Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, nu renunta la ideea de a face licitatie pentru parcarile de resedinta

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 7 noiembrie 2017, 16:04 Actualitate | Administratie Locala

Robert Negoita - primarul Sectorului 3
Foto: Facebook
Primaria Sectorului 3 a pus in dezbatere publica noul Regulamentului referitor la atribuirea locurilor din parcarile de resedinta de pe raza sectorului. In linii mari, regulamentul prevede ca atunci cand cererea depaseste oferta sa se organizeze o licitatie pentru atribuirea locurilor de parcare de resedinta catre cetateni. Cine ofera mai mult, acela va obtine locul de parcare.

Propunerea nu este una noua, primarul Robert Negoita venind cu aceasta idee in urma cu o luna, insa in urma nemultumirii cetatenilor, a retras regulamentul din dezbatere publica.

Pana acum, atribuirea locurilor de parcare de resedinta se facea pe principiul primul venit, primul servit si contractul se prelungea automat la plata taxei de 45 si 77 lei/an, in functie de zona.

Noul regulament, aflat in dezbatere publica, se va aplica abia dupa ce va fi aprobat in Consiliul local Sector 3.


Ce prevede noul regulament de paracre pus in dezbatere publica:

- In parcarile de resedinta se va atribui cate un loc de parcare pentru fiecare apartament, la tariful de baza stabilit de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, anual, prin hotararea privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in municipiul Bucuresti, sau la tariful licitat.
- Locurile de parcare din parcarile de resedinta vor fi licitate/ atribuite numai dupa amenajarea, semnalizarea verticala si orizontala si numerotarea acestora de catre administratorul parcarii de resedinta.
- In parcarile de resedinta se vor atribui locuri de parcare numai proprietarilor/detinatorilor/
utilizatorilor de autoturisme.
-  Detinerea unui autoturism in proprietate sau in folosinta este conditie obligatorie pentru a participa la procedura de licitare/ atribuire a locurilor de parcare din parcarile de resedinta.
- Nu se vor organiza licitatii publice pentru locurile de parcare care la data intrarii in vigoare a prezentului regulament sunt deja atribuite, acestea ramanand in folosinta actualilor utilizatori pe perioada de valabilitate a autorizatiilor de parcare.
- In situatiile in care numarul de solicitari depaseste numarul de locuri amenajate in parcarea de resedinta sau cand unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai multi locatari, atribuirea se va face prin licitatie publica.
- Pretul de pornire al licitatiei il reprezinta tariful stabilit de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, anual, prin hotararea privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in municipiul Bucuresti
- Procedura de atribuire/ licitatie se va organiza nominal pentru fiecare loc de parcare situat in parcarea de resedinta.
- Atribuirea locurilor din parcarile de resedinta si eliberarea autorizatiilor de parcare se va face numai persoanelor fizice domiciliate/rezidente in imobilele arondate acestor parcari.
- Nu pot participa la procedura de atribuire persoanele fizice care nu pot dovedi domiciliul/rezidenta, in imobilele arondate parcarii de resedinta respective.
- In cazul in care numarul de solicitanti este mai mic decat numarul de locuri de parcare amenajate, se pot atribui locuri de parcare fara licitatie si pentru locatarii din imobilele apropiate care nu au primit locuri in parcarea de resedinta aferenta acestora sau se pot atribui mai multe locuri de parcare pentru acelasi apartament cu conditia achitarii tarifului aferent.
-Autorizatiile pentru parcarile de resedinta dau dreptul folosirii locului de parcare conform urmatorului program:
- de la ora 8.00 pana la ora 16.00 pe locul respectiv poate parca orice cetatean care tranziteaza zona, in cazul in care locul de parcare este liber.
- de la ora 16.00 pana la ora 8.00 locul de parcare apartine exclusiv celui care detine autorizatia de parcare.

