei și fură restul.
   Aceste piste mai sunt și praf electoral în ochii naivilor. La nivelul de educație al miticilor bucureșteni nu pot fi utilizabile decît piste cu borduri înalte ca pe Calea Victoriei - uneori și pe alea mai vezi cîte-o mașină pe care trebuie să o ocolești în înjurăturile șoferului atenționat.
   Tot în România, dar la un alt nivel de civism (Brașov), problema a fost rezolvată mulțumitor, cu simple dungi întrerupte pe marginea tuturor străzilor importante. Investiția e aproape zero, în condițiile în care nu vezi vreo mașină pe ele, iar vopseaua e aceaași cu cea a străzii. Ce merge în Brașov nu merge în Bucureștiul care s-a învățat doar cu bordurile. După ce repunem educația în drepturile și obligațiile ei, nu vom mai avea nevoie de cele 10 milioane. Acum sunt necesare, doar ca să fie furate. Bicicliștii oricum nu au ce căuta în toată combinația.
  • +1 (3 voturi)    
   @Ochii_pe_voi (Vineri, 31 iulie 2020, 23:49)

   Cuca [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Da, da, de cate ori am vazut scena asta.... si daca ma duc la ei sa le spun "Nu l-ati vazut pe ala ca a intrat pe rosu", sau chestii de genul asta, tot pe mine ma iau la **** pe motiv ca le-am deranjat siesta.

   Aloooo, ministrul de interne ! Se aude ???
 • +45 (59 voturi)    
  Pistele de biciclete au fost ocupate a doua zi (Vineri, 31 iulie 2020, 9:58)

  Boham [utilizator]

  eu stau in zona asa ca am vazut exact ce si cum

  - de la unirii pana la acel peco de langa primarie pistele de biciclete au fost ocupate a 2-a zi dupa terminarea lucrarilor

  acea banda a fost tot timpul folosita ILEGAL ca parcare, Politia nu face nimic nici cea nationala si nici cea locala, ei umbla dupa oameni fara masca

  - liniile ALBE trasate pe sosea, inclusiv cele de treceri pietoni erau de-a 2 a zi GRI si acum aproape ca nu se mai vad pt ca ei au permis circulatia masinilor imediat dupa ce le-au trasat, nu au asteptat nici macar 2 ore sa se usuce

  - au lasat gropile din asfalt din a 2-a si a 3-a banda pe unde trec masinile si au reparat p[rima banda unde e PARCAREA
  • +25 (31 voturi)    
   bravo (Vineri, 31 iulie 2020, 10:38)

   madafaca [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   Pai ce putem spune? Lucru romanesc.
   In plus, asta ne este educatia, se vede din poze.
   Romanii pe langa ca sunt extrem de nedisciplinati si needucati sunt si "descurcareti".
   Pozele alea descriu starea Romaniei de acum:
   adica pe o parte ne plangem ca o ducem rau.
   pe cealalta parte nu respectam nici o regula.
   • +14 (16 voturi)    
    Pai ce putem spune?.. (Vineri, 31 iulie 2020, 12:00)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui madafaca

    Putem spune rudelor si prietenilor ca anul asta ar fi cazul sa mearga la vot!
  • 0 (4 voturi)    
   Prima banda (Vineri, 31 iulie 2020, 11:07)

   SavinMitranescu [anonim] i-a raspuns lui Boham

   ..."p[rima banda unde e PARCAREA".
   Parca pe prima banda era pista de biciclete, nu?
  • +15 (21 voturi)    
   In mod normal, pentru blocarea unui drum public (Vineri, 31 iulie 2020, 12:14)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   se face dosar penal. Simplu, nu ? Problema e ca nu exista vointa politica. S-au trasat niste dungi pe asfalt, s-au mai facut incercari din astea, ca sa para ca se face ceva pentru biciclisti, ca deh, campanie electorala. Este tipic romanesc ce se intampla, si desi in teorie ar fi un inceput bun, lucrurile nu se duc pana la capat si se transforma in frectie la picior de lemn.

