Primăria Sectorului 2 va plăti 16 milioane de lei unei asociatii care va organiza cursuri gratuite pentru copiii din sector, de la meditații la română și mate la karate și planning familial

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 8:38 Actualitate | Administratie Locala


Mugur Mihai Toader
Foto: Hotnews
Primăria Sectorului 2, prin Direcția Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar, va plăti circa 16 milioane lei Asociației My Community pentru organizarea programului educațional ”Academia Copiilor Sector 2”, pentru anul școlar 2019-2020, potrivit unui anunț publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Programul presupune organizarea unor cursuri gratuite pentru elevii din grădinițele, școlile și liceele din sector.

Asociația care a câștigat procedura de achiziție a încheiat din 2015 mai multe contracte cu Primăria Sectorului 3, pentru evenimente cultural -artistice dedicate Craciunului, sărbătorirea a 50 de ani de căsătorie și servicii de informare și publicitate.

Potrivit caietului de sarcini, în cadrul programului s-au înscris 37.489 de copii, repartizați în 2.191 grupe, rezultând un total de 70.112 cursuri. Contractul cu Asociația My Community a fost încheiat de Primărie pe 23 septembrie 2019.

Programul educațional „Academia Copiilor Sector 2" este structurat pe categorii, după cum urmează:

Învățământul preșcolar

Activitățile educative sunt: limbi străine (engleză, franceză, germană); dansuri; muzică. Grupele vor fi formate din minim 10 copii și maxim 30 copii.

Învățământul primar

”În cadrul învățământului primar opțiunile vor urmări aprofundarea cunoștințelor dobândite, îmbunătățirea rezultatelor la testările din clasele a II-a şi a IV-a, dezvoltarea personală a copiilor și educația acestora, precum și crearea unor deprinderi pentru un mod de viață sănătos”, se arată în caietul de sarcini.

Disciplinele opționale sunt: limba română; matematică; limbi străine (engleză, franceză, germană); activități sportive (karate, baschet, dansuri, şah, handbal); arte vizuale și abilități practice (desen, pictură, modelaj, colaje, etc.); muzică; robotică. Grupele vor fi formate din minim 10 copii și maxim 30 copii.

Învățământul gimnazial

”În cadrul învățământului gimnazial opțiunile vor urmări scăderea abandonului şcolar, scăderea absenteismului la ore, aprofundarea cunoștințelor dobândite, îmbunătățirea rezultatelor la examenele de evaluare națională, dezvoltarea personală a copiilor și educația acestora, precum și crearea unor deprinderi pentru un mod de viață sănătos”, se arată în caietul de sarcini.
Disciplinele opţionale sunt: limba română; matematică; limbi străine (engleză, franceză, germană); activităţi sportive (karate, baschet, dansuri, șah, handbal); dezvoltare personală (actorie, teatru); robotică; scriere creativă; consiliere în orientare şcolară şi profesională; muzică; sănătate și prim-ajutor; Grupele vor fi formate din minim 10 copii și maxim 30 copii.

Învăţământul liceal

”În cadrul învățământului liceal opțiunile vor urmări scăderea abandonului școlar, scăderea absenteismului la ore, aprofundarea cunoștințelor dobândite, îmbunătățirea rezultatelor şcolare și creșterea gradului de promovabilitate la examenul de bacalaureat, precum și creșterea numărului de absolvenţi care merg către studii postliceale și superioare. De asemenea, prin aceste discipline opționale vor fi avute în vedere și dezvoltarea abilităţilor de comunicare în public, consilierea profesională și orientarea în carieră, crearea unor deprinderi pentru un mod de viață sănătos”, se arată în caietul de sarcini.

Disciplinele opţionale sunt: limba română; matematică; competențe digitale; limbi străine (engleză, franceză, germană); dezvoltare personală (abilități de comunicare în public și argumentarea discursului); consiliere în orientarea în carieră; activități sportive (karate, baschet, dansuri, handbal); planning familial; educație financiară. Grupele vor fi formate din minim 10 copii și maxim 30 copii.

Învățământ special

”În cadrul învățământului special opțiunile vor urmări formarea și dezvoltarea priceperilor și deprinderilor în vederea dezvoltării autonomiei personale și facilitarea integrării școlare, profesionale și sociale a acestor elevi”, se arată în caietul de sarcini.

