Violeta Varga, o profesoara care a postat in trecut fotografii in ipostaze provocatoare, a fost numita in functia de inspector scolar pentru "management institutional si educatie permanenta" in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Arad, scrie SpecialArad.ro.

Violeta Varga - fotografie cont FacebookFoto: Foto: SpecialArad.ro

Potrivit presei locale, nu exista alte informatii publice privind proiectele sale anterioare si nici CV-ul nu este public. In schimb, ies in evidenta fotografiile provocatoare postate de pe contul de Facebook. Intre timp, contul a fost sters.

Violeta Varga a ocupat postul de director adjunct la Centrul Scolar de Educatie Incluziva, un post infiintat cu putin timp inainte, iar in mai putin de o luna ajunge Inspector scolar pentru Management institutional si Educatie permanenta, post eliberat de profesoara Tocaciu Mariana, mai scrie SpecialArad.ro.

HotNews.ro a solicitat mai multe informatii Inspectoratului Scolar Judetean Arad despre aceasta numire si despre pregatirea profesionala a inspectorului scolar, insa ni s-a comunicat sec: "Nu dam declaratii!". Nici Violeta Varga nu a putut fi contactata, avand telefonul inchis.

UPDATE Violeta Varga si-a dat demisia din functia de inspector scolar

Violeta Varga si-a dat demisia din functia de inspector scolar, la doar o zi dupa numire, conform unui comunicat remis de ISJ Arad, dupa ce cazul sau a fost relatat de presa locala si centrala, potrivit digi24.

Anterior acestui comunicat, ea a vorbit cu jurnalistii de la Press One si a declarat ca se simte hartuita de media, dupa ce in presa au aparut imagini provocatoare cu ea, luate de pe contul personal de Facebook.

Violeta Varga a confirmat ca are o relatie de 14 ani cu fratele Florentinei Horgea, actualul prefect de Arad. Aceasta a respins insa acuzatiile ca nu ar fi avansat pe postul de inspector pe merit.

"Am studii de specialitate. Am terminat Colegiul Universitar Pedagogic, am terminat Facultatea de Psihopedagogie Speciala, am master in Educatie incluziva si Pedagogie integrata. Am participat in proiecte internationale in Finlanda, 2009, am participat in proiect international Portugalia, 2015. Si am realizat la nivel de scoala o gramada de proiecte. Atat pot sa va spun, si ca ma simt efectiv hartuita. Asa ma simt. (...) CV-ul l-am trimis la minister. Deci, cariera mea didactica este urmatoarea: sunt invatator la baza, din 1997. Din 2006 sunt titular la Centrul pentru Educatie incluziva, iar in urma cu doi ani am fost numita director adjunct la Educatie incluziva Arad. (...) Nu l-am facut public pentru ca eu nu sunt o persoana publica. Eu sunt un biet om care traiesc din munca de profesor (izbucneste in plans). Si pur si simplu sunt hartuita", a declarat Violeta Varga potrivit Press One.

Intrebata despre pozele postate pe Facebook, profesoara a precizat ca, la fel "ca orice femeie", a vrut sa "puna putina culoare".