Tramvaiele din Capitală care circulă pe liniile 16 şi 21 îşi vor relua traseul normal, începând de duminică, potrivit unui anunţ făcut de Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Tramvaie 21 blocate in traficFoto: Hotnews

„Începând de duminică, 21 octombrie 2018, tramvaiele liniilor 16 şi 21 vor reveni la terminalul «Piaţa Sf. Gheorghe» şi nu vor mai întoarce la «Piaţa Sfânta Vineri», ca până acum. Astfel, liniile 16 şi 21 vor funcţiona între terminalele «Platforma Industrială Pipera», respectiv «Pasaj Colentina» şi intersecţia Cal. Moşilor/ Str. Cavafii Vechi, de unde revin la traseul iniţial, până la «Piaţa Sfântul Gheorghe»”, au anunţat reprezentanţii STB, citați de Mediafax.

Mutarea temporară a terminalului s-a făcut la 23.06.2018, pentru executarea unor lucrări la calea de rulare în zona Sf. Gheorghe şi pentru că liniile menţionate erau blocate frecvent de autovehiculele parcate neregulamentar în apropierea Kilometrului Zero al oraşului, conform reprezentanţiilor Societăţii.

„STB SA apelează la deţinătorii vehiculelor parcate în aria terminalului, să permită accesul vehiculelor companiei, pentru reluarea circulaţiei tramvaielor în zonă. În această perioadă, au fost monitorizate fluxurile de călători, în vederea îmbunătăţirii ritmicităţii pe liniile care asigură transportul public în această parte a oraşului”, au adăugat reprezentanţii STB.