   Daca ar exista vointa politica, as pune 3-4 masni neinscriptionate si cu politisti imbracati in civil, cu camere peste tot, sa se plimbe prin Bucuresti si sa filmeze toate abaterile din trafic, iar celor prinsi, le-as trimite direct amenda, fara discutie. Si-ar scoate salariile si cheltuielile inzecit.

   Insa ar tipa unii, aia nesimtiti si cu 3 neuroni, ca e stat politienesc. Nu, tata, stat politienesc e cand se iau de tine NEVINOVAT. Altfel, este domnia legii.
   Insa nici politicienii nu vor asta. Ei sunt niste infractori care au nevoie de voturile altor infractori.
  • +4 (6 voturi)    
   well (Vineri, 31 iulie 2020, 14:42)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   "Politia nu face nimic nici cea nationala si nici cea locala, ei umbla dupa oameni fara masca"


   Nici macar asta nu fac!
 • -16 (54 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 31 iulie 2020, 10:01)

  [anonim]

  • +17 (29 voturi)    
   mare (Vineri, 31 iulie 2020, 10:23)

   aducatoruladevarului [utilizator] i-a raspuns lui

   prost.
   • -1 (27 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 31 iulie 2020, 10:58)

    [anonim] i-a raspuns lui aducatoruladevarului

    • +6 (26 voturi)    
     Stai putin sa inteleg (Vineri, 31 iulie 2020, 11:11)

     JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui

     Tu dai vina pe militian ca esti tu gibon?
     • +3 (19 voturi)    
      Nu intelegi (Vineri, 31 iulie 2020, 12:02)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

      A fost o ironie prea fina pentru tine.

      In tara in care legile nu sunt obligatorii, doar fraierii le respecta.
     • +3 (11 voturi)    
      "pwned" (Vineri, 31 iulie 2020, 12:23)

      Qu [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

      Asta e clar ...ca n-ai inteles.
     • +3 (11 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 31 iulie 2020, 13:02)

      [anonim] i-a raspuns lui JustinCase

     • +1 (3 voturi)    
      mare,mare (Vineri, 31 iulie 2020, 13:34)

      persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

      dar cu crengi.
   • -2 (2 voturi)    
    Facut (Vineri, 31 iulie 2020, 13:33)

    persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui aducatoruladevarului

    gramada.
  • +8 (20 voturi)    
   Atitudine (Vineri, 31 iulie 2020, 10:24)

   RAFL [anonim] i-a raspuns lui

   Atitudine de român nesimțit. S-ar rezolva cu siguranță cu 2-3 amenzi.
   • +5 (17 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 31 iulie 2020, 10:55)

    [anonim] i-a raspuns lui RAFL

   • 0 (14 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 31 iulie 2020, 10:57)

    [anonim] i-a raspuns lui RAFL

  • +5 (9 voturi)    
   . (Vineri, 31 iulie 2020, 10:43)

   albastru de Romania [utilizator] i-a raspuns lui

   buna ironie
  • +2 (16 voturi)    
   :))) (Vineri, 31 iulie 2020, 10:48)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui

   Clar nu stii nivelul astora de pe aici, daca te astepti la IQ cu 3 digiti facand comentarii d'astea :D
   • +4 (18 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 31 iulie 2020, 10:55)

    [anonim] i-a raspuns lui Nevermind

    • +1 (13 voturi)    
     neah (Vineri, 31 iulie 2020, 12:11)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui

     Doar atat pot. Lasa cum se cred ei in bula lor safe si frumi sau varianta cubicle.
  • -3 (9 voturi)    
   Parcheaza in casa ta, (Vineri, 31 iulie 2020, 12:03)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui

   .... amaratule.
   La IQ-ul tau, mi-e teama ca ma asculti!
 • +24 (24 voturi)    
  Lasati (Vineri, 31 iulie 2020, 10:05)

  Fanel01 [utilizator]