Pentru a participa la procedura de licitatie/ atribuire solicitantii  vor depune la registratura Primariei Sectorului 3 sau online pe site-ul Primariei Sector 3, pana la data de 31 decembrie a anului in curs, urmatoarele:

- Cerere care are ca obiect atribuirea locului de parcare pentru anul urmator,
 - Documente privind domiciliui/ rezidenta (copie B.I./C.I.)
- Copie dupa certificatul de inmatriculare a autovehiculului aflat in proprietatea sa sau folosinta,
- Documente privind dreptul de folosinta (utilizare) a autovehiculului: contract de leasing, act de donatie, act de mostenire, contract de comodat;
- Certificat de incadrare in grupa de handicap locomotor, daca este cazul;
- Certificat fiscal eliberat de Directia Generala de Impozite si Taxe Locale, privind achitarea obligatiilor fiscale.
- Dovada detinerii politei de asigurare tip RCA si ITP valabil.
Serviciul de specialitate din cadrul Primariei Sector 3 va analiza documentele depuse de solicitanti si va intocmi lista cu solicitantii acceptati sa participe la procedura de licitatie/atribuire, excluzand de la participare pe cei care nu au prezentat in totalitate documentele sau care nu se incadreaza in prevederile prezentului Regulament.

Cum se desfasoara procedura de licitatie

- procedura de licitatie/ atribuire se va organiza unitar pentru fiecare parcaj de resedinta.
- La data, ora si locul anuntat, la procedura de licitatie/atribuire vor fi prezenti toti membrii comisiei de atribuire/licitatie precum si solicitantii sau reprezentantii legali ai acestora.
- Comisia de licitatie/ atribuire va stabili pe baza planului de situatie respectiv bateriile parcajelor, numarul de locuri care urmeaza a fi licitate/atribuite.
- Presedintele comisiei de licitatie/atribuire va anunta numarul de locuri din parcarea de resedinta aferent imobilului pentru care se desfasoara procedura si numarul de solicitantiadmisi la procedura precum si modul de desfasurare a procedurii.
- In cazul in care numarul de locuri de parcare din parcarea de resedinta aferenta asociatiei de proprietari/ locatari este mai mic decat numarul de solicitanti, atribuirea locurilor se va face prin licitatie publica cu strigare pentru fiecare loc de parcare in parte.
- Presedintele comisiei de licitatie/ atribuire va anunta pretul de pornire al licitatiei de la care incepe strigarea, respectiv tariful de baza pentru parcarile de resedinta, stabilit de Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin hotararea privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in municipiul Bucuresti, cu precizarea salturilor de supralicitare stabilit prin prezentul Regulament.
- Saltul de supralicitare se stabileste la valoarea de 10 lei/salt.
- Participantii la licitatie vor prezenta oferta de pret prin strigari succesive care trebuie sa respecte conditiile de salt anuntate de presedintele comisiei.
- Daca la a treia strigare a ultimei oferte nu se striga o suma mai mare, presedintele comisiei anunta atribuirea locului de parcare in favoarea participantului care a oferit ultima suma,
\u000C-Procedura se repeta pentru fiecare loc de parcare in parte pana la atribuirea tuturor locurilor de parcare disponibile, aferente imobilului sau asociatiei pentru care s-a organizat procedura.
- Dupa anuntarea de catre presedintele comisiei a tuturor solicitantilor carora li s-au atribuit locuri de parcare se declara inchisa procedura de licitatie/atribuire, in urma caruia se intocmeste procesul verbal care se semneaza de catre membii comisiei de licitatie/atribuire si de catre castigatorii licitatiei care au participat la procedura.

- Autorizatiile se vor elibera de catre Primaria Sector 3, pe perioada determinata, de la data emiterii autorizatiei pana la sfarsitul anului in curs , numai dupa achitarea taxei sau a pretului licitat, dupa caz, aferente perioadei de valabilitatea a autorizatiei.


