Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat Comandamentul de iarna pentru duminica, la ora 12.00, ca urmare a avertizarilor meteorologice emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), urmand ca la sedinta sa fie prezenti toti factorii implicati in implementarea programului de deszapezire si combatere polei in Bucuresti, transmite Agerpres.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

Si Ministerul de Interne a anuntat sambata ca a dispus prefecturilor, in contextul atentionarilor meteorologice, convocarea comitetelor judetene pentru situatii de urgenta si monitorizarea evolutiei stocurilor de materiale antiderapante.

Conform ANM, Capitala si 27 de judete din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea se vor afla de duminica, ora 3.00, sub Cod portocaliu de temperaturi foarte scazute, atat noaptea, cat si ziua. In aceste zone, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar si pe parcursul zilelor, cand valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada.

Temperaturile maxime vor fi frecvent intre -12 si -8 grade, cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, iar rafalele vantului vor accentua senzatia de frig.

Din dimineata zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. In sud si sud-est acestea vor deveni local abundente si vor fi viscolite, in special in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei.