Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București, începe de luni lucrările de reabilitare și consolidare a Podului Grant. Valoarea investiției se ridică la circa 52,2 milioane lei, iar lucrările trebuie să fie gata în 2 ani, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul General.

Podul GrantFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Pentru desfășurarea lucrărilor, începând de luni, 08.04.2019, ora 11.00 se închide circulația pe breteaua F de urcare/coborâre dinspre Calea Griviței / spre Gara de Nord a Podului Grant (aferentă sensului de circulație Turda – Crângași). Traficul pe pod nu va fi afectat.

Rute alternative:

- pentru urcarea pe pod pentru direcția Crângași se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda;

- pentru coborârea de pe Podul Grant pe Calea Griviței se vor utiliza pentru întoarcere bretelele aferente Căii Giulești.

”Lucrări similare vor fi realizate, în lunile următoare, și la celelalte bretele ale pasajului (eventualele restricții de circulație vor fi anunțate). Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistență și la suprastructură (montarea parapetului pietonal și a celui de protecție). Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai și pentru asigurarea siguranței circulației (semnalizarea rutieră provizorie și semnalizarea rutieră definitivă)”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Strada Fabrica de Glucoză va avea sens unic

Începând de sâmbătă, 6 aprilie, ora 08.00, se va institui sens unic între Șos. Petricani și Șos. Barbu Văcărescu, pentru continuarea lucrărilor de lărgire a arterei.

”Țînând cont de stadiul avansat al lucrărilor și pentru a respecta graficul de lucru, începând de sâmbătă, 6 aprilie, ora 08.00, circulația pe Șoseaua Fabrică de Glucoză se va organiza in sens unic, pe toată lungimea, între Șoseaua Petricani și Șoseaua Barbu Văcărescu. Astfel, va fi permisă circulația autovehiculelor doar dinspre Șoseaua Petricani – Nod A3 spre Șoseaua Barbu Văcărescu. Închiderea circulației pe acest sens de mers este necesară pentru realizarea noilor benzi de circulație. Vor fi realizate traversări ale șantierului pentru riverani, iar constructorul va lucra cu program prelungit și va suplimenta resursele”, precizează Primăria Capitalei.

În acest moment, lucrările pentru ridicarea zidului de sprijin al noii artere de circulație sunt aproape finalizate, iar relocarea rețelelor de utilități este într-un stadiu avansat. Se lucrează la viitoarea canalizare pluvială și a început relocarea stâlpilor de electricitate, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei.

Proiectul presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști pentru fiecare sens.

Primăria Capitalei a început pe data de 3 august 2018 lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi. Termenul de execuție este 15 luni, însă reprezentanții municipalității promit că va fi gata în 12 luni.

Costul lucrării se ridică la 173 milioane lei, incluzând exproprierile. Lucrările sunt executate de Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L.-S.C. TRACON S.R.L.-S.C. PRIMACONS GROUP S.R.L., valoarea contractului fiind de 48.228.719,48 lei fără TVA.