  Lasati ca nu este problema , e bine ca s-au pus borduri duble sa delimiteze un spatiu verde de trotuar ,probabil sa nu intre greuerii de pe iarba pe asfalt.
 • +15 (21 voturi)    
  Remember Udrea!! (Vineri, 31 iulie 2020, 10:11)

  mircea112 [utilizator]

  Schema asta a fost folosita cu succes acum mai bine de 10 ani de Elena Udrea, cand pe bani multi au fost pictate trotuare si sosele si declarate in statistici piste de biciclete si parcari auto! Realitatea a fost ca toata lumea si-a dat seama ca o simpla vopsea pe asfalt nu determina un loc sa fie parcare sau pista de bicicleta daca locul nu permite!
  Se pare ca DUamna Firea a invatat de la "cei mai buni" iar in campanie o sa aflam cu a marit ea lungimea pistelor de biciclete in Bucuresti cu 100Km
 • +21 (27 voturi)    
  firea n-a fost in stare sa refaca marcajele! (Vineri, 31 iulie 2020, 10:11)

  Andy500 [utilizator]

  In 4 ani, de cand a promis 'revolutia in trafic'!
  Sunt bulevarde intregi fara niciun marcaj, de strazile mai mici nici nu mai vorbesc!
  Iar pe unde au facut, s-a facut in bataie de joc, ca s-au sters dupa 3 zile!
  Bataie de joc la adresa banului public!
  La fel si faptul ca au marit la 10 ron/h parcarea, dar ii lasa pe toti sa parcheze oriunde au chef!

  Deci votati-o, ca e buna pentru bucuresteni!
 • 0 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 31 iulie 2020, 10:17)

  [anonim]

  • +6 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 31 iulie 2020, 10:25)

   [anonim] i-a raspuns lui

 • +9 (11 voturi)    
  acum (Vineri, 31 iulie 2020, 10:44)

  martel55 [utilizator]

  serios, chiar aveati asteptari de la actualul primar s afaca ceva utilizabil? nu ne-am lmaurit in 4 ani ca din tot ce a facut nimic nu a fost facut dpdpv al utilizatii si al lucrurlui bine facut, ci doar sa cheltuie bani sa zica ca a inaugurat ceva, stiind bine ca presa in general uita apoi sa mai verifice daca inestitia e si utilizabila?
 • -10 (18 voturi)    
  mda (Vineri, 31 iulie 2020, 10:49)

  Nevermind [utilizator]

  Clar vor fi pline de biciclisti la prima ploicica sau cum da frigutzu.
  • 0 (4 voturi)    
   Funny (Vineri, 31 iulie 2020, 16:58)

   RaduVochina [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   Este funny ca tocmai astia ca tine care nu suporta biciclistii si mersul pe jos sunt primii care nu mai ies din casa fara masina la prima ploicica, sau cand da frigutzu sau caldutzu.
   • +2 (2 voturi)    
    so? (Vineri, 31 iulie 2020, 23:55)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui RaduVochina

    Diferenta majora e ca eu NU sunt ipocrit. Nu zbier dupa piste si multilat bucuresti doar ca suna bine si nu dau fuga la masina dupa ce bag bicla in balcon sau atarnata strategic pe perete, cum vine frigutzu.

    La mine e simplu, masina sau moto. Eu nu ma plimb ci ma deplasez intre A si B si ma intereseaza sa se intample cat mai repede. Daca lucram la loc fix, probabil serveam metrou.
 • +6 (8 voturi)    
  Revolutia (Vineri, 31 iulie 2020, 10:52)

  Laic [utilizator]

  in trafic !
 • +9 (11 voturi)    
  Se aștepta cineva la altceva? (Vineri, 31 iulie 2020, 10:58)

  gmk [utilizator]

  Așa e când nu pui separatoare sau dai amenzi, din păcate nu te poți baza pe bunul simț al șoferilor.
 • +2 (10 voturi)    
  Daca vorbea cu Videanu punea si borduri (Vineri, 31 iulie 2020, 11:16)

  bigbrother [utilizator]

  Poate i-au mai ramas fostului primar niste borduri de granit sau marmura, evident la suprapret..

  Serios acum, pana nu sunt separate acele piste de biciclete de carosabil nici ca se va intampla astfel, bizonii au soriciul gros iar politia e sublima dar lipseste cu desavarsire, sunt la siesta in spatele blocurilor.

  Sunt curios daca s-a discutat vreun moment cu biciclistii, din cate stiu exista cateva asociatii in Bucuresti care ar fi putut furniza informatii esentiale pentru aceste piste in privinta latimii, culorilor folosite si separatoarelor. Dar la cum sunt facute, pare iar o lucrare de cateva milioane pe care politia o va declara gresit facuta si o luam de la capat.
 • +10 (12 voturi)    
  Asa se fac pistele de bicicleta!!! (Vineri, 31 iulie 2020, 11:20)

  Martinezu [utilizator]

  In Bucuresti.
  De la o dunga pe trotoar , s-a mers putin mai departe si s-a trasat o dunga mai lata pe astfalt.
  Probabil ca nimeni nu a vazut in schimburile de eperienta pe afara, cum se fac ele la straini.
  In plus, dupa ce ai introdus o noua regula iei masuri sa se respecte care continua pana oamenii se obisnuiesc cu noile regului.
  De cand traiesc in afara tarii nu am vazut un caz in care politia sa dea amenda pentru parcare sau blocarea pistei de biciclete. dar toata lumea stie ca asa ceva nu se face. Pur si simplu. Probabil ca demult ina alte timpuri cand societatea se civiliza au fost si asemenea masuri.
  • 0 (4 voturi)    
   Exact așa se trasează (Vineri, 31 iulie 2020, 13:29)

   Cheie primara [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   Pe carosabil.
   Uite la întâmplare din Londra: https://www.google.ro/maps/place/Holborn+Whippet/@51.5183482,-0.1225713,3a,22.7y,-8.41h,70.66t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRwl7K-wTRj4guWNQH_aYaQ!2e0!7i16384!8i8192!4m5!3m4!1s0x48761b3444fea6a3:0xb0a62f5b67904d9b!8m2!3d51.5185704!4d-0.1217384?hl=ro
   • +1 (1 vot)    
    detaliile conteaza (Sâmbătă, 1 august 2020, 4:59)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Cheie primara

    Daca te uiti atent, pe cel mai inalt stalp din intersectia aia, pe partea dreapta a taxi-ului (black cab care este blue..), sunt niste camere de supraveghere a traficului. E plina Londra de ele. Numarul de inmatriculare este citit automat si primesti amenda acasa. 100-150 de lire.
 • +15 (17 voturi)    
  Minunat (Vineri, 31 iulie 2020, 11:27)

  ipsilon [utilizator]

  faceti asa ceva intr-o alta tara din UE, si vedeti cam ce patiti ... n-o sa va mai trebuiasca in veci!
  Pe mine era sa ma execute in Berlin CA PIETON ca mergeam pe banda aia fara sa-mi dau seama, cand m-au claxonat deodata niste biciclisti trecand in viteza, m-am cacat pe mine de frica! :D
  Acolo sunt, in schimb, foarte bine delimitate, si cu ambele sensuri marcate.
 • +4 (14 voturi)    
  Vorba buna... (Vineri, 31 iulie 2020, 11:31)

  Catalin Olaru [anonim]

  nu prea merge la Romani. Asa ca urmatoarea solutie este amenzi peste amenzi. Ca-n Austria, Ungaria, Elvetia, etc., sa te usture buzunarul daca esti troglodit si parchezi pe pista de biciclete. Si-apoi, o sa-nceapa si Bucurestenilor sa le pese mai mult de locurile de parcare si infrastructura publica, si vor vota in consecinta.
 • -7 (21 voturi)    
  succes la pedalat (Vineri, 31 iulie 2020, 11:41)

  mmmircea [utilizator]

  in Bucuresti la 37 de grade cu masca de covid pe fata. Daca nu poftiti la otokarele cu burduf ale Firutei, la o portie de socializare si de covid. Oricum ai da-o singura varianta care nu atenteaza la siguranta ta sanitara in perioada asta e masina personala, asa ca lasati oamenii sa parcheze pe prima banda, daca nu ati fost in stare sa faceti parcari.
  • +7 (11 voturi)    
   Corect! (Vineri, 31 iulie 2020, 11:58)