"Pana in anul 2016 inclusiv, locurile de parcare de pe raza municipiului Bucuresti au fost atribuite in ordinea vechimii cererilor si contra unei taxe anuale fixe. Datorita faptului ca locurile de parcare sunt insuficiente pentru numarul autovehiculelor, oportunitatea scoaterii la licitatie a locurilor de parcare se dovede ste a fi benefica prin simplul fapt ca orice bun care are ca proprietate raritatea sau are un nivel al cererii foarte mare, rentabilitatea acestuia de a fi scos la licitaie se dovedeste a fi cea mai buna metoda de valorificare", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare de Consili local.
 
 
\u000CPrimaria aduce urmatoarele argumente pentru aplicarea acestui sistem:
-  transparenta in procedura de atribuire o valoarea taxei anuale o stabile te insu li ceta eanul
- reducerea posibilitatii de acordare preferentiala a locurilor de parcare, o valoarea debitelor colectate va fi mult mai mare
- posibilitatea de a construi locuri de parcare suplimentare
-  cresterea debitelor din amenzi aferente ocuparii abuzive a locurilor de parcare.

Recent, primarul Robert Negoita a aanuntat pe pagina de Facebook ca de la 1 noiembrie 2017, Directia Generala de Taxe si Impozite Sector 3 a preluat gestionarea parcarilor de resedinta si se va face un inventar al tuturor locurilor de parcare.

Un Sectorul 3 exista aproximativ 80.000 de locuri de parcare, dintre acestea circa 55.000 de locuri in parcarile de resedinta.Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

5306 vizualizari

 • +1 (11 voturi)    
  in sfarsit, o idee buna (Marţi, 7 noiembrie 2017, 16:09)

  moka [utilizator]

  de la pesede. e cea mai buna varianta pentru a transparentiza alocarea locurilor de parcare.
  sigur, mai intai trebuie asigurate locuri de parcare pentru handicapati, abia dupa aceea licitatie.
  Si acum tot mult costa, doar ca banii cred ca se duc altundeva...
  • 0 (4 voturi)    
   LICITATIE SA FACA... (Marţi, 7 noiembrie 2017, 16:15)

   schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui moka

   Pe locurile pe care le-a primit de la ma-sa nu pe cele de la primarie!
   Sapuna mana sa construiasca parcari si sa mai termine cu bordurile si plantatul a 10 pomi pe m2!
  • +3 (3 voturi)    
   transparenta sau opacitate , tot aia e (Marţi, 7 noiembrie 2017, 16:16)

   Bintea Haiducul [utilizator] i-a raspuns lui moka

   Orice bomboana de la P$D este otravita.
  • +1 (7 voturi)    
   o alta idee ar fi marirea tarifului (Marţi, 7 noiembrie 2017, 16:36)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui moka

   ce atata asistenta sociala?
   la cat de mici sunt impozitele pe proprietate un loc de parcare cu 50 de lei anual mi se pare pomana curata.
   cred ca ar trebui sa fie pe la 50 de lei lunar.
   si am loc de parcare, nu vorbesc din invidie
   dar 200.000 locuri de parcare de resedinta in bucuresti x 10 euro lunar = 2.000.000 euro. LUNAR.
   conditia ar fi ca banii din marire sa fie folositi exclusiv pentru a finanta alte parcari
 • -3 (3 voturi)    
  mda (Marţi, 7 noiembrie 2017, 16:19)

  Calin123 [utilizator]

  Doar ca algoritmul de licitatie nu este corect deloc. Ideal ar fi ceva de genul:
  Se porneste cu pretul X. Toate persoanele ofera pretul X? Daca da se trece la pretul X+10 RON. Iarasi sa intreaba daca toate persoanele ofera noul pret. Sa zicem ca vreo 2 renunta. Licitatia continua fara ei. Se verifica daca cei ramasi in cursa sunt in continuare mai multi decat locurile de parcare, daca da se mareste iar suma si tot asa.
 • +1 (3 voturi)    
  nu e pe mosia personala (Marţi, 7 noiembrie 2017, 16:39)

  CVL [utilizator]