Disciplinele opționale sunt: teatru de păpuși; pantomimă; planning familial; consiliere în orientarea în carieră; şah pentru nevăzători; educație pentru sănătate; mitologie și artă; autocunoaștere și dezvoltarea imaginii de sine; terapie ocupațională; meloterapie; muzică instrumentală; dans modern; arte vizuale și abilități practice (desen, pictură, modelaj, colaje, muzică etc.). Grupele vor fi formate din minim 4 copii și maxim 20 copii, adaptate în funcție de specificul fiecărei unități de învățământ.

Programul educațional se va desfășura în perioada 16 septembrie 2019 - 12 iunie 2020, cursurile/activitățile educative desfăşurându-se pe parcursul a maxim 32 săptămâni (30 septembrie 2019 - 12 iunie 2020), cu respectarea structurii anului şcolar. Programul se va desfășura în unităţile de învățământ de pe raza Sectorului 2, în sălile de clasă, sălile de sport și terenurile de sport puse la dispoziție de către Consiliul Local al Sectorului 2.

”Disciplinele opționale/activitățile educative destinate elevilor şi preşcolarilor se vor desfăşura în baza unui orar stabilit de către operatorul economic de comun acord cu unitatea de învăţământ, în funcție de sălile/spaţiile libere din incinta acestora, orarul elevilor, cadrelor didactice şi al instructorilor, precum şi dotările tehnice necesare desfăşurării cursului. Disciplinele opţionale se vor desfăşura în cele 66 de unități de învățământ cu un număr de 77 de sedii”, se arată în caietul de sarcini.

Pe lângă cursuri, asociația care a câștigat licitația va organiza în cadrul Programului educaţional „Academia Copiilor Sector 2” trei festivităţi, adresate atât copiilor cât și părinţilor și profesorilor, fără costuri suplimentare, dar și promovarea proiectului.

”Programul educațional „Academia Copiilor Sector 2” se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului București și cu aprobarea Consiliului General al Municipiului București și va contribui prin intermediul educației formale si nonformale la îmbunătățirea rezultatelor elevilor, mărirea gradului de promovabilitate la examenele naționale, prevenirea abandonului şcolar, orientarea în carieră şi dezvoltarea personală, identificarea şi dezvoltarea abilităţilor copiilor încă de la cele mai fragede vârste (grădinițe) și însuşirea de bune practici în vederea creşterii calității vieţii prin sport. Programul se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti”, se mai arată în caietul de sarcini.

Despre Asociația My Community

Potrivit Registrului ONG de pe pagina web a Ministerului Justiției, Asociația My Community a fost înființată în 2010. Președintele asociației este Anca – Andreea Oprea (fostă Pîslaru), iar vicepreședinte Alice – Mihaela Constantinescu.

Potrivit actului constitutiv, scopul asociației este următorul:

”Membrii Asociaţiei doresc să se asocieze în scopul promovării şi sprijinirii activitaţilor culturale, promovării, sprijinirii şi sponsorizării tineretului şi persoanelor cu dizabilităti, a copiilor dotaţi, a vârstnicilor, a persoanelor cu handicapuri, diverse boli sau venituri reduse, promovării şi susţinerii cercetării în diferite domenii (medical, al securitaţii infrastructurilor critice, cultural etc.), apărării drepturilor omului, protecţiei mediului inconjurător şi promovării valorilor ecologice, promovării valorilor autentice româneşti în ţară şi în străinătate, dezvoltării culturale a comunităţilor, dezvoltării societăţii civile şi promovării integrării europene şi mondiale a României, promovării capitalului uman, promovarii si sprijinirii dezvoltarii comunitatilor locale, promovarii identitatii culturale”.

Potrivit informațiilor din sistemul electronic de achziții publice, Asociatia My Community a obținut mai multe contracte de la Primăria Sector 3, în perioada 2015-2018. Printre acestea se numără organizarea unui eveniment de sărbătorire a cuplurilor care au făcut 50 de ani de căsătorie, un eveniment cultural dedicat Crăciunului, servicii de informare și publicitate.

Vezi aici lista cu contractele atribuite:Academia Copiilor Sector 2 s-a organizat și în anul școlar 2018-2019, iar la cursurile gratuite s-au înscris peste 17.500 de elevi. Ambasadori ai Academiei Copiilor Sector 2 au fost Selly, cel mai influent vlogger din România, și Mirela Retegan, creatoarea Gașca Zurli.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3987 vizualizari

 • +13 (13 voturi)    
  hahahaha (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 8:51)

  Toreador [utilizator]

  Doamneeee .... asta e un fel de: "atentie se apropie sfarsitul mandatului!!!! dati drumul la sifonareeeeeee"
 • +7 (7 voturi)    
  De ce nu cu Min. Educatiei? (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 8:55)

  mircea112 [utilizator]

  In principiu, initiativa pare una buna, ce nu inteleg eu, de ce aceasta nu se face impreuna cu Min. Educatiei ?

  Minister care are profesori specializati ce au urmat module pedagogice si institutii de invatamant unde se pot desfasura aceste activitati! Cred ca ar iesii mult mai ieftin si ar putea atinge toti copii din sector asa!

  Iar profesorilor de la stat nu le-ar prinde rau un ban in plus!O rele s-ar putea face chiar in institutiile de invatamant!

  De ce trebuie o firma , chiar si ONG sa faca acest lucru?
  • 0 (0 voturi)    
   in nici un caz! (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 12:39)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui mircea112

   Educatia din Romania este o catastrofa.

   Si apare, ca prin minune, o asociatie care stie sa faca de toata, un fel de "scoala de langa scoala" - asta oe langa "scoala dupa scoala". Si dupa "scoala altfel". Pierdere de vreme si de bani.

   Sunt 16 milioane de lei aruncati pe apa Sambetei si care mai distrug si bruma de sector privat care mai avea sanse sa se dezvolte, ca rezultat al concurentei.

   +++

   Fereasca Sfantu' sa avem aceiasi profesori "pentru un ban in plus" Si asa sunt platiti degeaba, 90% dintre ei habar nu au sa predea iar 50% nu cunosc propria materie nici la nivel elementar. De pedagogie - ce sa mai vorbim!

   Educatia trebuie adusa intr-un mediu concurential, nicidecum centralizata (la stat sau local). Daca vrem sa avem rezultate,

   De fapt, oreicum nu mai conteaza: 70% din tineri sunt analfabeti funcitonal iar 50% nu mai inteleg nici ce li se spune,

   Procentul ramas a scapat prin forte proprii si prin eforutirle familiei si tinerii respectivi se cara cat pot dfe repede in alta tara. Pe buna dreptate, in cusca de banuini numita ROmania nu poti decat sa produci banane,
 • +6 (8 voturi)    
  se intoarce comunismul? (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 8:59)

  Dedalus [utilizator]

  Ce-ar fi ca Primaria sectorului 2 sa organizeze Case de copiii unde parintii sa isi lase copiii imediat dupa nastere?

  Ca vad ca se spre asta tinde primaria, pas cu pas - sa inlocuiasca parintii.

  Nu inteleg de ce fraierii platesc impozite pentru ca "desteptii" sa isi duca copiii la cursuri gratuite.
 • +5 (5 voturi)    
  Foarte bine (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 9:16)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  "Asociația care a câștigat procedura de achiziție a încheiat din 2015 mai multe contracte cu Primăria Sectorului 3, "
  Este fix fraza pe care imi place cel mai mult s-o citesc sau aud. Desigur, cand o firma este buna, este normal sa o tii aproape, nu contest asta. Dar discutia mea se bazeaza pe alti factori "metafizici" care, culmea, fac sa apara bani in locuri improprii prin metode cosmice si de aici apar "conspiratiile DNA", care, cand judecatorii nu-s corupti sau procurorii lenesi, rezulta in condamnari.

  Dar sa revenim pe topic. Ce amuzant este cand aud panica, cum ne pleaca profesionistii, meseriasii, expertii, dar iata cati oameni buni la toate avem. Avem aceasta asociatie care stie sa faca de toate, cum au fost si alte cazuri gen maagazin de bijuterii care curata instrumente medicale, o firma care parca curata in delta cu cativa angajati care au luat contractul pentru cornulet cu lapte etc.

  Sunt sigur ca orice scadere a abandonului scolar va fi rezultat direct al acestui demers...

  Sunt sigur ca face parte din seria de "idee buna, executie proasta." Si la asta adaug: "idee buna, executie proasta, dar bani sifonati."

  O data in viata as vrea sa vad si eu o factura defalcata sa stie si poporul cand scrie undeva X milioane de euro, ce reprezinta fiecare serviciu sau achizitie in bani. Stiti voi, transparenta.
 • +4 (6 voturi)    
  . (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 9:29)

  theo667 [utilizator]

  Minunate sunt gratuitatile astea socialiste din bani publici
  • +1 (1 vot)    
   de fapt (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 10:43)

   Wn [utilizator] i-a raspuns lui theo667

   sant banii contribuabililor, ai nostrii, ai tuturor. bani publici îi asa o perdea de fum.
   • 0 (0 voturi)    
    in esenta (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 12:42)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Wn

    Banii publici sunt de 2 feluri:

    a) Bugetul de stat - cel din care sunt platiti de 2 ori mai multi profesori decat avem nevoie si cu salarii de 2 ori mai mari decat merita

    b) Bugetul local - cel din care primariile platesc distrugerea spatiului verde, chinuirea copiilor, distrugerea concurentei, reclame pentru primiari samd

    Atat bugetul local cat si bugetul de stat se formeaza din impozite (ale populatiei si ale firmelor).
 • +8 (8 voturi)    
  meditatii gratuite (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 9:52)

  victor L [utilizator]

  in schimbul va 16 milioane de lei?
  • +6 (6 voturi)    
   pai da ma (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 11:04)

   Toreador [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   e o metoda de sifonat bani publici ... stiu ... cunosc ... am lucrat la o companie care facea asa ceva ... a castigat o gramada de bani facand niste cursuri obosite ... unde nu venea nimeni ... rezolvau ei cu semnaturile participantilor ca deh ... se aduc mortii la voturi dapoi la curs ... si culmea, se intampla pe vremea PDL-ului ... actualul PNL sau PMP ... pai faceau astia dapoi PSD ... ce dreaq mah??
 • +10 (10 voturi)    
  Astea da cursuri gratuite! (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 9:59)

  DanBruma [utilizator]

  Primaria o fi gasit in timpul unor sapaturi pentru constructii o lada cu bani si ofera cursuri gratuite! Sau probabil in limbaj psd-ist doar ce e superior a 16 milioane de lei nu e gratuit! In orice caz acest o chestie de genul asta a facut ca Rovana sa fie picata la Comisie!
 • 0 (0 voturi)    
  bani aruncati - Curtea de Conturi? (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 12:47)

  Dedalus [utilizator]

  ”În cadrul învățământului gimnazial opțiunile vor urmări scăderea abandonului şcolar, scăderea absenteismului la ore, aprofundarea cunoștințelor dobândite, îmbunătățirea rezultatelor la examenele de evaluare națională, dezvoltarea personală a copiilor și educația acestora, precum și crearea unor deprinderi pentru un mod de viață sănătos”, se arată în caietul de sarcini."


  Ce imi plac astfel de "sarcini"! Ce frumos suna! Pe langa faptul ca sunt vise frumoase, sunt si incontrolabile.

  E ca si cum s-ar obliga sa asigure pacea lumii!

  +++

  Cum a lasat ANRMAP un astfel de caiet de sarcini sa treaca?!

  Ce pazeste Curtea de Conturi?!

  Pentru ce platim impozite locale? Ca sa fie aruncati pe tampenii?

  Pentru ce platim ANRMAP - ca sa intretina un web-site?!

  Pentru ce platim Curtea de Conturi? Ca sa numere cate gume de sters au fost cumprate si daca nu e un exces de ace cu gamalie in birouri?! De verificarea oportunitatii au auzit funcionarii aia, sau numara doar cate pagini sunt in dosare?!

  Bag seama ca avem deja "stat minimal", e chiar hiper-minimal - li se rupe de cum se cheltuiesc bani din impozite i!
 • +2 (2 voturi)    
  De necrezut! (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 13:26)

  ber [utilizator]

  Ce le-a mai dat prin cap! Astia se substituie scolii, facand meditatii organizate de o asociatie abonata la supt bani publici. CE gashka o mai fi ascunsa si aici?
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 18:06)

  [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  in Bucuresti (Duminică, 6 octombrie 2019, 2:04)

  Levellers [utilizator]

  si nu numai in sectorul 2, copiii sunt invatati pe ritm de manele sa incalce orice regula de bun simt pe domeniul public si in propria lor lume,iar galagia e normalitate pe majoritatea strazilor care sunt ca niste favele.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by