   RaduVochina [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Si pe trotuare, si in parcuri si mai ales pe plaje sa ne lase sa parcam, ca si acolo e risc de Covid si e mai sigur cu masina!
  • +2 (8 voturi)    
   partial (Vineri, 31 iulie 2020, 12:00)

   StefanZatag [anonim] i-a raspuns lui mmmircea

   Partial adevarat. Dar, daca sunt persoane care vor sa pedaleze pe +40 sau - 20 de grade, ar trebui sa aiba posibilitatea asta. Altfel, orasul asta nu va scapa niciodata de poluare si timp pierdut si nu va ajunge hub turistic ca si celelalte capitale europene.
  • +6 (8 voturi)    
   succes la parcat (Vineri, 31 iulie 2020, 12:05)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Totusi, daca e prea cald, la ce mai ai nevoie de parcare in centru?.. Te mai dai jos din masina? Daca sunt 37 de grade la Filaret, in aglomeratia de pe Splai sunt 47. Stai acasa. Toata lumea castiga.
 • 0 (8 voturi)    
  asta pentru ca (Vineri, 31 iulie 2020, 12:02)

  liviu_ [utilizator]

  pistele nu se amenajeaza asa,: maresti drumul (de preferat) si faci naiba o delimitare!
  daca nu faci delimitare (aici ar fi totusi utila pentru ca e vorba de siguranta) pune naiba camere si politie!
 • +8 (12 voturi)    
  Trebuie borduri ca pe Calea Victoriei (Vineri, 31 iulie 2020, 12:13)

  Frankie [utilizator]

  Cu niste vopsea intinsa pe asfalt nu se face piste de biciclete. Trebuie borduri / garduri
 • +1 (3 voturi)    
  Pikachu este surprins! (Vineri, 31 iulie 2020, 12:13)

  DrDorel [utilizator]

  Pikachu este surprins ca masinile au parcat peste dungile trase pe asfalt.
 • -5 (17 voturi)    
  sunt si biciclist si sofer (Vineri, 31 iulie 2020, 12:26)

  nectarie [utilizator]

  Bicicleta e un vehicul, putem merge cu el pe drumurile publice, cu mici exceptii. Asadar, de ce nu mergem pe drumurile publice si terminam cu balciul asta ieftin?

  Cu ce avem acum, un om normal nu ar putea face naveta de acasa pana la serviciu, zi de zi, pe bicicleta. Asadar, nu se poate argumenta ca pistele astea sunt o viitoare investitie in trafic mai lejer, pt ca actualmente pot fi folosite cel mult ca agrement in weekend, sau de trei hipsteri care muncesc de acasa sau din cafenelele de pe centru. Cei care merg cu adevarat zilnic la serviciu pe bicicleta parcurg 80% din traseu pe drumuri publice, nu pe pistele de pe victoriei si splai.

  E stupid. Cand stii ca nu esti Berlin, cu zeci de metri latime de trotuare si strazi, redesenate dupa razboi, incat sa iti permiti piste speciale peste tot, nu te apuci sa arunci praf in ochi ca "uite, v-am facut pe victoriei si splai"
  • 0 (10 voturi)    
   Ai gandit mult nectarie (Vineri, 31 iulie 2020, 13:08)

   Ilie_de_la_scularie [utilizator] i-a raspuns lui nectarie

   Domnu' Nectarie, daca matale mergi cu bicicleta in trafic asta nu inseamna ca trebuie sa o faca toata lumea.Bicicletele ca si autobuzele trebuie sa aiba o banda unica.Autobuzele trebuie sa aiba prioritate pentru ca au capacitate mare de transport, iar bicicletele pentru ca nu polueaza.Lasa-ne cu Berlinul bombardat, modelele de bune practici le iei din Tarile de Jos sau Danemarca.Pistele astea sunt o investitie buna daca vor fi interconectate.Grozavesti/Plevnei deja a devenit o zona de business, iar in cativa ani nici metroul nu va mai face fata.
   • 0 (6 voturi)    
    yeah, right (Vineri, 31 iulie 2020, 16:45)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Ilie_de_la_scularie

    Daca vrei sa copiem de la altii, hai sa comparam si clima/traditiile/cultura/tipologie oras/"biciclistii".