  Il rog pe dl. Negoita sa verifice cate cazuri in care o famile are mai mult de un loc de parcare. Va vedea ca exista astfel de cazuri si i-as propune sa le rezolve. Dupa ce le rezolva, sa medieze pe langa colegii din Guvern sa nu treaca noul Cod Fiscal - astfel incat veniturile primariilor sa nu fie diminuate. Apoi, sa ne raspunda de ce au aparut probleme astfel incat personalul care asigura paza in scoli nu mai e platit si acestia nu mai sunt prezenti permanent la post, asa cum erau pana recent (or fi fost afectati de modificarile facute dupa maririle date altor angajati din primarii? nu stiu). Sa inteleg ca dumneavoastra cautati resurse noi pentru ca ati crescut lefurile mult peste ce aveati bugetat si ati ramas fara bani si nu stiti de unde sa ii scoateti? Domnule Negoita, daca tineti neaparat, puteti organiza oricate licitatii vreti la societatile dumneavoastra personale, pe terenurile proprietate personala, si nu pe un bun public la care toti trebuie sa avem acces in aceleasi conditii.
 • +2 (4 voturi)    
  Să-i pedepsim pe cei cu venituri mici. (Marţi, 7 noiembrie 2017, 16:53)

  unTaran [utilizator]

  Așa se vor rezolva toate problemele din București, eliminând săracii ușor ușor. Sa construiți ceva fizic,frumos, practic și durabil se poate mă "aleșilor" O taxa pe sărăcie când veți pune?
 • +1 (3 voturi)    
  idei crete (Marţi, 7 noiembrie 2017, 16:56)

  andrei63 [utilizator]

  Idee buna pentru cine ? Poate pentru primarie si pentru cei cu 2 sau 3 masini .
 • +1 (3 voturi)    
  Cat de liberal e domnul primar! (Marţi, 7 noiembrie 2017, 17:37)

  v_sile [utilizator]

  Cum vrea el sa lase piata sa decida, facand licitatie, punand practic bucurestenii sa se liciteze unul peste altul pe un amarat de loc de parcare.

  M-au dat lacrimile vazand cum iubeste domnul primar piata, concurenta si licitatia.

  Nu stiu de ce nu aplica principiile astea si la achizitiile publice. De exemplu:

  "Primăria lui Robert Negoiţă a dat 30 de contracte FARA LICITATIE unei firme care vinde spaţii de joacă, în valoare de 1 milion de lei.

  E vorba de firma SC PAFS SRL si de perioada 2013-2014"

  Sau ce ziceti de niste licitatii facute la misto, ca sa ne laudam ca am facut licitatie? De genul, achiztie de 175 de milioane de euro (da, ati citit bine suma, era un contract pe 4 ani) cu echipamente de joaca in care descrierea pe SEAP arata asa:

  " figurina 'catel' de dimensiuni mari H=3M , L=4.5M din fibra de sticla confectionata cu forme apropiate de cele a unui catel real....Figurina 'catel' va fi realizata in pozitie de sezut cu capul si picioarele din fata ridicate astfel incat in gura catelului , va fi amplasat un os lung de 5.3 m"

  Ce chestie, descrierea era copiata exact dupa oferta singurei firma din tara care vindea asa ceva si anume Lavitex Prod SRL din Breaza.

  Pe acesti oameni i-am ales si asta e rezultatul.
 • +1 (1 vot)    
  nedumerire (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 9:32)

  deveghe [utilizator]

  Ca vor fi bani mai multi la primarie, inteleg. Ca primaria nu va mai avea responsabilitate fata de numarul de locuri de parcare insufucuente, inteleg. Nu inteleg cum se va rezolva problema locurilor lipsa. Imi cumpar masina. Ce fac mai departe? Licitez. 50, 100, 500, 5.000 ??? Si daca nu pot cumpara loc de parcare, ce fac cu masina. Din anii '70 stiu ca in RDG nu se construia un bloc fara a avea amenajat 1,1 locuri de parcare pe apartament!!! ASTAZi se construieste in Bucuresti fara a raspunde la acesta necesitate. Bine ca avem primari <inventivi> Dvs. inlocuiti <inventivi> cu ce doriti...


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version