Primaria sector 4: Lucrarile de desfiintare a imobilului din Calea Serban Voda nr. 111 au fost facute cu respectarea prevederilor legale

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 2 martie 2017, 15:52 Actualitate | Administratie Locala


Lucrarile de desfiintare de la imobilul din Calea Serban Voda, nr. 111 au fost efectuate in baza Autorizatiei de Desfiintare nr. 32/5923/10.02.2017 emisa de  Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, cu respectarea prevederilor legale, fapt constatat si de catre reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii, asa cum rezulta din Procesul Verbal de Control nr. 10316/28.02.2017, se arata intr-un punct de vedere emis de Primaria sector 4.


"Cat priveste situarea imobilului in zona de protectie a monumentului istoric "Biserica Adormirea Maicii Domnului - Alexe, cod LMI B-II-m-B-19753" mentionam ca, in conformitate cu prevederile Art. 9, alin (2) din Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, "(...) Delimitarea si instituirea zonei de protectie se realizeaza, simultan cu clasarea bunului imobil ca monument istoric, in conditiile legii (...)". Clasarea ca monument istoric a "Bisericii Adormirea Maicii Domnului - Alexe, cod LMI B-II-m-B-19753" s-a realizat in anul 2004, fara a se delimita si institui zona de protectie a monumentului,   asa cum reiese din Ordinul nr. 2314/2004 privind aprobarea Listei monumentelor istorice, actualizata si a Listei monumentelor istorice disparute. Prin urmare, dat fiind faptul ca ordinul de clasare a fost dat in anul 2004, fara a se institui zona de protectie a monumentului, prevederile Art. 59, din Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, articol care stipuleaza ca "(...) Pana la instituirea zonei de protectie a fiecarui monument istoric potrivit art.  9 se considera zona de protectie suprafata delimitata cu o raza de 100 m in localitati urbane, (...), masurata de la limita exterioara, de jur-imprejurul monumentului istoric", se mai arata in punctul de vedere emis de Primaria sector 4.

Un imobil vechi de peste 100 de ani de pe Calea Serban Voda nr. 111, din Bucuresti, a fost demolat saptamana trecuta. Acesta nu era clasat monument istoric, insa specialistii spun ca era valoros si cladirea se afla in zona de protectie a Bisericii Alexe, monument istoric. Arhitectul Florin Balteanu, fost consilier in ministerul Culturii, reclama si probleme de legalitate in ceea ce priveste emiterea autorizatiei de demolare.


Citeste mai multe despre   

1711 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Daca problema ajunge in justitie (Joi, 2 martie 2017, 15:57)

    Cataleya [utilizator]

    Parerea primariei nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.
    Asta nu inseamna , insa, ca primaria nu are dreptate sau ca nu a procedat corect.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version