    Bune practici de la aia care merg si cand nu e vreme frumi si nu baga bicla pe balcon din septembrie?
    Nu-mi amintesc sa fi vazut in noimebrie nici 10% din biciclistii "eco" care se plimba DOAR vara. Aceleasi strazi, aceleasi piste lipsa, aceeasi legislatie, acelasi oras. Doar un pic mai frigutz.
    • -1 (3 voturi)    
     Solutia este?.. (Sâmbătă, 1 august 2020, 5:12)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     Sunt si o gramada de soferi care lasa masina acasa la prima ninsoare. Sa mai reducem din benzile de circulatie? :)
     Da, biciclistii din Bucuresti nu sunt la acelasi nivel cu aia din Copenhaga. Dar cum ar putea?.. Se face o pista de biciclete si peste noapte ne dam toti de 3 ori peste cap si invatam cum sa mergem iarna pe 2 roti? Vrem sa nu vrem "revolutie in trafic"?
     Un lucru e sigur - pe Splai nu mai e loc pentru mai multe masini. Deci ori ne reorientam catre solutii alternative, ori discutam inutil inca 30 de ani. "Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale"
     • 0 (2 voturi)    
      transport in comun (Sâmbătă, 1 august 2020, 17:44)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Nu tine exemplul cu "soferii". Aia lasa masina cateva zile, nu un sezon intreg. Am "cerut" ceva mega super imposibil cu procentul ala de 10%? Schimbi un uras pentru un moft de sezon sau "personalitate"?

      Desi nu servesc transport in comun din mai multe motive, o solutie mi se pare imbunatatirea acestuia, nu piste pentru panselutze de sezon.
      - extindere metrou
      - renuntat tramvaie, mai putin liniile asimilabile metroului usor (Pallady, de ex) si inlocuit cu autobuze electrice si troleibuze cu benzi dedicate, "banda" provenind din spatiul liniei de tramvai. Pe benzile unice stb as lasa taxi, bicle si moto
      - parcari subterane cum s-a facut pe Decebal. S-au miscat chiar foarte repede cu constructia si refacerea bulevardului.

      Solutii sunt, insa sa mor daca inteleg de ce "trebuie" sa adoptam fortat ceva de la altii, doar pentru ca suna bine si niste minorritari ipocriti au gura mare.
 • -4 (10 voturi)    
  Astia sunt miticii... (Vineri, 31 iulie 2020, 13:02)

  Entiu [utilizator]

  De ce miticii trec pe rosu, de c e se urca pe trotuare, pe piste de biciclete...de ce fac miticii asa ceva?!
  Unde este civilizatia miticeasca?!
 • 0 (8 voturi)    
  Desene de 10 mil de euro (Vineri, 31 iulie 2020, 13:17)

  mircea112 [utilizator]

  Daca primaria nu picta soseaua de 10 mil de euro, sunt sigur ca biciclistii nu stiau sa mearga pe prima banda!
  Cine stie pe unde ar fi mers!?
 • 0 (8 voturi)    
  neste ghiolbani (Vineri, 31 iulie 2020, 13:28)

  xox [utilizator]

  Cat de cretin sa fi si sa parchezi pe pesta de biciclelisti in 2020 si sa gasesti tot felul de explicatii de 2 lei???

  Pentru aceste animale care parcheaza in locurile neautorizat ar trebui sa se ridice automat masina si dat amenda.


  Aceste lucruri s-ar intampla intr-o tara civilizata in care autoritatiile isi fac treaba,nu in Romania. Pacata ca tara este frumoasa insa este locuita de niste animale cu drepturi si fara obigatii.
 • +3 (9 voturi)    
  În România nu se respectă legile! (Vineri, 31 iulie 2020, 13:46)

  Cheie primara [utilizator]

  Circulam pe strada Tudor Arghezi si sunt claxonat din spate de o skoda (octavia) argintie.La intersectia cu strada Batistei, am oprit amandoi la semafor, iar șoferul, un bătrân de vreo 60 de ani, imi spune ca el circula cu 70 nu ca mine cu 20 (probabil km/oră) si că bicicliștii trebuie sa meargă numai pe pista, ca ma calcă.
  Apoi, pe bulevardul Regina Elisabeta iar era sa ma omoare un alt șofer imbecil cu un autoturism rosu în dreptul parcului Cișmigiu. Tocmai ocolisem pietrele din stația STB, cu semnalizare corespunzătoare. A frânat violent în spatele meu. Și nu mergeam ca melcul, aveam 41 km/oră. Că șoferii circulă cu viteza maximă pe care o dezvoltă mașina, orice participant la trafic este un competitor ad-hoc pe care trebuie musai să-l facă.
  • -1 (9 voturi)    
   sper ca te-ai lamurit (Vineri, 31 iulie 2020, 16:16)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Cheie primara

   ca nu ai ce cauta printre masini. Ia-ti trotineta si da-te prin herastrau cand iti vine pofta de pedalat.
  • +1 (9 voturi)    
   tare (Vineri, 31 iulie 2020, 16:50)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Cheie primara

   "ocolisei" pietrele. OBLIGATIA ta LEGALA, ca si la soferi, este sa te ASIGURI inainte sa tragi de ghidon. Prioritate de semnal exista in mintea ta si a unor "soferi" de duminica. E full de d'astia ca tine, nesimtiti, entitled si cu gura mare, care OCOLESC.

   Alte reguli proprii rutiere. opozabile tuturor in mintea ta, si total pe langa lege si bun simt, mai ai?
 • +2 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 31 iulie 2020, 18:24)

  [anonim]

  • +1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 31 iulie 2020, 19:10)

   [anonim] i-a raspuns lui

 • -1 (5 voturi)    
  VICEVERSA (Vineri, 31 iulie 2020, 23:02)

  Cetateanu [utilizator]

  -1. Benzile pt.biciclist, trase pe oriundei sunt creatia, profitabila a excrocilor: Udrea, Oprescu, Firea... pentru indestularea propriilor buzunare si linistirea hipsterilor, aroganti.
  2. Avand in vedere imbecilitatea unor biciclisti, n-ar trebui sa se circule decat cu un minimal test de inteligenta si cunoastere a legilor circulatiei , Un minim inventar al carentelor: de la lipsa sistemelor minimale (cf, legii) de semnalizare pana la circulatia haotica mai ales pe trotuar sau in parcuri (de acolo sunt cei mai tari). In Bucuresti doar 1 -2 parcuri ar trebui sa aiba piste de biciclete in restul sa fie permisa doar circulatia copiilor pna in 10 ani max.
  3. Trebuie facute: benzi separate pt. circulatia transportului in comun, cu limitare de viteza (30km/h) ce ar permite si circulatia biciclistilor . Introdusa taxa Oxigen, care ar elimina multe butoaie poluante din trafic si de pe trotuar. Construite parcari supraterane si subterane, atat la intrarea in oras prin cartiere, si in centru (si mai ales respectata legea pt. noile constructii in privinta parcarilor - mers pana la daramare cand nu se respecta) etc..
  Pt. doritorii de borduri: primarii ii pot aproviziona cu ele in numar nelimitat bagandu-le in posterior una cate una...
 • 0 (2 voturi)    
  alea nu sunt piste (Sâmbătă, 1 august 2020, 1:32)

  Gica Georgescu [anonim]

  Doar s-au spalat niste bani pe acea vopsea care peste 2 luni n-o sa se mai vada deloc.
  Trebuie minim niste popici de plastic pentru delimitare sau borduri cum exista pe Calea Victoriei


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by